Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

¨89η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΧΘΡΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ¨-ΒΙΝΤΕΟ

No Comments Share:

ΕΤΣΙ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ

Γιορτάστηκε με τελετές η 89η επέτειος σωτηρίας της Αδριανούπολης από την εχθρική κατοχή. Οι μαθητές που είχαν έρθει 2 ώρες πριν να αρχίσει η επίσημη παρέλαση επί της οδού Ταλάτ Πασά, πάγωσαν καθώς παρέμειναν σε θερμοκρασία που έπεσε μέχρι στους 3 βαθμούς.

Κάποιοι μαθητές κάθονταν με τα παλτά που τους είχαν φέρει οι οικογένειες τους, ενώ άλλοι προσπαθούσαν να ζεσταθούνε αγκαλιάζοντας ο ένας τον άλλο. Οι μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων ήρθαν στην λεωφόρο Ατατούρκ δύο ώρες πριν τις 11.00 οπότε άρχισε η επίσημη παρέλαση. Κατά την ώρα των ομιλιών η θερμοκρασία έπεσε στους 3 βαθμούς. Οι μαθητές αγκάλιαζαν τις σημαίες προσπαθώντας να ζεσταθούνε. Οι δάσκαλοι όμως που ήταν επιφορτισμένοι με την παρέλαση δεν επέτρεπαν στους μαθητές που περίμεναν δύο ώρες μέσα στο κρύο να βάλουνε τα παλτά που είχαν φέρει οι οικογένειες τους .

Εφ. Χουριέτ 26-11-2011

 

Σχόλιο : Δείτε το βίντεο, αξίζει. Δείτε ότι ο νομάρχης –όπως σε όλες τις παρελάσεις στην Τουρκία- παρελαύνει εποχούμενος μαζί με τον στρατιωτικό διοικητή. Δείτε τις αμέτρητες σημαίες. Την τεράστια σημαία που μεταφέρουν οι μαθητές. Στο τέλος ένας μαθητής φιλάει και παραδίδει την σημαία στον νομάρχη σαν να είναι στρατιωτικός. Στο τελευταίο δευτερόλεπτο του βίντεο ακούγεται η εκφωνήτρια της παρέλασης να μιλά για ¨ορφανούς μιναρέδες των Βαλκανίων¨….

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/24840/0/1/dondurucu-sogukta-boyle-kutladilar.aspx

 

 

 

Previous Article

ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΟΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Next Article

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΕΣΒΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *