Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΩΜΑ

No Comments Share:

Mε μεγάλο ενθουσιασμό έγινε η ¨Γιορτή Ομαδικού Σουνέτ¨ που οργανώθηκε από τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου

1

Με την ¨Γιορτή Ομαδικού Σουνέτ¨ που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία του Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου, της αιρετής μουφτείας Κομοτηνής και με την συμβολή του δήμου Ουμρανίγιε, 32 αγόρια έκαναν παρουσία των οικογενειών τους το πρώτο τους βήμα προς τον ανδρισμό, ενώ για πολλά χρόνια θα παραμείνει στην μνήμη τους αυτή η ωραία γιορτή.

Σε αυτή την ωραία εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στο Διδυμότειχο, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου κάλεσε τον πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Αλή Ριζά Ακιντζή και αυτός δεν τους άφησε μόνους σε αυτή την ωραία μέρα. Από την Κωνσταντινούπολη μετείχαν ο Χακάν Καρατάς-αντιδήμαρχος της Ουμρανίγιε, ο Ιλιάς Γιλμαζτουρκ-μουφτής της Ουμρανίγιε, ο Ραμαζάν Σοϊασλάν-εκπαιδευτής των μαθημάτων Κορανίου του δήμου Ουμρανίγιε, ενώ τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ τον εκπροσώπησε ο βοηθός του ο Φεχίμ Αχμέτ, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης Οσμάν Ισμαήλογλου.

…………………

Στην ομιλία που έκανε ο μουφτής της Ουμρανίγιε Ιλιάς Γιλμαζτούρκ, αναφέρθηκε στην σημασία που έχει να συντηρηθεί και να στηριχθεί το έθιμο του σουνέτ στους ομογενείς εκεί.

Με την σειρά του ο πρόξενος Αλή Ριζά Ακιντζί χαιρέτισε τις οικογένειες και τα παιδιά και είπε : ” Ήρθαμε σήμερα για μια πολύτιμη αιτία. Με το πρώτο αυτό βήμα των νέων αδερφών μας προς τον ανδρισμό, θα βιώσουμε την πίστη μας, θα ακούσουμε ένα ωραίο μεβλίτ και θα γλεντήσουμε. Συγχαίρω τον αδερφό μου τον Σουλεϊμάν που έκανε αυτή την οργάνωση και μας την παρουσίασε¨

dimetoka sunnet 2 dimetoka sunnet 3 dimetoka sunnet 4 dimetoka sunnet 5 dimetoka sunnet 6

dimetoka sunnet 7 dimetoka sunnet 8 dimetoka sunnet 9

http://birlikgazetesi.info/haberler/11669-2016-05-26-07-24-10.html

26/5/2016

Σχ : Το προξενείο το χτίζει το προπύργιο του και στο Διδυμότειχο…

Previous Article

ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΟ…

Next Article

OI EYXEΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *