Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΕ ΧΩΡΙΑ

No Comments Share:

Η κομματική οργάνωση του DEB-Ξάνθης επισκέφτηκε στις 1 Μαρτίου 2013 τα χωριά του ορεινού όγκου Ξάνθης Σάτρες και Cami Mahallesi.

20150301_210121

Η επιτροπή του DEB με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο και επικεφαλής της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, αρχικά επισκέφτηκε το χωριό Σάτρες. Εκεί η επιτροπή είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κόσμο και ακολούθως πήγαν στο χωριό Cami Mahallesi.
Εστίασε στην εκλογική επιτυχία των ευρωεκλογών
Ο Οζάν Αχμέτογλου μιλώντας κατά την διάρκεια των επισκέψεων, είπε πως ως κόμμα κάνουν επισκέψεις σε χωριά οργανωμένα και τακτικά και όχι μόνο σε προεκλογικές περιόδους. Ο Οζάν Αχμέτογλου συνέχισε λέγοντας : ¨ Πολύτιμοι ομογενείς μου, μετά από τον αγώνα που δώσαμε, αρχίζουμε πάλι σήμερα τις επισκέψεις στα χωριά μας. Κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στις Σάτρες και στο Cami Mahallesi. Στις ευρωεκλογές της 25/5/2014 οι ομογενείς μας εδώ μας παρείχαν μεγάλη στήριξη.

Εμείς με την μεγάλη αυτή στήριξη που πήραμε, αγωνιζόμαστε για να θέτουμε τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και για να ακούγεται η φωνή της. Εισερχόμενοι στις εκλογές της 25/5 στόχος μας ήταν να ακουστεί η φωνή της μειονότητας μας και στην Αθήνα και στην Ευρώπη. Με τα αποτελέσματα που αποσπάσαμε εκείνη τη μέρα μπήκαμε σε μια νέα διαδικασία. Η εκλογική μας επιτυχία και η πρωτιά του κόμματος μας με μεγάλη διαφορά σε Ξάνθη και Κομοτηνή , προκάλεσε την προσοχή πολλών μεριών στην Ελλάδα. Παράλληλα προκάλεσε την προσοχή της Ευρώπης και άλλων ξένων χωρών. Για παράδειγμα για πρώτη φορά αξιωματούχοι των ΗΠΑ συναντήθηκαν μαζί μας. Σε επίσκεψη που έκαναν στην περιοχή μας, επισκέφτηκαν το κόμμα μας. Τους ενημερώσαμε σχετικά με τα θέματα της μειονότητας μας. Πέραν τούτου, η ομάδα EFA του ευρωκοινοβουλίου συνεχάρη το κόμμα DEB. Καταστήσαμε τις σχέσεις μας με την EFA πιο στενές. Ένα ακόμη θέμα που επιθυμώ να σας κοινοποιήσω είναι σχετικά με το συνέδριο της οργάνωσης FUEN (οργάνωση-στέγη των μειονοτήτων που ζούνε στην Ευρώπη) για το 2015. Το φετινό συνέδριο της FUEN στην οποία είμαστε μέλη, θα γίνει στην δυτική Θράκη. Μια ομάδα περίπου 150 ατόμων από διάφορες περιοχές της Ευρώπης θα επισκεφτεί την περιοχή μας και θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά τα θέματα μας. Το ότι θα παραβρεθούν στην περιοχή μας εκπρόσωποι των 90 μειονοτικών φορέων που υπάγονται στην FUEN είναι μια άκρως σημαντική εξέλιξη¨.
…………………
………………….

20150301_204424 deb debbra2
Ιστοσελίδα του DEB 2/3/2015

Previous Article

ΠΤΩΣΗ F4

Next Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *