Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΒΕΝΤ ΣΑΔΙΚ

No Comments Share:

Πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή η συνεδρίαση του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου

eeb6190c90d64447dc7caf257152cf6b_XL

Πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου 2016 στην Κομοτηνή, η συνεδρίαση Βαλκανίων του Παγκόσμιου Τουρκικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση καταγγέλθηκε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και τονίσθηκε η ανάγκη να οργανωθούνε σε οργανώσεις οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Δυτική Θράκη.

Στην συνεδρίαση μετείχαν επιχειρηματίες από Ρουμανία, FYROM, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Αλβανία, Τουρκία και από Δυτική Θράκη-Ελλάδα.

Στην συνεδρίαση μετείχαν ως ομιλητές ο πρόεδρος της επιτροπής Βαλκανίων του DTIK Ομέρ Σουσλί, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Βαλκανίων του DTIK Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του DTIK Μπερνά Ιλτέρ.

Ο πρόεδρος Ομέρ Σουσλί κατά την εναρκτήρια ομιλία του, είπε πως έχουν έρθει για να επενδύσουν στην περιοχή και ευχαρίστησε τον Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ για το ενδιαφέρον που έχει δείξει. O Σουσλί ανέφερε πως ¨Την περασμένη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες μις ύπουλης προσπάθειας πραξικοπήματος κατά της Δημοκρατίας μας στη Τουρκία. Ευχόμαστε οι μάρτυρες μας να έχουν το έλεος του Αλλάχ και οι τραυματίες ταχεία ανάρρωση¨.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων του DTIK Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ, δήλωσε πως ζει μια από τις πιο σημαντικές μέρες της επιχειρηματικής του ζωής και πρόσθεσε πως ένας από απόγονος του Πορθητή στην Κομοτηνή, ανέλαβε ως εκπρόσωπος Ελλάδας ένα δύσκολο και υπεύθυνο καθήκον.

Ο Σαδίκ Αχμέτ ανέφερε : ¨Η μητέρα πατρίδα την περασμένη εβδομάδα είδε ένα πολύ κακό όνειρο. Ξύπνησε γρήγορα. Ο κόσμος κατέβηκε στους δρόμους. Για αυτό βρισκόμαστε και εμείς εδώ. Τα Βαλκάνια είναι σημαντικά και επιθυμούμε να μεγεθύνουμε τον εμπορικό μας τζίρο. Πριν από μικρό διάστημα αποφασίσαμε να οργανωθούμε συλλογικά. Πέντε χώρες εξετάσαμε το καταστατικό. Κάναμε την αίτηση μας. Πλέον η δουλειά έχει περάσει στα άτομα-ειδικούς. Ευχαριστώ τον πρόξενο μας Αλή Ριζά Ακιντζί για το δείπνο που μας παρέθεσε χτες. Μεγάλες ευχαριστίες επίσης και προς τον πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Νίκο Αγγελίδη.

Είδαμε πως για την ισχυροποίηση των γεφυρών του εμπορίου και για να λέμε όχι στον πόλεμο, πρέπει να δίνουμε σημασία στην δημοκρατία. Εγώ πλέον βγάζω την λέξη ¨κρίση ¨ από το λεξιλόγιο μου. Να δώσουμε τα χέρια και να ξεπεράσουμε την κρίση, για την πατρίδα μου την Ελλάδα, για την Δυτική Θράκη και την Κομοτηνή θα πράξω τα πάντα. Εμείς είμαστε λαοί που βρισκόμαστε κοντά ο ένας στον άλλο. Εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε δουλειά μόνο εδώ αλλά σε όλη την Ελλάδα. Και θα το κάνουμε αρκεί να υπάρχει καλή προαίρεση¨

……………………….

………………………..

Ο πρόξενος Ακιντζί είπε : ¨Οι οικονομικές δραστηριότητες είναι πολύ σημαντικές για την, ανάπτυξη μιας κοινωνίας. Για μια ισχυρή οικονομία, σημαντικά είναι το κεφάλαιο, οι υποδομές, οι επικοινωνίες, η ασφάλεια, η πείρα, το όραμα, η οργάνωση και το θάρρος.

…………….

3 4 5 6

 

http://rodopruzgari.com/component/k2/item/6037-d%C3%BCnya-t%C3%BCrk-i%C5%9F-konseyi-balkanlar-giri%C5%9Fimci-toplant%C4%B1s%C4%B1-g%C3%BCm%C3%BClcine%E2%80%99de-yap%C4%B1ld%C4%B1.html

23/7/2016

Previous Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΕΣΒΗ

Next Article

H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ARD ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *