Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΝ ΕΧΙΝΟ

No Comments Share:

Επίσκεψη στον Εχίνο από την κομματική οργάνωση Ξάνθης 

Η κομματική οργάνωση Ξάνθης του κόμματος DEB στα πλαίσια των επισκέψεων της σε χωριά, επισκέφτηκε στις 24/5/2013 το χωριό Εχίνος. Ο αντιπρόεδρος του DEB και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου έγινε δεκτός με θερμό και φιλικό τρόπο.

 Η επιτροπή που είχε την δυνατότητα να συνομιλήσει με τον κόσμο και να επισκεφτεί εμπόρους, έμεινε ευχαριστημένη από το ενδιαφέρον που έδειξε ο κόσμος του Εχίνου. O Oζάν Αχμέτογλου μιλώντας κατά την επίσκεψη του στο καφενείο, και ενημερώνοντας τον κόσμο για τις εργασίες που κάνει την τελευταία περίοδο το DEB, χρησιμοποίησε τις εξής φράσεις : ¨Καταρχήν ευχαριστούμε τον κόσμο του Εχίνου για αυτή την ωραία υποδοχή. Αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη που κάνουμε ως κόμμα στον Εχίνο. Και μας χαροποιεί ιδιαίτερα ότι κάθε φορά που ερχόμαστε βλέπουμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον. Εμείς προσπαθούμε ως κόμμα να γίνουμε η φωνή της μειονότητας. Στον αγώνα μας αυτό η μεγαλύτερη μας δύναμη είναι η ηθική στήριξη που παίρνουμε από τον λαό μας. Συνεχίζουμε ως κόμμα τις εργασίες ανασύστασης που αρχίσαμε. Χωρίς άγχος για ψήφους, προσπαθούμε να επισκεφτούμε όλα τα χωριά μας, μικρά και μεγάλα. Έχουμε έτσι την ευκαιρία συνομιλώντας με τον κόσμο να ακούσουμε τα θέματα του, τα προβλήματα του και τις προτάσεις του. Δίνουμε μεγάλη σημασία στις απόψεις του λαού μας. Πριν από σύντομο διάστημα άρχισαν τις εργασίες τους και οι επιτροπές που συστήσαμε υπό την στέγη του κόμματος. Καταρχήν η επιτροπή Μειονοτικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθόρισε τα αιτήματα του κόμματος μας σε αυτό το πεδίο και τα κοινοποίησε στον λαό μας. Ακολούθως η επιτροπή Γεωργίας και Κτηνοτροφίας στην οποία δίνω μεγάλη σημασία, επίσης καθόρισε και ανακοίνωσε τα σχετικά αιτήματα. Τα αιτήματα μας αυτά θα τα αποστείλουμε σε κάθε αρμόδια αρχή. Είναι πολύ σημαντικό σχετικά με τα θέματα επικαιρότητας της μειονότητας, να κάνουμε σχετικές εργασίες ώστε διατηρούμε στην επικαιρότητα αυτά τα θέματα¨

¨ΤΟ ΚΟΜΜΑ DEB ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ¨

 Ο Αχμέτογλου περιέγραψε πως το κόμμα DEB ζητά να λυθούν το συντομότερο τα θέματα σχετικά με τις μειονοτικές και θρησκευτικές ελευθερίες : Σε περίοδο που είχαμε ελπίδες για επίλυση των θεμάτων μας, δυστυχώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέα θέματα. Δεν χρειάζεται καν να περιγράψω την κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει η μειονοτική εκπαίδευση. Ο Εχίνος ήταν που βίωσε περισσότερο από όλα το θέμα του νηπιαγωγείου. Το να ανοίξουν νηπιαγωγεία που θα παρέχουν εκπαίδευση σε τουρκικά-ελληνικά, είναι το πιο φυσικό και δημοκρατικό μας δικαίωμα. Η εκ μέρους της κυβέρνησης θετική απάντηση σε αυτό μας το αίτημα, αποτελεί υποχρέωση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Παράλληλα με το θέμα της εκπαίδευσης, τον τελευταίο καιρό επήλθε ένα μεγάλο χτύπημα στην ελευθερία θρησκείας και συνείδησης με τον ¨νόμο για τους 240 ιμάμηδες¨. Ως κόμμα DEB ζητάμε την συντομότερη δυνατή ακύρωση αυτού του νόμου, που μας τον έβαλαν μπροστά μας χωρίς καν να πάρουν την γνώμη μας. Το κόμμα DEB ως κοινό σημείο αγώνα της μειονότητας, ως κοινή πλατφόρμα αγώνα, θα συνεχίσει να θέτει αυτά τα θέματα. Οι αρμόδιες αρχές δεν πρέπει να λησμονούν πως τα αιτήματα και οι προσδοκίες μας και η εκπλήρωση αυτών των προσδοκιών θα εξυψώσουν και θα βελτιώσουν την δημοκρατία στην χώρα μας. Τελειώνοντας ευχαριστώ και πάλι τον κόσμο του Εχίνου που μας υποδέχτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο, και από τώρα σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή ευκολία για το χάτιμ που οργανώνετε την Κυριακή. Ας το δεχτεί ο Αλλάχ¨.

Η επιτροπή του κόμματος DEB κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο χωριό, επισκέφτηκα και το βακούφι Εχίνου, συναντήθηκε με την βακουφική επιτροπή και προς ανάμνηση της επίσκεψης χάρισε στον Ιρφάν Χαλίλ-μέλος της διοίκησης του βακουφίου έναν πίνακα με το τζαμί από τον χώρο του παζαριού της Ξάνθης.

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 25/5/2013

Previous Article

OI ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΙΝΤΣ

Next Article

ΦΑΝΕΛΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΣΤΟ ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.