Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΣΑΠΠΕΣ

No Comments Share:

Σημαντική μέρα στις Σάπες !

1c8af348024f5d6c84703ef3d1a3c4e4_XL Η κωμόπολη των Σαππών έζησε σήμερα μια σημαντική μέρα. Ο πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζί και ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ έκαναν την προσευχή της Παρασκευής μαζί με τον κόσμο στο τζαμί της αγοράς στις Σάππες. Στην ομιλία που έκανε πριν από την προσευχή ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί είπε πως γλώσσα, θρησκεία και τα ιερά πρέπει να συντηρούνται και πρέπει να συντηρούνται εν μέσω ενότητας και ομοψυχίας και ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον που του έδειξαν.

Ο Ακιντζί δήλωσε : ¨ Κάθε περιοχή  της δυτικής Θράκης έχει ξεχωριστή ομορφιά. Εδώ είναι εντελώς ξεχωριστή. Αυτό που ομορφαίνει το μέρος εδώ είναι η παρουσία σας. Εδώ τα τζαμιά, τα εζάν και τα μαθήματα Κορανίου φέρνουν στο μυαλό τους εξής στίχους της του Μεχμέτ Ακίφ :

Αυτά τα εζάν που αποτελούν μαρτυρία-θεμέλιο της θρησκείας

Πρέπει να ακούγονται αιώνια στην πατρίδα μου.

Όπως μέχρι σήμερα κρατήσατε ζωντανά την γλώσσα, την θρησκεία και τα ιερά και όσια σας, κάνετε το ίδιο και από τώρα και πέρα. Είναι ανάγκη η υπεράσπιση της ενότητας και της ομοψυχίας

Στην  σύντομη ομιλία που έκανε ο πρόεδρος της διαχειριστικής επιτροπής Σαππών Ιντρίζ Αχμέτ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Αλή Ριζά Ακιντζί και του χάρισε μια πλακέτα.

Περ. Ρόντοπ. Ρουζγκαρί 20/2/2015

Σχ : Ο Μεχμέτ Ακίφ είναι ο εθνικός ποιητής της Τουρκίας.

Previous Article

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Next Article

TEINEI ΧΕΙΡΑ ΦΙΛΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΑΡΧΙΠΡΑΚΤΟΡΑΣ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *