Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΙΛΙΑ

0 σχόλια Share:

Είναι η είσοδος του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ στο τουρκοπανηγύρι του Χίλια στις 18/8/2013. Η μουσική που ακούγεται χωρίς τα λόγια είναι το τουρκικό στρατιωτικό εμβατήριο ceddin deden. Πρόκειται για εμβατήριο που υμνεί τον τουρκικό στρατό. Κάτι που φυσικά και δεν ενοχλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεϊν Ζεϊμπέκ που ακολουθεί πίσω ακριβώς από τον πρόξενο. Ειναι ο κύριος με το καρό πουκάμισο. Προσέξτε επίσης και την αδιαφορία του κόσμου.

 

Είσοδος του προέδρου του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς μαζί με την διοίκηση του συλλόγου αποφοίτων της ΕΠΑΘ στον χώρο του τουρκοπανηγυριού του Χίλια. Η μουσική υπόκρουση μόνιμη : στρατιωτικό εμβατήριο του οθωμανικού στρατού ! 18/8/2013

 

18/8/2013 Χαιρετισμός του Τούρκου πρόξενου Σενέρ, αρχικά με τα μέλη του συλλόγου Χίλια και μετά με άλλους που ήταν στην τέντα των επισήμων. Σχετικά ψυχρός ο χαιρετισμός του πρόξενου. Είτε λόγω αποτυχίας στην συμμετοχή του κόσμου, είτε λόγω κούρασης καθώς ο άνθρωπος τρέχει από το ένα πανηγύρι στο  άλλο !

Η ομιλία του Τούρκου πρόξενου Σενέρ στο τουρκοπανηγύρι του Χίλια στις 18/8/2013. Μετάφραση μπορούν να δούνε  οι συνδρομητές στα tourkikanea.gr σε προηγούμενη μας ανάρτηση . Tο βίντεο το αναρτούμε για να υπάρχει.

 


Ομιλία του επίδοξου ψευδομουφτή Έβρου Αμπντουραχήμ Κουρού που κατάγεται από το Μεγάλο Δέρειο. Φυσικά και ήταν από τους σφοδρότερους πολέμιους της εξαιρετικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, όταν εκείνη υπηρετούσε στο Μεγάλο Δέρειο.
Τμήμα της ομιλίας του έχει ως εξής :
Αξιοσέβαστοι επίσημοι, αξιότιμοι μουσαφίρηδες, πολύτιμα αδέρφια μου. Αυτό που κρατά όρθια τα έθνη είναι οι εθνικές και πνευματικές αξίες. Οι αξίες αυτές είναι που διασφαλίζουν την ενότητα, την ομοψυχία και την κοινωνική αλληλεγγύη μέσα στα έθνη, όπως και την συμμετοχή τους με την εθνική τους ταυτότητα στην ιστορική σκηνή. Οι εθνικές αξίες, μπορούν και συνεχίζουν την ύπαρξη τους στον βαθμό που μεταβιβάζονται στις επόμενες γενιές. Η ιστορία μας δείχνει πως αυτοί οι οποίοι δεν στήριξαν τις εθνικές και πνευματικές τους αξίες, αλλά ακολούθησαν τυφλά άλλα έθνη, έχασαν την εθνική τους προσωπικότητα και σβήστηκαν από την παγκόσμια γεωγραφία και εξαφανίστηκαν. Για αυτό όταν κάποιοι θέλουν να καταστρέψουν μια κοινότητα επιλέγουν ως πρώτο στόχο να εξαφανίσουν την πίστη, την ηθική, και τις πολιτιστικές και πνευματικές της αξίες. Η μεγαλειώδης θρησκεία μας έγινε ένα σχεδόν με την εθνική μας κουλτούρα.

…………….

Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα οι νέες γενιές να εκπαιδευτούν και να ανατραφούν στο πλαίσιο αυτών των αξιών. Για αυτό είναι καθήκον μας όλων μας, μητέρα, πατέρας, εκπαιδευτικός και φορείς, οι νέοι μας που αποτελούν την εγγύηση του μέλλοντος μας να ανατραφούν σύμφωνα με τις εθνικές, πνευματικές και πολιτιστικές τους αξίες.

………………..

 

Ο αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Τούρκων των Βαλκανίων-Τουρκίας Ιζέτ Αλτουντάς  ευρισκόμενος στο πανηγύρι του Χίλια, μετά από την ομιλία του χαρίζει στον πρόεδρο του συλλόγου Χίλια μια μακέτα του πλοίου ¨Μπαντίρμα¨ μιλώντας για τον ¨τρανό ηγέτη μας τον Ατατούρκ¨. Μπαντίρμα  λεγόταν το πλοίο από το οποίο αποβιβάστηκε ο Κεμάλ στην Σαμψούντα στις 19/5/1919, για να αρχίσει μετά τον πόλεμο κατά των Ελλήνων…

Previous Article

ΕΠΑΘΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Next Article

ΟΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΛΙΑ, B MEΡΟΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *