Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΗ-ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

To Kαραβάνι της Αφθονίας βρέθηκε με ομογενείς στο χωριό Οργάνη

DSC_1544

Το Kαραβάνι της Αφθονίας του δήμου Μπαϊράμπασά Κωνσταντινούπολης που φέτος θα οργανώσει ιφτάρ σε τρία χωριά της Δυτικής Θράκης, παρέθεσε το πρώτο στις 31/7/2013 στο χωριό Οργάνη του δήμου Αρριανών και συναντήθηκε με τους ομογενείς σον ορεινό όγκο.

Στο ιφτάρ που οργανώθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Οργάνης, η συμμετοχή από τους ομογενείς της Οργάνης και τα άλλα γύρω χωριά ήταν μεγάλη. Στο ιφτάρ με τους ομογενείς μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός μουφτή Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. συλλόγων, που έγιναν έτσι μέτοχοι στην αφθονία του δήμου Μπαϊράμπασά. Στο ιφτάρ αυτό τον δήμο Μπαϊράμπασά εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιουξέλ Αϊντίν.

Άρχισε η τελετή με το απογευματινό εζάν και τους ύμνους για την νηστεία. Μετά από τα φαγητά που προσφέρθηκαν, άρχισαν οι ομιλίες των επισήμων. Οι ομιλητές στις ομιλίες τους ανέφεραν τα εξής :

Αντιδήμαρχος και συντονιστής του δήμου Μπαϊράμπασά Γιουξέλ Αϊντίν : Καλωσορίσατε όλοι σας στο ωραίο αυτό τραπέζι που οργανώνει ο δήμος μας. Ακριβώς πριν από 9 χρόνια βγήκαμε στους δρόμους με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨. Σας έφερα αγκαλιές από χαιρετίσματα από τους πολύτιμους ανθρώπους του δήμου Μπαϊράμπασά-Κωνσταντινούπολης. Δεν μπορώ να παραλείψω πως ανάμεσα μας βρίσκεται ο πολύτιμος αδερφός μου ο Μουσταφά Χατιπλέρ. Μας βοήθησε πολύ να καταργήσουμε τα σύνορα. Είναι αυτός που είναι ο συντονιστής του προγράμματος αυτού 9 χρόνια τώρα. Εμείς τον αγαπάμε πολύ και τον ακολουθούμε. Σας εύχομαι για την νύχτα Καντίρ και για το Μπαϊράμι που πλησιάζει και σας ευχαριστώ όλους που μετείχατε στο ιφτάρ μας¨.

Συντονιστής Καραβανιού της Αφθονίας βοηθός κοσμήτορα Δρ. Μουσταφά Χατιπλέρ : ¨Ευχαριστώ πολύ τους πολύτιμους αδελφούς μου που παρά το ότι βρισκόμαστε στην πιο πολυάσχολη περίοδο του καλοκαιριού, άφησαν τις δουλειές τους και μετέχουν στο καραβάνι μας. Φέτος ερχόμενοι εδώ για την πραγματοποίηση της ένατης φοράς, αποχαιρετίσαμε και γυναίκες που πρωί πρωί εργάζονταν στα καπνοχώραφα. Μαζεύοντας καπνό, πρόσεξαν τα οχήματα μας και αφήνοντας την δουλειά τους μας κούνησαν τα χέρια. Και να είστε σίγουροι πως το έκαναν με την καρδιά τους. Εκφράζω εκ μέρους του δημάρχου Ατίλα Αϊντινέρ την ευγνωμοσύνη μας προς όλους σας. Ξέρω ότι ο λόγος για τον οποίο είστε εδώ δεν είναι να φάτε ένα πιάτο φαί ή να πιείτε ένα ποτήρι νερό. Εσείς συμμετέχετε στο πρόγραμμα μας για να γίνετε μέτοχοι στην αφθονία του ιφτάρ. Η συμμετοχή σας αυτή μας δίνει δύναμη. Πριν ολοκληρώσω τα λόγια μου, επιθυμώ να εκφράσω την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη μου προς τις αδερφές μου κυρίες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τις κυρίες που μετέχουν στα προγράμματα μας στην Ελλάδα, και παρομοιάζω κάθε μία εξ αυτών με την Χαϊμέ Χατουν. Η Χαϊμέ Χατούν είναι η γιαγιά του Οσμάνγκαζί. ¨Όταν λοιπόν το οθωμανικό κράτος ήταν μια λωρίδα και λόγω της Οθωμανικής εισβολής πήραν τον δρόμο προς την Ανατολία, ο σύζυγος της ο Γκιουντούζ πέθανε και τότε άλλοι έμειναν πίσω στην περιοχή Αγλάτ και είπαν ¨φτάνει πια ας μην προχωρήσουμε άλλο. Τότε η Χαϊμέ περνά επικεφαλής μαζεύει τις γυναίκες και παίρνουν τον δρόμο. Βγαίνοντας στον δρόμο λέει στους άντρες πως ¨Μπορεί να μείνουμε χωρίς άντρες, μπορεί να μείνουμε χωρίς στρατιώτες, αλλά ποτέ δεν θα μείνουμε χωρίς πατρίδα¨. Με σεβασμό λοιπόν χαιρετίζω τις αδερφές μου εδώ ως εκπροσώπους της Χαϊμά. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου προς τον πρόξενο της T.C. Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ, που από την στιγμή που αρχίσαμε αυτή την εργασία, από την στιγμή που μιλήσαμε για Καραβάνι Αφθονίας Δήμου Μπαϊράμπασά, μας άνοιξε όλες τις πόρτες. Για μια ακόμη φορά ευχαριστώ τον δήμαρχο Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ για τις έντονες εργασίες του εδώ.

………………..

Ο δήμος του Μπαϊράμπασά 9 χρόνια τώρα διανύοντας 11 χιλιάδες χιλιόμετρα, και παραθέτοντας ιφτάρ σε σχεδόν εκατό χιλιάδες άτομα, το οργανώνει αυτό ώστε όπως οι Γιουνούς Εμρέ, Σαρί Σαλτούκ, Αϊβάζ Μπαμπά, και Κιζίλ Ντελί Σουλτάν, δίχως όπλα και άλογα να κατακτήσει τις καρδιές στην Ρούμελη, στην Θράκη και την Ανατολία, και να βρεθούμε μαζί σας¨.

………………

Εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ : ¨ Σας εύχομαι για τις τελευταίες μέρες του Ραμαζανιού που περνάμε. Οι ομιλητές πριν από εμένα τα είπαν όλα. Η εικόνα εδώ είναι πολύ ωραία. Μερικές φορές χίλιες λέξεις δεν αρκούν να περιγράψουν μια εικόνα. Εδώ τώρα και χίλιες λέξεις να πως δεν μπορούν να περιγράψουν αυτήν την εικόνα. Εδώ και 9 χρόνια ζούμε αυτήν την ωραία εκδήλωση στα Βαλκάνια. Εκ βάθους καρδίας ευχαριστώ για αυτό τον δήμαρχο Μπαϊράμπασά, την ομάδα του και τον αδερφό μου τον Μουσταφά Χατιπλέρ, που πραγματοποιούν αυτές τις εργασίες. Συμβάλουν στο συνταίριασμα μας εδώ και στην συνάντηση μας. Ο Αλλάχ να τους βοηθά. Από εδώ, από τα Βαλκάνια, από την Κομοτηνή και από την Οργάνη, χαιρετίσματα προς την Κωνσταντινούπολη, προς το Μπαϊράμπασά και προς την Ανατολία. Ο Αλλάχ ας καταστήσει μόνιμη την αδερφοσύνη μας¨.

………………..

Πρόξενος της Τ.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ : ¨ Σας χαιρετίζω όλους με σεβασμό. Ο Αλλάχ ας δεχτεί τις νηστείες και τις προσευχές σας. Ο δήμος Μπαϊράμπασά κατέστη η περηφάνια της Τουρκίας. Από το 2005 και εντεύθεν στα Βαλκάνια, στην περιοχή των εγγονιών του Πορθητή, δεν αφήνουν μόνους τους ομογενείς, τους ομόθρησκους και τα αδέρφια μας. Συγχαίρω όλους όσους μετέχουν σε αυτό κομβόι, από τους οδηγούς των οχημάτων και αυτούς που ετοιμάζουν τα φαγητά, μέχρι τον αδερφό μου που μοιράζει το σερμπέτι. Εκφράζω την πλέον βαθιά μου ευγνωμοσύνη προς τον Μουσταφά Χατιπλέρ που τον βλέπω ως αδερφό μου. Είναι ιερό πράμα να υπηρετείς στα Βαλκάνια. Αυτή η δουλειά δεν γίνεται χάριν αξιωμάτων και θέσεων. Αυτό γίνεται από καρδιάς και για να αρέσει και στους προγόνους μας. Το μόνο που ζητάμε είναι να σας βλέπουμε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία, να ανοίγουμε μαζί σας το ιφτάρ. Αυτό που αναλογεί σε εσάς είναι να στηρίξετε τις αξίες σας και να έχετε αλληλεγγύη.

………….

Εφ. Μιλλέτ 1/8/2013

Previous Article

¨ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ¨ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ !

Next Article

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΦΟΡΕΩΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *