Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

H ANHΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΤΖΕΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟ

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία ανοίγει , η Ελλάδα κλείνει !

cengiz-omer-web

Σε ειδήσεις αυτής της εβδομάδας διαβάσαμε πως σχεδόν όλα τα τζαμιά που έγιναν στην 400 ετών οθωμανική περίοδο της Ρόδου, παραμένουν για πολλά χρόνια κλειστά με την δικαιολογία της ¨επισκευής¨.

Στην Ρόδο που έχει 120 χιλιάδες κατοίκους, ζούνε 6 χιλιάδες ομογενείς. Στο νησί υπάρχουν δεκάδες οθωμανικά μνημεία. Ένα εξ αυτών είναι και το τζαμί του Ιμπραήμ-Πάργαλη Πασά. Σύμφωνα με τις ειδήσεις οι μουσουλμάνοι που κατοικούνε στην Ρόδο αντιδρούνε στο ότι ανοιχτό για προσευχή είναι μόνο το τζαμί του Ιμπραήμ-Πάργαλη Πασά, ενώ τα άλλα τζαμιά έχουν κλειδαριά στην πόρτα τους.

Και τι κάνουν οι αρμόδιοι απέναντι σε αυτές τις αντιδράσεις ; Τίποτε… Σαν να μην υπάρχουν εκεί !

Οι αρμόδιοι απέναντι στους αδερφούς μας που υψώνουν τη φωνή τους μην αντέχοντας να μένουν αδρανείς απέναντι στις πιέσεις που τα τελευταίο χρόνια απειλούνε τα υπάρχοντα τους, συνεχίζουν να μην τους υπολογίζουν και να αυξάνουν ακόμη περισσότερο τις πιέσεις.

Οι πιέσεις προχώρησαν τόσο πολύ που πέρσι υπήρξε μεγάλο σκάνδαλο στο νησί. Η διοίκηση παρεμποδίζοντας με κάποιο τρόπο τον θρησκευτικό λειτουργό που επέλεξαν εκεί οι αδερφοί μας, διόρισε έναν άλλο ο οποίος κείτεται πλησίον της.

Σε μια άλλη είδηση μαθαίνουμε πως οι αδερφοί μας στην Ρόδο ζητάνε να ανοίξει ξανά το τουρκικό σχολείο που έκλεισε πριν από 42 χρόνια.

…………………….

…………………….

Και ενώ είναι φανερά τα αιτήματα και οι κραυγές των ομογενών μας στην Ρόδο, οι αρμόδιοι τι κάνουν ;

Απάντηση : Οι αρμόδιοι μας συνεχίζουν να κάνουν το κορόιδο ! Αντίθετα με τα αιτήματα, αυτοί συνεχίζουν να πράττουν τα ίδια και να μην υπολογίζουν τους αδερφούς μας. Φέρονται λες και στην Ρόδο δεν υπήρξαν μουσουλμάνοι Τούρκοι ούτε στο παρελθόν ούτε σήμερα.

Εμείς στην Δυτική Θράκη δεν εκπλησσόμαστε καθόλου για αυτό. Διότι το ελληνικό κράτος συνεχίζει να φέρεται έτσι και σε εμάς.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τι πρέπει να κάνουμε ; Πόσο ακόμη πρέπει να κάνουμε υπομονή ;

Κατά τον μήνα-υπομονής του Ραμαζανιού θα συνεχίσουμε να κάνουμε υπομονή.

Ως εκπρόσωποι του πολιτισμού θα καταβάλουμε προσπάθεια να επιταχύνουμε τις εργασίες μας, σε αυτόν τον ευλογημένο μήνα που όρισε ως οδηγό ο Αλλάχ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να φερόμαστε ανάλογα με τις απαιτήσεις του αληθινού Ισλάμ. Θα είμαστε πολιτισμένοι, θα είμαστε μετρημένοι, δεν θα πριμοδοτήσουμε ακρότητες. Το αληθινό Ισλάμ δεν έχει σχέση με αυτά. Το Ισλάμ απαγόρευσε τις ακρότητες, εντέλει ισορροπία και ειρήνη.

Θα είμαστε ειρηνικοί, θα είμαστε υπομονετικοί αλλά ποτέ δεν θα υποκύψουμε.

…………………

Καλό Ραμαζάνι !

Τζεγκίζ Ομέρ 

Εφ. Μιλλιέτ 6/7/2014

Previous Article

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ CIRIT

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *