Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΜΑΜΗ ΡΟΔΟΥ

No Comments Share:

Κρίση ιμάμη στην Ρόδο

Παρακολουθούμε με αγωνία περιστατικό που δείχνει μια στάση μακράν του δέοντος σεβασμού που πρέπει να υπάρχει για την θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία συνείδησης της Τουρκομουσουλμανικής κοινότητας Ρόδου.

Προκαλεί ανησυχία το γεγονός του διορισμού ιμάμη στην Ρόδο εκ μέρους της μουφτείας Διδυμοτείχου, χωρίς να υπάρχει τέτοιο αίτημα από τον κόσμο και στην θέση του Ιλτέρ Μέτσο, θρησκευτικού λειτουργού ο οποίος μετά από συμφωνία με την Τουρκομουσουλμανική κοινότητα Ρόδου εκτελούσε επί τρία χρόνια τα καθήκοντα του. Ο διορισμός στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά ενός θρησκευτικού λειτουργού από την μη έχουσα αρμοδιότητα για κάτι τέτοιο μουφτεία Διδυμοτείχου, και η εισαγγελική και αστυνομική παρέμβαση για να αρχίσει να τελεί τα καθήκοντα του αυτό το άτομο, μας θυμίζει άλλες εποχές. Η εμφάνιση αυτής της κρίσης τη στιγμή που η μουσουλμανική κοινότητα Ρόδου είναι σε πλήρη αρμονία με τον επί τρία χρόνια υπηρετούντα στο τζαμί Ιμπραήμ Πασά Ιλτέρ Μέτσο αποκαλύπτει πως υπάρχει κακή βούληση.

Επιθυμούμε να τονίσουμε πως η εμφανισθείσα στην Ρόδο ¨κρίση ιμάμη¨ αποτελεί ένα χτύπημα στην θρησκευτική ελευθερία των Τουρκομουσουλμάνων της περιοχής. Εκφράζουμε την προσδοκία μας ως κόμμα DEB , η κρίση να τελειώσει το συντομότερο δυνατό και στη βάση της βούλησης και των αιτημάτων του λαού. Ανακοινώνουμε στην κοινή γνώμη πως παρακολουθούμε το θέμα και ότι αν χρειαστεί θα το θέσουμε σε κάθε επίπεδο.

ΚΟΜΜΑ DEB

 Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 23/7/2012

Previous Article

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ 24/7/2012

Next Article

ΑΦΗΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΝ 79ΧΡΟΝΗ ΣΙΤΙ ΣΕΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *