Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨ΠΡΟΞΕΝΙΚΗ¨ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΟΥΝΙΤΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΕΒΙΤΕΣ

No Comments Share:

 

 

Πρώτη εκδήλωση ασουρέ από τον σύλλογο Σέτσεκ

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Σέτσεκ με την στήριξη του Τομέα γυναικών του Σέτσεκ και γυναικών από το Μεγάλο Δέρειο οργάνωσαν την πρώτη τους τελετή Ασουρέ. Η τελετή έγινε το απόγευμα της 7/10/2017. Με ενδιαφέρον ακούστηκε εκεί, η φράση του εκλεγμένου μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ που είπε πως ¨Σήμερα έχουμε ανάγκη να γίνουμε ¨Ασουρέ¨. Εάν τώρα  συγκεντρώνεται τόσο φαγητό σε ένα μέρος, θα εμφανιστεί κάτι το γλυκό. Δυστυχώς όμως μας πονά που είμαστε διαλυμένοι! Στις καρδιές όλων μας υπάρχει ένας πόνος¨.

Στην τελετή μετείχαν ο υποπρόξενος της Τ.C. Νταβούτ Οτζάκ, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρώην πρόεδρος του Σέτσεκ Αλή Πεντζάλ, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δερείου Μεχμέτ Μποσταντζί, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Κέχρου Αλή Χασεκί , ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Σουλεϊμάν Ματζίρ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μειονότητα Νοτίου Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο πρόεδρος του μειονοτικού συλλόγου Σαππών Οζγκιούρ Γιουσούφ, ο Γ.Γ. της GTGB Νιχάτ Μπίνμπασι και εκατοντάδες ομογενείς.

ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ

Κατά τις ομιλίες των επισήμων ο πρώην πρόεδρος του Σέτσεκ Αλή Πεντζάλ, εξέφρασε την ικανοποίηση του που παρευρίσκεται σε μια τόσο σημαντική βραδιά  και είπε : ¨Για 12 έτη ασκήσαμε προεδρία σε αυτόν τον σύλλογο. Προσπαθώντας να καλύψουμε αυτά που αφορούν τον κόσμο μας και την περιοχή ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας. Κάναμε ότι χρειαζόταν για να συντηρήσουμε την κουλτούρα μας¨.

¨ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΔΩ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΤΣΕΚ¨

Ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς εξέφρασε την τιμή και την υπερηφάνεια του για την συμμετοχή του Τομέα Γυναικών του Σέτσεκ στην εκδήλωση αυτή και είπε: ¨Επιθυμών να ευχαριστήσω τον Αλή Πεντζάλ που για χρόνια χέρι-χέρι έδωσε αγώνα για να διατηρηθεί το DEB στην περιοχή. Εμείς όποτε ερχόμαστε εδώ η οικογένεια Πεντζάλ μας υποδέχεται με σεβασμό και αγάπη. Η οικογένεια αυτή αγωνίστηκε για τα θέματα της μειονότητας. Επιθυμώ να την ευχαριστήσω ενώπιον σας.

……………..

Εμείς σε αυτή την περιοχή εδώ αναγνωρίζουμε τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σέτσεκ, πάντοτε είμαστε δίπλα σας και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Τέλος επιθυμώ να πως το εξής. ¨Αυτή η περιοχή για αιώνες ήταν τουρκική και αύριο θα παραμείνει ως τουρκική¨.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΕΤΣΕΚ

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε πως σε μια βροχερή μέρα οι πιο σημαντικοί φορείς και οργανώσεις της μειονότητας και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής βρίσκονται εδώ και πρόσθεσε: ¨Αυτό έχει μια σημασία και μια αξία. Μέσα σε ενότητα και ομοψυχία αγαπάμε και στηρίζουμε τον σύλλογο Σέτσεκ. Και αυτό δεν είναι μόνο για να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας. Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως αυτό το πιστεύουμε και η στήριξη μας είναι απόλυτη. Δεν είναι δηλαδή μια φράση κενή περιεχομένου. Ευχόμενος ως μειονότητα να έχουμε στην Δυτική Θράκη παντοτινή ενότητα στην θρησκευτική και εθνική μας ταυτότητα, ευχαριστώ τις γυναίκες. ¨.

ΓΙΑ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο υποπρόξενος Νταβούτ Οτζάκ, ανέφερε πως φέρνει τα χαιρετίσματα του προξένου Αλή Ριζά Ακιντζί και είπε: ¨ ……………. Για όσο στηρίζετε ο ένας τον άλλο η παρουσία σας εδώ θα συνεχιστεί. Ο λόγος της παρουσίας μας εδώ είστε εσείς. Η μεταξύ μας απόσταση δεν είναι σημαντική για εμάς. Και αύριο να μας καλέσετε πάλι θα έρθουμε¨

……………….

http://rodopruzgari.com/item/7156-se%C3%A7ek-derne%C4%9Fi%E2%80%99nden-ilk-a%C5%9Fure-etkinli%C4%9Fi.html
8/10/2017

Σχ: Όλοι οι παραπάνω ομιλούντες είναι στην γραμμή του προξενείου. Επιχειρούν να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον σύλλογο Σέτσεκ που επί τόσα χρόνια καπέλωνε το αλεβίτικο πανηγύρι του Χίλια. Και προς τον οποίο αντέδρασαν οι αλεβίτες της περιοχής, οργανώνοντας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια και πάλι οι ίδιοι το πανηγύρι τους. Προφανώς όμως το στημένο εδώ δεν στέκεται εύκολα..Διότι βλέπουμε εδώ πως παρά τις ¨υψηλές¨ παρουσίες και τις δηλώσεις στήριξης από όλους αυτούς, ο μόνος που μίλησε ΓΙΑ τον σύλλογο ήταν ο ΠΡΩΗΝ πρόεδρος.

Που είναι λοιπόν η νυν ηγεσία του συλλόγου ;

Μήπως σκόρπισαν;   

 

Previous Article

O ΕΡΝΤΟΓΑΝ ¨ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ¨ ΣΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ, ΑΛΛΑ…

Next Article

ΦΙΛΟΖΩΗ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΜΑΝΑ…ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *