Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Πρύτανης Αδριανούπολης : ¨Τα τεχνητά σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας…¨

0 σχόλια Share:

Μουφτής Ξάνθης Μέτε: “Το πανεπιστήμιο Trakya αποτελεί πύλη ελπίδας για όλους τους ομογενείς μας που ζουν στην Δυτική Θράκη

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, επισκέφτηκε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης Ερχάν Ταμπάκογλου στο γραφείο του. Στην επίσκεψη παρών ήταν και ο διευθυντής του κέντρου ερευνών καθηγητής Μουράτ Τουρκγιλμάζ. Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε ανέφερε πως η διοίκηση του πανεπιστημίου Trakya, με επικεφαλής τον πρύτανη καθηγητή Tαμπάκολου, ανεξαρτήτως θέματος πάντοτε βρίσκονται δίπλα τους, στηρίζουν όλες τις εργασίες που γίνονται στην Δυτική Θράκη, και ενδιαφέρονται εγκάρδια για όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η τουρκική κοινότητα που ζει στη δυτική Θράκη.


….
Ο Αχμέτ Μέτε είπε: ” το Πανεπιστήμιο Trakya, είναι σαν μία πύλη ελπίδας, για όλους τους ομογενείς και τις συγγενείς κοινότητες που ζουν στην Δυτική Θράκη. Εκ μέρους της πατρίδας μου ευχαριστώ τους καθηγητές Ερχάν Ταμπάκογλου και Μουράτ Τουρκγιλμάζ, όπως και όλους τους καθηγητές που έγιναν πατέρες για τα τέκνα της δυτικής Θράκης και πάντοτε μας στηρίζουν.  Τους εύχομαι να έχουν δύο παγκόσμιες ευλογίες από τον Αλλάχ”.
Ο πρύτανης Ερχάν Ταμπάκογλου ευχαρίστησε τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης για την ευγενική του επίσκεψη και ανέφερε πως η τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης, ποτέ δεν υπήρξε μόνη, πώς τα τεχνητά σύνορα ποτέ δεν διατάραξαν την ενότητα και τη ζωντάνια ανάμεσα στις δύο κοινότητες και ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και από τώρα και μετά, θα ενδιαφέρονται στενά για όλα τα θέματα της δυτικής Θράκης….. Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, παρά τις διώξεις και τις καταπιέσεις που αντιμετωπίζει, δίνει έναν αγώνα υπόδειγμα ως ηγέτης της τουρκικής κοινότητας δυτικής Θράκης. Εμείς σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα θα είμαστε πάντοτε δίπλα στον μουφτή μας Αχμέτ μετέ και στην τουρκική κοινότητα δυτικής Θράκης” .

https://www.sabah.com.tr/edirne/2020/06/19/iskece-muftusu-mete-trakya-universitesi-bati-trakyada-yasayan-tum-soydaslarimiz-icin-umut-kapisi

19/6/2020

Σχ: Μερικές παρατηρήσεις :

1) Δεν υπάρχει πουθενά ο όρος ¨Ελλάδα¨ αλλά μόνο ο όρος ¨Δυτική Θράκη¨

2) Δεν υπάρχει πουθενά ο όρος ¨μειονότητα¨αλλά μόνο ο όρος ¨κοινότητα¨ που παραπέμπει ευθέως στην Κύπρο…

3) Ο Μέτε  επιστρέφοντας από την  Τουρκία, τήρησε τα μέτρα περιορισμού που προβλεπόταν;

4) Ο πρύτανης μας υπενθυμίζει πως τα σύνορα είναι ¨τεχνητά¨….

Δείτε τι άλλα είχε δηλώσει αυτός τηλαυγής φωστήρας (….) της Αδριανούπολης….

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ TRAKYA-ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ : ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙ¨

ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΑ ΑΡΡΙΑΝΑ ΡΟΔΟΠΗΣ: ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ ΜΑΣ…

 

 

Previous Article

Βίντεο- Η έφοδος της αστυνομίας έσωσε την νύφη από τον γάμο !

Next Article

H Τουρκία ανοίγει τα ανατολικά της σύνορα για να περάσουν Πακιστανοί, Αφγανοί, Ιρανοί ……

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *