Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΙΒΕΛΛΟΓΡΑΦΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΟΥΦΤΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Μ.Π.Κ.

No Comments Share:

Γκρεμίστε το Τέμενος Ταμπακχανέ στην Ξάνθη και καλύψτε το με το Τέμενος Ταμπακχανέ της Κομοτηνής!

26 Απριλίου 2017 Φεϊζουλάχ Χασάνκαχια

Στα πλαίσια των άρθρων μου σχετικά με τους Έλληνες μουσουλμάνους μουφτήδες , ένιωσα την ανάγκη να πιάσω την πένα και να ολοκληρώσω κάποια εναπομείναντα τμήματα.Διότι είναι αδύνατον να κατανοήσουμε την πραγματικότητα αν δεν αποκαλυφθεί το άσχημο πρόσωπο των παιχνιδιών που παίζονται κατά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και των επιχειρήσεων διαμόρφωσης γνώμης.

Είναι καθήκον μας, να  βγάλουμε τις μάσκες, να χαλάσουμε τα παιχνίδια τους και να αποκαλύψουμε τις αλήθειες που επιδιώκεται να κρυφτούν πίσω από τις μάσκες.

Όπως γνωρίζετε στην χώρα μας την Ελλάδα, καθώς είναι διάσημη η κουλτούρα του καρναβαλιού,  δεν είναι δυνατόν να διακρίνει κανείς τα πραγματικά πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τις μάσκες. Ειδικά στη Δυτική Θράκη, είναι αμέτρητες οι επιχειρήσεις διαμόρφωσης άποψης που γίνονται για να κρυφτούν οι αλήθειες.

Το πιο πρόσφατο είναι αυτή η γνωστή τελετή εγκαινίων  που οργανώθηκε μετά την περίφημη επιδιόρθωση της στέγης του Τεμένους Ταμπακχανέ και το βάψιμο – άσπρισμα.  Εγώ πρώτη φορά ακούω να διοργανώνεται τελετή εγκαινίων μετά από μια επισκευή στέγης και ένα μπογιάντισμα. Όπως και να’ χει, η πραγματικά ενδιαφέρουσα πλευρά της ιστορίας,είναι ότι αυτές οι εργασίες καθαρισμού των νεκροταφείων και της βαφής – ασπρίσματος των νεκροταφείων αυτό το χρόνο, δεν φεύγουν καθόλου από την ημερήσια διάταξη και συζήτηση στα Ελληνικά τοπικά μέσα. Αυτά τα παιχνίδια θα ξεφτίσουν όπως η μπογιά και θα δούμε τι ερείπιο θα φανερωθεί.

Πριν μπούμε στο κύριο θέμα, ας δώσουμε ένα παράδειγμα από την ιστορία, ως μέσο σύγκρισης, για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα τα παιχνίδια που  θέλουν να παίξουν. Το παράδειγμά μας είναι το τέμενος Ταμπακχανέ της Ξάνθης, το οποίο έχει το ίδιο όνομα με αυτό της Κομοτηνής. Ο πύργος του ρολογιού στην Ξάνθη και ο παρακείμενος σε αυτόν χώρος είναι εξολοκλήρου βακουφική ιδιοκτησία. Ο χώρος του πύργου του ρολογιού, το τέμενος Παζάρ Γερί και η Κοινότητα (Hazire – si), το νεκροταφείο στο πλάι, στην βόρεια πλευρά το ιεροσπουδαστήριο και δυτικά το χαμάμ, σπίτια και καταστήματα, όλα είναι βακουφική περιουσία. Το 1943 αφού μετά την κατεδάφιση του τεμένους Παζάρ και του ιεροσπουδαστηρίου,το τέμενος Ταμπακχανέ κέρδισε μεγαλύτερη σημασία και καθίσταται το πιο κεντρικό σε θέση τέμενος στην Ξάνθη.

Όμως, και η ζωή αυτού δεν είχε μεγάλη διάρκεια. Το 1972 ξαφνικά απαλλοτριώνεται και σε πολύ σύντομα στις 22 Δεκεμβρίου του 1972 κατεδαφίζεται, μέσα σε λίγες ώρες τα χαλάσματα απομακρύνονται και με τον τρόπο αυτό τα ίχνη σβήνονται εντελώς. Στη μια μεριά παραδείγματα τεμενών κατεδαφισμένων και σβησμένων από την ιστορία, από την άλλη πλευρά μια προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας της πολιτιστικής κληρονομιάς με σοβάντισμα και βάψιμο.

Ας έρθουμε στο κύριο θέμα μας: με παραφουσκωμένες διαφημίσεις στον Ελληνικό τύπο και με προσκλήσεις που εκδόθηκαν από τις Ελληνικές Μουφτείες έγινε η πρόσκληση στην τελετή εγκαινίων του τεμένους Ταμπακχανέ στην Κομοτηνή. Με ευκαιρία την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του ιστορικού Τεμένους Ταμπακχανέ της Κομοτηνής, διοργανώθηκε μια τελετή εγκαινίων στις 29.3.2017. Βεβαίως, επιφανειακά φαίνεται να είναι μια ωραία και ευεργετική εκδήλωση και όποιος σκέφτεται σαν τους μουσουλμάνους μας αθώα και όχι κακόβουλα θα το βρει θαυμαστό.

Όμως η ιστορία μέχρι σήμερα μας δίδαξε αυτή την πικρή αλήθεια: εάν πίσω από κάθε δουλειά που αφορά στη μειονότητα βρίσκονται κάποιοι αντιμειονοτικοί ελληνικοί δάκτυλοι, αυτή η δουλειά όσο ευεργετική και αν φαίνεται,  πρέπει να βάλουμε εδώ μια τελεία και να το εξετάζουμε με μεγάλη προσοχή και επιφύλαξη. Διότι αυτοί, σερβίρουν το δηλητήριο σε χρυσό πιάτο. Οι Οθωμανοί προγονοί μας, φέρθηκαν πολύ δίκαια σε κάθε έθνος και έτσι συμπεριφέρθηκαν και στους Ρωμιούς, αλλά αυτό στην Οθωμανική ιστορία κόστισε πολλές ψυχές, περιουσία και εδάφη.

Χίλιες φορές δόξα τω Θεώ, από την ένδοξη ιστορία μας και από τα μαθήματα που πήραμε από την εμπειρία μας ως μειονότητα 90 χρόνια τώρα, ξέρουμε πολύ καλά αυτού του είδους την ελληνική νοοτροπία, την στάση τους κατά των μουσουλμάνων και Τούρκων, όπως και τους πραγματικούς σκοπούς τους.

Πάλι ακούω στα αυτιά μου να λένε, εσύ το παρακάνεις, φτιάχνεις συνομωσίες και πετάς λάσπη. Δεν πειράζει, τριάντα χρόνια αυτά τα αυτιά συνήθισαν να ακούνε τέτοια πράγματα. Αυτές οι διαπιστώσεις δεν μας ενοχλούν, αυτό που μας λυπεί ιδιαίτερα είναι οι ομόθρησκοι μας αντί να αντιλαμβάνονται τις αλήθειες να μην κατανοούν τα παιχνίδια που παίζονται.

Τι κρίμα που εμείς οι Μουσουλμάνοι θεωρούμε ότι όλοι είναι σαν εμάς καλόβουλοι, αφελείς και καθαροί. Αυτοί που τρέχουν πίσω από παιχνίδια, ψέματα και απάτες, πάντα καταχρώνται την αγνότητά μας, ενώ επιτίθενται και συνεχίζουν να επιτίθενται  σε όλες τις ιερές αξίες μας. Για το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε αυτή την άθλια κατάσταση, ευθύνονται τόσο εκείνοι που επιδιώκουν την αλλοίωση και την καταστροφή, αλλά άλλο τόσο και εμείς και ειδικότερα όσοι είναι από εμάς αλλά δεν είναι μαζί μας.

Ας συνεχίσουμε την ανάλυση αυτής της περίεργης τελετής εγκαινίων.

Ενδιαφέροντα σημεία της ημέρας τελετής

To μπαλόνι του ήπιου και αγαπητού μουφτή, που το φούσκωναν επί 30 χρόνια έσκασε.  Διότι ούτε σημαντική συμμετοχή λαού είχε, ούτε και οι δήθεν θρησκευτικοί  λειτουργοί που υπηρετούν την αντιμειονοτική ελληνική λειτουργία μετείχαν, ο Μουφτής Διδυμοτείχου της Ελληνικής Μουφτείας απουσίαζε, οι διδάσκοντες του ιεροσπουδαστηρίου απουσίαζαν, ένα μέρος της διοίκησης των βακουφίων έλλειπε, από τους πιο πετυχημένους παλιούς διοικητές των βακουφίων δεν ήταν κανείς και θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα. Από τους συμμετέχοντες οι περισσότεροι ήταν  μαθητές του ιεροσπουδαστηρίου, λίγος λαός και κάποιοι που περνούσαν από τον δρόμο ρίχνοντας μια ματιά.

Ακόμα και το χρώμα της κορδέλας των εγκαινίων ήταν προσεκτικά επιλεγμένο. Άντε το κόκκινο το φοβάστε,  μα δεν επιλέχθηκε καν το χρώμα του Ισλάμ το πράσινο ή το λευκό ως σύμβολο της ειρήνης, αλλά το μπλε. Δόθηκε προσοχή ώστε στο μινμπέρ  να μην έρθουν δίπλα η ημισέληνος με το αστέρι, η ημισέληνος μπήκε στη μία μεριά και το αστέρι στην άλλη. Ενώ φαίνεται ασήμαντο να ρωτήσουμε γιατί δεν υπάρχει αστέρι στον μιναρέ.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της μειονότητας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του στρατού, της ασφάλειας και γραφειοκράτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τον εμπρησμό του ιστορικού τεμένους Τσελεμπή Σουλτάν στο Διδυμότειχο, για να καλυφθεί αυτή η δολοφονική πυρκαγιά, τα εγκαίνια του Τεμένους Ταμπακχανέ στην Κομοτηνή μετατράπηκαν σε ένα μεγάλο σόου,σε τοπικά και εθνικά μέσα, έγινε μεγάλη προσπάθεια για να τονιστεί ότι «Οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας στηρίζουν τα τεμένη τους», αλλά οι κυβερνητικοί εταίροι δεν μπόρεσαν να κρατήσουν κοινή στάση.  Αναφέρεται πως στελέχη των  ΑΝΕΛ πρότειναν να παραβρεθεί ακόμη και ο πρωθυπουργός, ενώ οι ΣΥΡΙΖΑίοι  δεν συναίνεσαν και  εξέφρασαν μόνο εγγράφως συγχαρητήρια.

Στα εγκαίνια αυτού του Τεμένους υπάρχει και μία κωμικοτραγική πλευρά που δεν χωράει ο νους. Πάλι σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού τύπου, τυχαία κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης βρέθηκε ένα κομπολόι 37 μέτρων και 999 χαντρών. Σύμφωνα με δηλώσεις, είναι το μακρύτερο του κόσμου. Για αυτό η Διαχειριστική Επιτροπή των Βακουφίων έκανε αίτηση για εγγραφή στο Ρεκόρ Γκίνες.

Όλα αυτά δεν τα γράφω σαν αστείο, δίνω αυτά τα παραδείγματα για να εξηγήσω ακόμη καλύτερα τη βαρύτητα των γεγονότων και του κόσμου μέσα τον οποίο βρισκόμαστε. Από την μια πλευρά τα τζαμιά μας καίγονται και καταστρέφονται , οι δρόμοι περνάνε μέσα από τα τζαμιά και τα νεκροταφεία μας, τα βακουφικά οικόπεδα και τα κτήματα και τα νεκροταφεία  με διάφορες δικαιολογίες απαλλοτριώνονται.  Στη θέση τους φτιάχνονται δρόμοι, πάρκα, κτίρια, διαμερίσματα και στήνονται πανεπιστήμια και εκκλησίες.

Την ώρα που υπάρχουν τόσες καταστροφές πολιτιστικής κληρονομιάς και σφαγής βακουφικών περιουσιών, την ώρα που υπάρχουν πυρπολήσεις και καταστροφές, εσύ μετέτρεψε από το πουθενά μια επισκευή και βάψιμο σε μεγάλο σόου,μπες στο Ρεκόρ Γκίνες, σβήσε με το σφουγγάρι ολόκληρη την πολιτισμική δολοφονία και τη δολοφονία των βακουφικών ακινήτων, για να μπορείς να είσαι Έλληνας μουσουλμάνος.  Αλλιώς θεωρείσαι πράκτορας, προβοκάτορας και εχθρός.

