Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Επίθεση στον δήμαρχο Ιάσμου και στον βουλευτή Αχμέτ από τουρκόψυχη ιστοσελίδα

1 Comment Share:

Πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Ειρήνης … Αλλά…!

Ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Mουμίν στις 25-26 Σεπτεμβρίου έκανε στο γήπεδο Ιάσμου το Φεστιβάλ Ειρήνης που ήταν μία από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Σε έναν κόσμο που νοσταλγούμε την ειρήνη, η απουσία από το φεστιβάλ των ΜΚΟ της Τουρκικής Μουσουλμανικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και η παροχή προτεραιότητας σε ομάδες που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ως Αχίλλειο πτέρνα, μετέτρεψαν το Φεστιβάλ σε μια κουτσή πάπια που προσπαθεί να κολυμπήσει σαστισμένη μέσα στη λίμνη. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα των προσπαθειών προσέγγισης ορισμένων δυνάμεων να φέρουν την τουρκική μειονότητα πιο κοντά στην πολιτιστική αφομοίωση.

Επίσης, η μη συμμετοχή στο φεστιβάλ καμίας τοπικής αυτοδιοίκησης, κανενός καλλιτέχνη και χορευτικού συγκροτήματος από την Τουρκία, είναι μία από τις πρόβες διάβρωσης των εθνικών αισθημάτων και αποκοπής των δεσμών της τούρκικης μειονότητας με τη Μητέρα Πατρίδα. Μία καλλιτέχνιδα που είναι παντρεμένη με Έλληνα υπήκοο και ζει στη Θεσσαλονίκη, κατ’ εμάς δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την Τουρκία στο Φεστιβάλ.

Η συμμετοχή του Δήμου Σμόλιαν της Βουλγαρίας στο φεστιβάλ, δε σημαίνει τίποτα για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Διότι εδώ δεν έχει καμία συνοριακή σύνδεση με το Δήμο Ιάσμου, ούτε καμιά ομοιότητα ως προς τη γλώσσα, ούτε σε οτιδήποτε άλλο. Εδω θέλουμε να ρωτήσουμε το εξής:Γιατί δεν καλέσατε στο φεστιβάλ το Δήμο Κίρτζαλι που είναι και όμορος Δήμος κι έχει εμπορικές σχέσεις και ομοιότητες στη γλώσσα; Αυτό δείχνει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική ενός σχεδίου αφομοίωσης.

Επίσης, μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ ήταν κι ο Βουλευτής Ροδόπης- Ιλχάν ΑΧΜΕΤ. Ο Ιλχάν ΑΧΜΕΤ, ο οποίος δε συμμετείχε στις προηγούμενες εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από την ίδρυση του DEB, με τη συμμετοχή του σε αυτήν την εκδήλωση προκάλεσε πολλά ερωτηματικά στους ψηφοφόρους του DEB. Ο Ιλχάν ΑΧΜΕΤ,ο οποίος στις βουλευτικές εκλογές πήρε πολλούς ψήφους από τους ψηφοφόρους του DEB και της μειονότητας,πρέπει να κάνει μία δήλωση για ποιο λόγο κάνει διακρίσεις μεταξύ των φορέων.

Οι τελευταίες κινήσεις του Δημάρχου Οντέρ Μουμίν που γύρισε την πλάτη στα μέλη αυτού του κόμματος, όταν δεν έδωσε στο ΚΙΕΦ που είναι το μοναδικό κόμμα της μειονότητας το γήπεδο του δικού του Δήμου, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά.

Όταν λέμε ειρήνη, αυτό περιλαμβάνει όλους τους τομείς. Όταν κάνεις διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων και είσαι υποκειμενικός,δεν μπορείς να διασφαλίσεις την ειρήνη! Επίσης, δεν μπορείς να τη διασφαλίσεις με τίποτα όταν παίρνεις αντίθετη θέση απέναντι στη δική σου κοινότητα και της γυρνάς την πλάτη. Αυτό ανοίγει το δρόμο στη βλάστηση της έχθρας μέσα στην κοινότητα και δεν μπορεί να επιφέρει τίποτε άλλο εκτός από ζημιά στη μειονότητά μας.

https://www.rodopruzgari.com/haberler/29060-bar%C4%B1%C5%9F-festivali-ger%C3%A7ekle%C5%9Fti%E2%80%A6ama.html

Σχ. Μετά από το δημοσίευμα της Μπιρλίκ και αυτό το δημοσίευμα δείχνει το κλίμα σε βάρος του Οντέρ… Και όταν λέμε κλίμα εννοούμε το κλίμα στην οδό Ιώνων όπου βρίσκεται το τουρκικό προξενείο… Προφανώς εκεί πίστευαν πως ο Οντέρ, αφού τον είχαν στηρίξει προεκλογικά, αυτός είχε την ¨υποχρέωση¨ να εκτελεί όλα τα θελήματα τους και άρα να έδινε και το γήπεδο για την εκδήλωση για τα 30 χρόνια του κόμματος της Άγκυρας DEB.  Αυτός όμως έδειξε πως  δεν είναι δεδομένος !

Previous Article

Ο Τούρκος πρόξενος παρακολούθησε με άλλους τουρκόψυχους τον αγώνα Φενέρ-Oλυμπιακού

Next Article

O ένας και μοναδικός Μεχμέτ Τσαμάν !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.