Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Ανοιχτή εκλογική παρέμβαση του Τούρκου πρόξενου Κομοτηνής : ¨Όλοι οι ομογενείς μας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να ψηφίσουν¨

No Comments Share:

Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα οι Τούρκοι υποψήφιοι περιμένουν στήριξη

Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, πολιτικοί οι οποίοι έχουν βγει στους δρόμους, για να υπερασπιστούν σε κάθε πεδίο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, εστιάζουν στη σημασία των εκλογών.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα άρχισε.

Η χώρα πάει στις εκλογές στις 26 Μαΐου. Οι εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο και ο πρώτος γύρος των τοπικών εκλογών γίνονται την ίδια μέρα.

Στη δυτική Θράκη Τούρκοι πολιτικοί ανταγωνίζονται για να πάρουν θέση στα συμβούλια της περιφέρειας και των δήμων. Οι υποψήφιοι εστιάζουν στη σημασία των ψήφων που θα δοθούν στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών.

Πολιτικοί που έχουν βγει στους δρόμους για να υπερασπιστούν σε κάθε πεδίο τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας, τονίζοντας τη σημασία των τοπικών εκλογών, προσδοκούν να έχουν την στήριξη των ομογενών.

Τούρκοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και Θράκης κάνουν έκκληση για στήριξη προς τους ομογενείς.!!! Οι υποψήφιοι τονίζουν τη σημασία των ψήφων

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Ιμπράμ δήλωσε: “Σε αυτές τις εκλογές, στον πρώτο γύρο θα καθοριστούν οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι. Για να μπορέσει λοιπόν η μειονότητα μας να εκπροσωπηθεί ισχυρά σε αυτά τα συμβούλια, είναι πολύ σημαντικός ο πρώτος γύρος. Εμείς ως περιφέρεια πάντοτε προσπαθήσαμε να είμαστε δίπλα στον άνθρωπο της μειονότητας και ιδιαίτερα στα θέματα υποδομών αλλά και για τους αγρότες μας πετύχαμε σημαντικά σχέδια” .

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ταρκάν Μουρτεζά, τονίζοντας την οικονομική κατάσταση στην περιοχή δήλωσε : “Είμαι πάλι υποψήφιος στις εκλογές για την περιφέρεια, που θα γίνουν στο τέλος Μαΐου. Αυτό που θέλω να σας πω εδώ, είναι πως η κοινότητά μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Για να επωφεληθούμε από τους ευρωπαϊκούς πόρους είναι πολύ σημαντικό για μας να υπάρχουν στο συμβούλιο Τούρκοι υποψήφιοι” .

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Ιλχάν Μεχμέτ δήλωσε σε αυτές τις εκλογές προσδοκώ τη στήριξη του κόσμου μας. Ζητώ σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος μας να είναι ιδιαίτερα συνειδητοποιημένος. Ως τούρκο-μουσουλμανική μειονότητα επιδιώκουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία που είχαμε στις προηγούμενες εκλογές και για αυτό το λόγο αναλογεί στον λαό μας ένα σημαντικό καθήκον”.

¨Στον πρώτο γύρο όλοι οι ομογενείς μας πρέπει οπωσδήποτε να πάνε στην κάλπη¨

Ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου τόνισε πως στις περιοχές αρμοδιότητάς του παρακολουθεί στενά την τοπική πολιτική και τις οικονομικές και πολιτιστικές εξελίξεις. !!! Ο Ομέρογλου εστιάζοντας στην σημασία του πρώτου γύρου των εκλογών είπε τα εξής:

“Αυτό που μπορώ να πω, είναι πως όλοι οι ομογενείς μας οπωσδήποτε στον πρώτο γύρο πρέπει να πάνε στην κάλπη, πρέπει να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα, να ψηφίσουν. Αυτό πραγματικά έχει μεγάλη σημασία. Οι ομογενείς μας σε τοπικό επίπεδο φυσικά πρέπει να ψηφίσουν αυτούς που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να λύσουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν, αυτούς που εμπιστεύονται πως μπορούν να τους εκπροσωπήσουν και αυτούς τους υποψηφίους με τους οποίους δεν θα έχουν πρόβλημα προσωπικής επικοινωνίας¨.

https://www.trthaber.com/haber/dunya/yunanistan-yerel-secimlerinde-turk-adaylar-destek-bekliyor-416381.html

21/5/2019

Σχ: Αξίζει να σημειώσουμε κάτι ακόμη το οποίο δεν αναφέρεται στο κείμενο του δημοσιεύματος αλλά το ακούσαμε στο βίντεο που το συνοδεύει. Μεταξύ άλλων μιλά και ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος του νυν περιφερειάρχη Μέτιου, ο κύριος Ισμαήλ Χουσέ Μουσταφά. Στο χρονικό σημείο 1:38 με 1:44 μας λέει τα εξής : Βρισκόμαστε στην Οργάνη το χωριό όπου ιδρύθηκε η πρώτη τουρκική Δημοκρατία” . Θέλει κάτι να μας πει ο κύριος περιφερειακός σύμβουλος;

Όταν πέντε μέρες πριν από τις εκλογές το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας TRT, προβάλλει αυτούς τους  υποψηφίους που όλοι ανήκουν στην παράταξη του νυν περιφερειάρχη Μετιου, είναι προφανές πως η παράταξη αυτή έχει τις ευλογίες της Τουρκίας.

Για εμάς και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό φυσικά για να ΜΗΝ την ψηφίσουμε.

Previous Article

Ρώσος ειδικός: Με ένα σύστημα S-500, η Τουρκία καλύπτει όλες τις ανάγκες της

Next Article

Έτος 1730 στο Ουσάκ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *