Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

XΑΤΙΜ ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ

No Comments Share:

Επιτροπή αποτελούμενη από 100 άτομα εκ Τουρκίας μετείχαν σε τελετή χάτιμ.

Οι μουσαφίρηδες ήρθαν δύο μέρες πριν από την τελετή και όλοι τους φιλοξενήθηκαν στον Εχίνο. Στις 12 Μαΐου μετείχαν στην προσευχή-κουρμπάνια, μη μπορώντας να κρύψουν την χαρά τους για την παρουσία τους στην Δυτική Θράκη.

Στις 13 Μαΐου παράλληλα με τον πολύ κόσμο που μετείχε στο Χάτιμ στο τζαμί Καρατζάαχμέτ του Εχίνου, μετείχαν επίσης ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Αντνάν Οζτούρκ, ο νεοεκλεγείς βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, οι πρώην βουλευτές Τσετίν Μάντατζη και Αχμέτ Φαίκογλου, ο μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και η ομάδα του, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Καρά, ο πρόεδρος του συλλόγου Πλάτανος Τζεγκίζ Ομέρ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Ερκάν Ρουσέν, ο επικεφαλής του κόμματος DEB-Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν και πολλά μέλη από διοικήσεις συλλόγων και θρησκευτικοί λειτουργοί

Στην τελετή χάτιμ μετείχαν επίσης και σημαντικοί καλεσμένοι από την μητέρα πατρίδα Τουρκία. Ο Μουράτ Αϊντίν-δήμαρχος του Ζεϊτίνμπουρνού-Κωνσταντινούπολης, περιοχή στην οποία ζούνε πολλοί Εχινιώτες, ο έπαρχος του Ζεϊτίνμπουρνού, ο επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης του ΑΚΠ στο Ζεϊτίνμπουρνού, ο πρόεδρος του ιδρύματος τζαμιών Δυτικής Θράκης και μέλος του Δ.Σ. του BTTDD Μουσά Γιούρτ, εκπαιδευτικοί της θεολογικής σχολής του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, μια αντιπροσωπία από την Σακάρια, και περίπου 50 εκπαιδευτικοί από την Σμύρνη.

……………..

Ο μουφτής Μέτε στην ομιλία του ανέφερε πως τα χρόνια προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης συνεχίζονται αλλά πως πλέον οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης συνήθισαν να ζούνε με αυτά.

Αργότερα παίρνοντας τον λόγο ο Μουράτ Αϊντίν-δήμαρχος του Ζεϊτίνμπουρνού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του στον Εχίνο και είπε πως στην περιοχή αυτή οι αξίες μας στηρίζονται περισσότερο από την Ανατολία. Τέλος συνεχάρη τους μαθητές και τους δασκάλους τους και είπε πως θα ήθελε να τους φιλοξενήσει για μια εβδομάδα μαζί με τους γονείς τους.

Μιλώντας αργότερα ο βουλευτής Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ευχαρίστησε καταρχήν τους μουσαφίρηδες από την μητέρα πατρίδα που δεν μας άφησαν μόνους. Συνεχάρη μαθητές και δασκάλους και ευχαρίστησε όλους όσους τον στήριξαν στις εκλογές. Επίσης ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ συνεχάρη όλες τις μανάδες για την ημέρα της μητέρας.

Τέλος πήρε τον λόγο ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ευχαρίστησε την διαχειριστική επιτροπή που τον κάλεσε σε αυτή την εκδήλωση και συνεχάρη τους μαθητές για την πετυχημένη τους παρουσίαση. Μετά συνεχάρη για την ημέρα της μητέρας και τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ για την εκλογή του, λέγοντας πως η μειονότητα στην Ξάνθη δεν έμεινε χωρίς βουλευτή. Ο πρόξενος Σάρνιτς εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο νεοεκλεγείς Χουσεΐν Ζεϊμπέκ θα παραλάβει την σημαία από εκεί που την άφησε ο Τσετίν Μάντατζι και θα την πάει ακόμη πιο μπροστά.

………………………

Ιστοσελίδα του ραδιοσταθμού Τσινάρ ΦΜ 16-5-2012

 Σχόλιο : Ενδιαφέρον το σχόλιο του πρόξενου για την ¨παράδοση-παραλάβή της σημαίας¨ από τους βουλευτές.

Η φωτογραφία εμφανίζει τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ σε αυτή την εκδήλωση.   

Previous Article

ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Next Article

ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *