Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚOΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ (ΣΕΤΣΕΚ)

3 Comments Share:

H απόπειρα πραξικοπήματος καταγγέλθηκε και στο Σέτσεκ !

bd6810439746b409a3342c80795e163d_XL

Στις 5,6 και 7 Αυγούστου 2016 στο χωριό Ρούσα και στο οροπέδιο του Σέτσεκ, πραγματοποιήθηκαν από τον Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Σέτσεκ, οι ¨Αγώνες Πάλης με λάδι και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Σέτσεκ¨. Στις ομιλίες που έγιναν στις εκδηλώσεις καταγγέλθηκε έντονα η απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία. Αρχιπαλαιστής του Σέτσεκ 2016 βγήκε για δεύτερη φορά ο Φαρούκ Ακουγιούν που στον τελικό νίκησε τον Αχμέτ Γιαβούζ.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν στις 5 Αυγούστου με ανάγνωση μεβλίτ στην Ρούσα που είναι το χωριό του αγά Σουλεϊμάν Καρά Χουσείν.  Στις ομιλίες που έγιναν εκεί καταγγέλθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με φαγητό για του καλεσμένους, ενώ το βράδυ υπήρξε συναυλία από την Τουρκάλα καλλιτέχνιδα Σαμπαχάτ Ακκιράζ.

Το Σάββατο 6 Αυγούστου ο αγάς Σουλεϊμάν Καρά Χουσεΐν δέχτηκε τα συγχαρητήρια και με προσευχές τον ξεπροβόδησαν προς το Σέτσεκ. Στ μεταξύ έγινε ο αγώνας δρόμου Μεχμέτ Χιλμί και οι προκριματικοί αγώνες της πάλης. Το βράδυ ανέβηκαν επί σκηνής οι Σαμπαχάτ Ακκιράζ και Χασάν Οζτούρκ.

Στις 7 Αυγούστου ημέρα Κυριακή, που ήταν και το κορύφωμα των εκδηλώσεων του Σέτσεκ, επίδειξη έκανε το φολκλορικό συγκρότημα του Συλλόγου Νοτίου Έβρου. Πριν από τις ομιλίες των επισήμων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους μάρτυρες που έπεσαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15/7 στην Τουρκία. Μετά άρχισαν οι τελικοί της πάλης. Σον τελικό ο Φαρούκ Ακκογιούν νίκησε τον εξ Αδριανουπόλεως Αχμέτ Γιαβούζ.

Στην εκδήλωση της 7ης Αυγούστου 2016 μετείχαν ο αγάς του Σέτσεκ-2016 Σουλεϊμάν Καρά Χουσείν, ο Αχμέτ Καρά Χουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκέ Σαγίντ Αλή Σουλτάν, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί, ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, ο βοηθός του μουφτή Ροδόπης Φεχίμ Αχμέτ, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο εκπρόσωπος του δημοτικού συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨  Μεχμέτ Εμίνογλου, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσεΐν, ο πρώην δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Σαλίχ Αχμέτ, ο περιφερειακός σύμβουλος Μουσταφά Κατραντζί, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Έβρου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος, ο Ορχάν Καγιαλί-εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και του Αθλητικού Συλλόγου Δυτική Θράκη, ο αντιδήμαρχος Αδριανούπολης Ερτουγρούλ Τανρικουλού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αδριανούπολης Αϊντίν Κορουγιάκ και Γιουξέλ Αρσόι, ο Διευθυντής Πολιτισμού του δήμου Αδριανούπολης Χασάν Αβτζί, ο πνευματικός ηγέτης Θράκης και Βαλκανίων Αλεβιτών Μουσταφά Τσετίν, ο πρόεδρος του ιδρύματος Τζεμ-Αδριανούπολης Ακίν Τσετίν, ο Ιμπραήμ Ντογάν-υπεύθυνος του δήμου Αδριανούπολης για το πανηγύρι του Κιρκπινάρ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Χρηματιστηρίου-Αδριανούπολης Φεντάι Τζανίμ κ.α.

Κατά τις ομιλίες των επισήμων, τον λόγο πήραν οι δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, περιφερειακό σύμβουλος Μουσταφά Κατραντζί, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος,  ο Ορχάν Καγιαλί-εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης και του Αθλητικού Συλλόγου Δυτική Θράκη και ευχαρίστησαν για την πρόσκληση που έλαβαν

Αναγνώσθηκαν τα μηνύματα που απέστειλαν ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιουνάι Οζντεμίρ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Σέτσεκ Αλή Πεντζάλ.

……………

Ο Αλή Πεντζάλ στο μήνυμα που έστειλε εξέφραζε τις ευχές του για περαστικά στο τουρκικό έθνος λόγω των τελευταίων γεγονότων.

Ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ κάνοντας αναφορά στην μητέρα πατρίδα Τουρκία κατήγγειλε έντονα τα γεγονότα, ευχήθηκε οι θανόντες να έχουν το έλεος του Αλλάχ,  οι τραυματίες ταχεία ανάρρωση και μετέφερε τις ευχές του για περαστικά στην μητέρα –πατρίδα.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Αχμέτ Ανέφερε τα εξής : ¨ Εξ ονόματος σας επισκέφθηκα στην Αθήνα τον πρέσβη της Τουρκίας κύριο Κερίμ και του μετέφερα τις ευχές μου για περαστικά. Επιθυμώ να σας μεταφέρω τα χαιρετίσματα του.

ΟΙ εκδηλώσεις αυτές είναι πολύ σημαντικές. Δυστυχώς βλέπουμε πως η συμμετοχή σήμερα είναι μικρή. Τα θέματα δεν λύνονται με το να τα σπρώχνουμε κάτω από το χαλί. Ερευνώντας τους λόγους για αυτό, σε συζητήσεις μαζί με εσάς τους αξιότιμους ομογενείς μου, κατέληξα σε κάποιες ιδέες. Έχω κάποιες προτάσεις προς την διοίκηση του αξιότιμου συλλόγου που οργανώνει εδώ τις εκδηλώσεις.

Ο πραγματικός στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι η πάλη. Θα διαθέτουμε παλαιστές. ΟΙ παλαιστές αυτοί πρέπει να είναι από την Δυτική Θράκη, από τα χωριά μας. Για την εκπαίδευση των παλαιστών και για να μπορέσουν να φτάσουν στην παλαίστρα, θα πρέπει ο σύλλογος  και όσοι μοχθούν σε αυτό το θέμα επειγόντως να αρχίσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια, να επωφεληθούμε με  στήριξη από ηλικιωμένους-ειδικούς στην πάλη μέσα από την μειονότητα είτε και από την Αδριανούπολη, ώστε να βγάλουμε παλαιστές μέσα από την μειονότητα. Να φέρουμε ανταγωνισμό ανάμεσα στα χωριά και έτσι να φτάσουμε στο μάξιμουμ επίπεδο την συμμετοχή. Αυτό είναι αίτημα και νοσταλγία του κόσμου.

Μπορούν να ειπωθούνε πολλά λόγια. Στο οροπέδιο του Σέτσεκ υπάρχουν θέματα με το ρεύμα, το νερό και τον δρόμο. Βλέπουμε ότι οι υποσχέσεις που εδώ και 15 χρόνια δόθηκαν από  διοικητικές αρχές  δεν εκπληρώθηκαν. Για να επιλυθούνε αυτά και να γίνει εδώ ένα φεστιβάλ ειρήνης, θα πρέπει επειγόντως ο δήμος μαζί με όλες τις υπηρεσίες της Ελλάδας να συνεργαστούν αρμονικά¨.

Ο πρόεδρος του κόμματος DEB  Μουσταφά Αλή Τσαβούς κατήγγειλε την προδοτική απόπειρα της 15/7 και εξέφρασε τις ευχές του για έλεος προς τους μάρτυρες και περαστικά προς τους ήρωες.

Ο Αλή Τσαβούς ολοκλήρωσε ως εξής την ομιλία του :

¨Το σημαντικότερο εξ αυτών που μας χαροποιούν είναι η στήριξη της ιστορίας της περιοχής. Μια κοινότητα σε αυτά τα χώματα  μπορεί να υπάρξει μόνο αν στηρίζει τον πολιτισμό και την ιστορία της. Εμείς φυσικά και θέλουμε να υπάρχουμε σε αυτά τα χώματα.

Καθώς εδώ βρίσκονται δύο βουλευτές της κυβέρνησης, επιθυμώ  να αναφέρω τα εξής : ¨Εμείς δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε αυτά τα χώματα. Αλλά βλέπουμε πως συνεχίζουν να μας αντιμετωπίζουν σαν πολίτες β κατηγορίας. Το ποσοστό του πληθυσμού μας σε Ροδόπη, Ξάνθη και Έβρο είναι επαρκές. Διαθέτουμε μορφωμένους νέους, οι οποίοι αποφοιτούν σε σχολές αυτής της χώρας, επιστρέφουν στην περιοχή και έχουν όνειρα και ελπίδες. Αλλά επειδή τα ονόματα τους είναι Αϊσέ και Φατμέ δεν μπορούν να γίνουν υπάλληλοι σε αυτή τη χώρα, σε αυτή τη χώρα ακόμη και αν είστε μορφωμένοι, δεν μπορείτε να γίνετε υπάλληλοι επειδή είστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι. Και υποχρεώνεστε να εγκαταλείψετε αυτά τα εδάφη. Φτάνει ! Αυτό το βασανιστήριο πρέπει να σταματήσει πια ! Η κρίση είναι υπαρκτή, αλλά εγώ ισχυρίζομαι πως στο ελληνικό τμήμα κρίση δεν υπάρχει ! Η κρίση υπάρχει στην μειονότητα ! Ζητάμε από την κυβέρνηση αυτό να εξαλειφτεί το συντομότερο.

Εμείς είμαστε υπάκουοι άνθρωποι.  Στηρίζουμε την συμβίωση. Εμείς θέλουμε να υπηρετήσουμε αυτή τη χώρα. Δείτε όμως, εάν αυτό το πανηγύρι γινόταν αλλού δεν θα είχε ρεύμα, νερό και δρόμο ;  Να μην κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο ; Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε να μιλάμε τις αλήθειες. Είμαστε καλοπροαίρετοι, Φυσικά και μια μέρα το DEB θα είναι στην βουλή. Εμείς τότε δεν θα κάμνουμε διακρίσεις. Σε κανέναν.  Δεν θα κάνουμε διακρίσεις με βάση την καταγωγή και την θρησκεία. Θα αντικρίζουμε τον άνθρωπο με ανθρώπινο μάτι. Τώρα επειδή μιλάμε για μειονοτικά θέματα θα πούνε ¨να ένα ρατσιστικό κόμμα¨. Όχι, εμείς δεν είμαστε ρατσιστικό κόμμα. Αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να αγαπάμε τους ανθρώπους¨.

Ο Ερτουγρούλ Τανρικουλού-αντιδήμαρχος της Αδριανούπολης, ανέφερε πως μεταφέρει την αγάπη, τον σεβασμό και τα χαιρετίσματα του δημάρχου Αδριανούπολης κυρίου Ρετζέπ Γκιουρκάν και τελείωσε την ομιλία του ως εξής : ¨Εμείς ξέρετε πως ως δήμος Αδριανούπολης επί 655 χρόνια διοργανώνουμε τους Αγώνες Πάλης με Λάδι στο Κιρκπινάρ, και συνεχίζουμε τις αθλητικές συναντήσεις που συνεχίζονται μετά από μεγάλο διάστημα από τους Ολυμπιακούς αγώνες.

………………….

Εξ ονόματος του δημάρχου μας μπορώ να πω το εξής : Εάν σε αυτή την περιοχή υπάρχουν παλαιστές που θέλουν να εκπαιδευτούν στην πάλη με λάδι,  εμείς ως δήμος Αδριανούπολης είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό τους. Ως δήμος Αδριανούπολης θα δώσουμε κάθε στήριξη σχετικά με την εκπαίδευση των παλαιστών από αυτή την περιοχή. Αυτό το καλό νέο το δηλώνω εδώ εκ μέρους του δημάρχου μας Ρετζέπ Γκιουρκάν.

………………………

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6077-darbe-giri%C5%9Fimi-se%C3%A7ek-yaylas%C4%B1%E2%80%99nda-k%C4%B1nand%C4%B1.html

7/8/2016

Previous Article

ΚΟΙΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

Next Article

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

3 Comments

 1. Αυτοι εκδηλωση για το χαμομηλι να κανουν ειναι ικανοι να το γυρισουν σε debate.
  Περαν του οτι ειναι μια αηδια και μιση το ολο θεαμα, μεσα στα λαδια να κανουν σαχλαμαρες. Εμετος απλα.

 2. Να πεί κάποιους τους αγαπητούς πρακτορίσκους πως όταν κάνουν πανηγύρια στα πεδινά ή στα χωριά ή στις πόλεις έχουν ρεύμα και νερό. Όταν πάνε στου βοδιού το κέρατο να παλέψουν έ είναι δύσκολο αυτό. Σε όλα τα πανηγύρια, που γίνονται εντελώς απομακρυσμένα, δεν μπορούμε να διαθέτουμε και τουαλέτες με πλακάκια!
  Καθόμαστε και ασχολούμαστε με γυφτοπανηγύρια…

 3. διπλον τριπλον θα παρωμεν αυτο που μας επαρθεν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ο ποντον ολον και το καρς
  τεμετερα θα γινε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  θανατος σε ολο τον τουρκικο λαο και στους αριστερους δοσιλογους και συνεργατες τους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  FREE GREEK PΟNTOS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  FREE GREEK CΟNSTANTINUPOLIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *