Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΙΦΤΑΡ ΣΤΗΝ ΦΙΛΛΥΡΑ ΤΟΥ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ

No Comments Share:

Aφθονία ιφτάρ από τον αδελφό δήμο στην Φιλύρα

sirkeli 1

Δείπνο ιφτάρ παρατέθηκε σε περίπου 3.500 άτομα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της Φιλύρας με την οργάνωση του δήμου Αρριανών και με την συμβολή του δήμου Οσμάνγκαζί-Προύσας

Στο ιφτάρ εκτός από τον πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, παραβρέθηκαν ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ και επιτροπή που τον συνόδευε, ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αρριανών, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και χιλιάδες κόσμος από τα γύρω χωριά.

Ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία που έκανε εκεί καλωσόρισε όλους τους μετέχοντες και ανέφερε το πώς οργανώθηκε το ιφτάρ και ότι ο δήμος Οσμάνγκαζί είναι ¨αδελφός δήμος¨.

¨Αυτά τα τραπέζια καρδιάς πρέπει να είναι σταθερά και μόνιμα¨

Ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζί Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ στην ομιλία που έκανε ανέφερε πως οργανώνει ιφτάρ σαν αυτό σε 7 διαφορετικές χώρες αρχίζοντας από εδώ, και εξέφρασε την επιθυμία του αυτές οι τράπεζες καρδιών να είναι σταθερές και μόνιμες. Τέλος ευχαρίστησε όλους όσους μετείχαν και ανέφερε πως ελπίζει αυτά τα βήματα αποβούν επωφελή για όλους.

Στις ομιλίες που έκαναν ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν συνεχάρησαν καταρχήν τον δήμο του Οσμάνγκαζί όπως και όλους όσους μόχθησαν για την πραγματοποίηση αυτού του ιφτάρ

Ο μουφτής Κομοτηνής Ιμπράημ Σερίφ, ευχήθηκε σε όλους για τον μήνα του Ραμαζανιού και ευχαρίστησε την ομάδα του δήμου Αρριανών που χάρισε αυτήν την σημαντική βραδιά.

¨Κρατήστε πάντοτε σφιχτές και σωστές τις γραμμές σας¨

Τέλος ο πρόξενος Οσμάν Ιλχάν Σενέρ άρχισε την ομιλία του χαιρετώντας όλους τους καλεσμένους, είπε πως οι Δυτικοθρακιώτες στην Τουρκία κατέχουν σημαντικές θέσεις στηρίζοντας τον εδώ αγώνα, και υπογράμμισε πως πρέπει και εδώ Δυτικοθρακιώτες ομογενείς να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα. Ο πρόξενος Σενέρ ανέφερε πως είναι μεν πολύ όμορφη η εδώ εικόνα ενότητα και ομοψυχίας, αλλά ότι αυτό δεν πρέπει να παραμείνει μόνο στα τραπέζια και συνέχισε λέγοντας :

¨Πρέπει να στηρίξετε τα μειονοτικά σχολεία, αυτό αποτελεί ένα δικαίωμα σας¨

¨Πολύτιμοι ομογενείς κρατείστε σφιχτές και σωστές τι γραμμές σας όχι μόνο στα τζαμιά αλλά πάντοτε. Έχετε προβλήματα στην εκπαίδευση. Μπορείτε να στείλετε τα παιδιά σας στα σχολεία που επιθυμείτε, αλλά αν τα μειονοτικά σχολεία μείνουν χωρίς μαθητές, τότε εκείνα τα σχολεία κλείνουν. Αυτό ισχύει παντού σε όλο τον κόσμο. Για αυτό εσείς πρέπει να στηρίξετε τα μειονοτικά σχολεία. Αποτελεί δικό σας δικαίωμα. Διότι αν δεν στηρίξετε σήμερα τα μειονοτικά σχολεία, και αυτά μείνουν δίχως τάξεις στο μέλλον και τα τζαμιά θα μείνουν δίχως κόσμο. Αυτό μην το ξεχνάτε ποτέ. Τέλος από την ενότητα και ομοψυχία του Ραμαζανιού εξέλθετε πιο ισχυροί και μείνετε έτσι. Ο Θεός ας βοηθά¨.

………………..

sirkeli 2

 

sirkeli 5

 

sirkeli ilhanΕφ. Μπιρλίκ 16/7/2013

Σχ : Για να μιλά τόσο έντονα και τόσο συχνά ο πρόξενος για ¨ενότητα και ομοψυχία¨ προφανώς έχει ¨μαυρίσει το μάτι του¨ από τις αλληλοκατηγορίες που του μεταφέρουν….

Επίσης οι συχνές αναφορές του στο θέμα της εκπαίδευσης αναδεικνύουν και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτό τον τομέα για άσκηση ελληνικής εκπαιδευτικής πολιτικής. 

 

Previous Article

ΤΖΑΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΦΤΑΡ ΤΟΥ BTTDD ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *