Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΟΛΗ ΤΩΝ S-300

No Comments Share:

Η Ελλάδα πυροδότησε τους πυραύλους S-300

1

Oι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας πυροδότησαν το αμυντικό σύστημα S-300. H δοκιμαστική βολή που έγινε στο πεδίο βολής του Ακρωτηρίου στα Χανιά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ο εκτοξευθείς πύραυλος σε σύντομο διάστημα κατέστρεψε τον στόχο του.

2

Την πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300, παρακολούθησαν ο υπουργός Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Αμύνης της Κύπρου Φωτίου, η υφυπουργός Αμύνης Φώφη Γεννηματά, Επιτροπή Εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Στρατού Ξηράς Αθανάσιος Τσέλιος, ο αρχηγό Ναυτικού Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Ευάγγελος Τουρνάς, και ξένοι στρατιωτικοί ακόλουθοι.

3

Πριν από την πραγματοποίηση της βολής του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 που είναι τοποθετημένοι στην Κρήτη από το 1999 και εντεύθεν, ήρθε από την Ρωσία μια ομάδα 20 ατόμων που έκανε τις τελευταίες προετοιμασίες και ετοίμασε 4 πυραύλους για εκτόξευση.

4

Οι ετοιμασίες ολοκληρώθηκαν, η αντίστροφη μέτρηση στο κέντρο διοίκησης άρχισε, δόθηκε η εντολή ¨Fire¨ και πυροδοτήθηκε στα πλαίσια της άσκησης ¨Λευκό Γεράκι¨ πύραυλος S-300.

5

Mετά από την πραγματοποίηση της βολής ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος συνεχάρη το προσωπικό και φέρεται να τους είπε ¨Ετοιμάζεστε και μην χαλαρώνετε διότι πλέον το αντιαεροπορικό σύστημα άμυνας είναι πια στα χέρια σας, να είστε έτοιμοι για μια δεύτερη βολή μέσα στο 2014¨.

Εφ. Μπιρλίκ 13/12/2013

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Next Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *