Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανακοίνωση τουρκόψυχου συλλόγου κατά του τοποτηρητή της μουφτείας και της διοίκησης Βακουφίων

0 σχόλια Share:

Αντίδραση από το σύλλογο Θρησκευτικών λειτουργών κατά του διορισμένου τοποτηρητή μουφτείας

Ο ευρισκόμενος στην Κομοτηνή Σύλλογος Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης κατηγόρησε τον διορισμένο τοποτηρητή της μουφτείας Κομοτηνής, πώς κινείται χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη βούληση του κόσμου και κατά παράβαση των συνθηκών.

Η ανακοίνωση που έγινε από το σύλλογο έχει ως εξής :
“Οι τελευταίες εξελίξεις που βιώσαμε, μας έδειξαν πως ο διορισμένος με πολιτική βούληση εκπρόσωπος, κινείται ξεκάθαρα ενάντια στη βούληση του κόσμου και στις συνθήκες. Κάθε κίνηση και μέτρο του, υπό το περίβλημα της πίστης μας εξυπηρετεί τις φιλοδοξίες άλλων. Τελευταίο παράδειγμα για αυτό, είναι ότι παρά το ότι στην εγκύκλιο που εκδόθηκε από την κυβέρνηση που απαγόρευε τις πράξεις της συλλογικής προσευχής όπως και τη μετάδοση τους από τα μεγάφωνα, δεν απαγορευόταν το εζαν και η καμπάνα, ο διοικητικά διορισμένος χωρίς κανένα νομικό έρεισμα, δημοσίευσε μία αυθαίρετη, παράνομη και αδικαιολόγητη εγκύκλιο που απαγόρευε το εζάν. Όντας υπηρέτης των αντιφάσεων και των λαθών, το άτομο αυτό ένιωσε την ανάγκη δυο-τρεις μέρες μετά από την λήξη της περιόδου, στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας που εκπροσωπεί, να δηλώσει πώς δεν υπήρχε μία τέτοια απαγόρευση.

Από τη μέρα που ήρθε, συνέχισε με πάθος και βία να εφαρμόζει μέτρα που κανένας θρησκευτικός ηγέτης δεν θα έπαιρνε, ενώ οι προσπάθειες του να επιβληθεί με πιέσεις εκβιασμούς και απειλές τόσο στους αρμόδιους των τζαμιών όσο και στους μουτεβελήδες, κατέληξε σε μπούμερανγκ. Ωστόσο χωρίς να τα παρατάει, συνεχίζει τις προσπάθειες του για να θέσει τη βούληση του κόσμου υπό τις ευλογίες τρίτων. Επιδιωκόμενος στόχος είναι το βάσει της Λωζάνης και του συντάγματος δικαίωμα μας για στάτους Ειδικης Μειονότητας, όπως και η θρησκευτική μας ζωή, να εκπέσουν στην κατάσταση που είναι σήμερα τα σχολεία, ενώ τα τζάμια και το περιεχόμενό τους να υποβιβαστούν στο επίπεδο μιας κατώτατης κρατικής υπηρεσίας, εργαλειοποιόντας αυτούς που εργάζονται εκεί και προσπαθώντας να καταστήσουν το ειδικό status μας ,μία κυβερνητικά διοικούμενη μονάδα.
Στις προσπάθειές αυτές βοηθώντας και η διοίκηση βακουφίων, με αυθαίρετο τρόπο κόβει το αντίτιμο της υπηρεσίας θρησκευτικών λειτουργών των τζαμιών (κάτι που γίνεται από την μέρα που γίναμε μειονότητα) , επιχειρώντας έτσι να τους καταδικάσει οικονομικά.
Ως τοπικοί θρησκευτικοί λειτουργεί της Κομοτηνής, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξουμε το περιβάλλον, τη διαδικασία και τα άτομα πού μας κάνουν να ζούμε αυτή τη μοίρα και δεν πρόκειται να μεταφέρουμε νερό στο μύλο τους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ώστε να διασφαλίσουμε πως τα βακούφια τα οποία από την ίδρυσή τους ως σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν, θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από μας. Δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την οικονομική στήριξη που μας γίνεται και η οποία μειώθηκε με το πέρασμα του χρόνου.

https://gundemgazetesi.com/haber/detay/7165

30/5/2020

Σχ. : Στον τοποτηρητή Κομοτηνής έχουμε ασκήσει αυστηρή κριτική . Εν προκειμένω όμως διακρίνουμε πως το βασικό πρόβλημα του συλλόγου είναι το ότι ο τοποτηρητής δεν έχει την έγκριση της Τουρκίας. Είτε αυτά που έκανε ήταν άριστα είτε τα είχε κάνει όλα μαντάρα, εμείς είμαστε βέβαιοι πως αυτοί πάλι θα τον κατηγορούσαν. Ο μόνος που δεν κατηγορούν ποτέ είναι η Τουρκία. Η Τουρκία ΠΑΝΤΑ είναι αλάθητη και ο ¨Αρχηγός¨  είναι κάτι σαν άγιος… Ποτέ δεν έχουν γράψει κάτι που να μην είναι στην γραμμή της Τουρκίας….

Πρόεδρος σε αυτό τον σύλλογο είναι ο ιμάμης Πολυάνθου Σαδίκ Σαδίκ που είναι στενός συνεργάτης του ψευδομουφτή Σερίφ.

Και μόνο από την φωτογραφία, καταλαβαίνει κανείς…

Previous Article

¨Τούρκος που ακόμη δεν έγινε ντόπιος στην Τουρκία¨…

Next Article

Τουρκικό θωρακισμένο όχημα συνθλίβει γριά Κούρδισα γυναίκα — Βίντεο

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *