Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

No Comments Share:

Γιορτάστηκε με ενθουσιασμό το Καντήλι από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης στην Θεσσαλονίκη 

Τελετή Μεβλίτ οργανώθηκε σε Μεστζίτ επ΄ευκαιρία του Καντηλιού από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης που έχουν ιδρύσει ομογενείς μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή μετείχαν υποπρόξενοι από το προξενείο της T.C. στην Θεσσαλονίκη, εργαζόμενοι του προξενείου, ο πρόεδρος Οσμάν Ισμαήογλου και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, η επικεφαλής του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Μπιρλίκ και εκπρόσωπος του συλλόγου AVGADER στην Ελλάδα Ιλχάν Ταχσίν και ο διευθυντής των THY-Θεσσαλονίκης Ουτκού Γιαζάν.

Σε αυτήν την ευλογημένη βραδιά που οργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη με το Κοράνι και την προσευχή που διάβασε ο υπεύθυνος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαλίχ Μολλά Σαλίχ που είχε έρθει από την Κομοτηνή, βοήθησε στο να φρεσκαριστούν για μια ακόμη φορά τα θρησκευτικά συναισθήματα των ομογενών μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη.

Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ίδρυσαν αυτόν τον σύλλογο το 2005 σε μια συνοικία της Θεσσαλονίκης και σε ένα υπόγειο κτιρίου συναντώνται συντηρώντας την θρησκευτική και εθνική τους ταυτότητα, ενώ έχουν μετατρέψει με ίδιες δυνάμεις ένα μέρος του σε τζαμί. Τα Σαββατοκύριακα δίνονται μαθήματα τουρκικών και Κορανίου.

 Εφ. Μπιρλίκ 5/7/2012

Previous Article

ΑΛΕΠΑΛΛΗΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΑΝΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ KAI ΑΛΛΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.