Οι Έλληνες αγαπάνε, χτυπούν στην πλάτη χαϊδευτικά και δίνουν μετάλλια σε τέτοιους μουσουλμάνους που αρνούνται την πνευματική κληρονομιά των προγόνων και κλείνουν τα μάτια στην εξαφάνιση της  και στο σβήσιμο της από την ιστορία.Οι Έλληνες ξέρουν να βρίσκουν για συγκεκριμένο διάστημα ¨λαβίδες¨ δίχως ρίζες και ταυτότητα που έναντι μικρού ανταλλάγματος αψηφούν και πουλάνε τις ιερές τους αξίες. Όμως η καταπίεση ποτέ δεν ήταν μόνιμη, έρχεται και φεύγει.Nα μην έχει κανείς αμφιβολία πως οι άξιοι στρατιώτες που διαφυλάττουν και θα διαφυλάττουν πάση θυσία τις εθνικές, ιερές και πνευματικές τους αξίες θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

http://milletgazetesi.gr/view.php?id=7249

Σχ: Προφανώς ο αρθρογράφος λόγω του εθνικισμού του κάνει κάποια ¨άλματα¨ λογικής. Καταρχήν ο τίτλος. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα τζαμί που γκρεμίστηκε (όπως υποστηρίζει) πριν από 54 χρόνια με το σημερινό τζαμί Ταμπακχανέ της Κομοτηνής ; Υποστηρίζει στο κείμενο πως με τα εγκαίνια του Ταμπακχανέ-Κομοτηνής επιδιώκεται λέει να καλυφθεί η αντίστοιχη καταστροφή στην Ξάνθη!! Μα τι σχέση έχει το ένα με το άλλo και μάλιστα 54 χρόνια μετά ;

Στο θέμα επίσης της χρήσης μάσκας από κάποιους στην Θράκη, εμείς συμφωνούμε ! Έτσι για αρχή καλά θα ήταν να μας πούνε αυτός και η ομάδα του που βρήκαν τα 95.000 ευρώ και αγόρασαν τον ραδιοσταθμό Τσινάρ που κατέχουν τώρα. Δικαιολογούνται αυτά τα χρήματα από τα έσοδα της Μιλλέτ ; Και αν υπάρχουν δωρεές, αυτές τεκμαίρονται κάπως ;

Αμ εκείνο το ότι είναι όλοι οι μουσουλμάνοι είναι  ¨καλόβουλοι, αφελείς και καθαροί¨….Ασχολίαστο !

Σχετικά με αυτά που καταλογίζει για τα εγκαίνια του Ταμπακχανέ: Είναι φανερό ότι το προξενείο ¨πόνεσε¨ από την τελετή αυτή και την επιτυχία της και για αυτό ο κ. Φεϊζουλλάχ που ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ υπερασπίζεται την Τουρκία, ανέλαβε το ¨καθήκον¨ να σπιλώσει και να υποτιμήσει όσο μπορεί την τελετή. Πειράχτηκε λέει επίσης που δεν μπήκε το εθνόσημο της Τουρκίας μέσα στο τζαμί !

Μετά γράφει για απαλλοτριώσεις και για δρόμους που περνάνε μέσα από τζαμιά και νεκροταφεία ! Μα καλά για  ποια εποχή γράφει ; Που ζει ο ανθρωπος ;

Στις τελευταίες παραγράφους είναι σαφές πως επιτίθεται στην Διαχειριστική Επιτροπή Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής (ΔΕΜΠΚ) που ηταν και η ψυχή αυτης της εκδήλωσης στο Ταμπακχανέ και γράφει βαριά πράματα. Μάλιστα μερικές μέρες μετά την δημοσίευση του κειμένου αυτού, ο κ. Νετζάτ Αχμέτ, που είναι πρόεδρος της ¨Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨, και διευθυντής στον ραδιοσταθμό Τσινάρ, διάβασε από ραδιοφώνου όλο αυτό το κείμενο….Είναι προφανές πως οι πράκτορες τουρκικών συμφερόντων ενοχλούνται από την δουλειά και το έργο που παράγει ο πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικών Περιουσιών Κομοτηνής Σελίμ Ισά. Και τον διαβάλλουν όσο μπορούν.

Previous Article

AN H ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΙ… BINTEO

Next Article

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ ΠΑΝΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *