Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΕΤΑΜΕΝΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΛΙΑ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου 10/8/2018

Μετα από την απόφαση των Αλεβιτών της περιοχής εκεί, να μην επιτρέψουν στον προξενικό-σουνιτικό σύλλογο να κάνει πανηγύρι στον χώρο του Χίλια, πολλοί κάτοικοι της περιοχής, εδώ και μέρες εγκαταστάθηκαν στον χώρο τέλεσης της τελετής, ενώ εγκατέστησαν και τρακτέρ, με σκοπό να εμποδίσουν τον προξενοστήρικτο σύλλογο να τελέσει το πανηγύρι του στον χώρο εκεί.

Μάλιστα προς αποφυγήν επεισοδίων έχουν μεταφερθεί και δυνάμεις των ΜΑΤ (και καλά έκαναν) για να αποτρέψουν  πιθανά ¨δυσάρεστα περιστατικά¨.  Και λέμε καλά έκαναν γιατί μαθαίνουμε πως τα πνεύματα ήταν τεταμένα.

Μάλιστα πριν από λίγες ώρες ο προξενοστήρικτος σύλλογος Χίλια έβγαλε την εξής εμπρηστική ανακοίνωση στο Facebook :

¨Οι Παλαιστικοί Αγώνες Πάλης με Λάδι και οι Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Χίλια, που ήταν σχεδιασμένες να αρχίσουν σήμερα εμποδίστηκαν από την αστυνομία !  Το ποιους εξυπηρετεί η άλλη πλευρά έγινε σαφές. Καλούμε όλον το λαό της Δυτικής Θράκης στο οροπέδιο του Χίλια για να στηρίξουν τον αγώνα μας !!!¨

Προφανώς ο σύλλογος βρήκε ως αποδιοπομπαίο τράγο την αστυνομία. Και το λέμε αυτό, διότι αν δεν υπήρχε αστυνομία θα είχαμε σίγουρα επεισόδια !

Πρόκειται για μια πραγματικά ιστορική αντίσταση των Αλεβιτών απέναντι στην πολιτική ομογενοποίησης που επιδιώκει το προξενείο.

 

 

Previous Article

ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΤΟΡΑ ΜΠΡΑΝΣΟΝ

Next Article

ΤΟ ΚΡΑΧ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *