Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

OI ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑΘ-ΡΟΔΟΠΗΣ-ΕΒΡΟΥ

No Comments Share:

145657331471016

……………………..

O πρόεδρος Σαλίχ Αχμέτ ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης στο εκπαιδευτικό πεδίο και είπε πως το σημαντικότερο είναι πως ¨δεν υπάρχει καλή προαίρεση¨. Ο Σαλίχ Αχμέτ δήλωσε πως ¨Η μειονοτική εκπαίδευση είναι πολύ σημαντικό θέμα. Δυστυχώς τα προβλήματα στην μειονοτική εκπαίδευση είναι πολλά. Μακάρια κάποια από τα βασικά προβλήματα σε αυτό το πεδίο να είχαν λυθεί. Για να λυθούν τα προβλήματα στην μειονοτική εκπαίδευση πρέπει να υπάρξει καλή προαίρεση στις κυβερνήσεις και στα υπουργεία. Για να λυθούν τα θέματα μας θα πρέπει να υπάρξει βούληση. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν μπορούμε να πούμε πως υπάρχει.

……………….

Εμείς από την αρχή υπερασπιστήκαμε τα μειονοτικά νηπιαγωγεία. Υπερασπιστήκαμε τα δίγλωσσα νηπιαγωγεία, αυτά δηλαδή που θα διδάσκουν σε τουρκικά και ελληνικά και ζητάμε μειονοτικά νηπιαγωγεία.  Αυτό που ζητάμε σε αυτό το θέμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Είναι απαραίτητο να ιδρυθούνε δίγλωσσα μειονοτικά νηπιαγωγεία  τα οποία θα παρέχουν εκπαίδευση στα ελληνικά και στα τουρκικά. Οι αρμόδιοι θα πρέπει να προσέξουν την φωνή της μειονότητας σε αυτό το θέμα.

……………..

Είναι γνωστό πως τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των μειονοτικών μαθητών που πάνε στα κρατικά σχολεία. Λέγεται πως ποσοστιαία το θέμα είναι μεγαλύτερο στην Κομοτηνή από τα χωριά. Το θέμα είναι ακόμη πιο έντονο στην περιφέρεια της Ξάνθης. Υπό αυτή την έννοια το αίτημα για μειονοτικά νηπιαγωγεία είναι πολύ σημαντικό. Υπάρχει η εξής κατάσταση. Σε κάποια χωριά όταν κλείνει το μειονοτικό δημοτικό, κάποια παιδιά προτιμούνε να πάνε στο κρατικό σχολείο και όχι στο μειονοτικό σχολείο του γειτονικού χωριού. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούνε αυτό¨.

………………..

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1367

27/2/2016

Previous Article

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΑΓΙΠ…

Next Article

çerxa şoreşe – To αντάρτικο εμβατήριο του ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *