Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΜΑΚΩΝ , ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΥΣΙΚΑ !

0 σχόλια Share:

Oι Πομάκοι συναντήθηκαν στο Γκαζίεμίρ

e5904035be8ca3f47b500f2156d833c036708cbbe9df2c4a4ac332fd62384aa3

Ο Χαλίλ Ιμπραήμ-δήμαρχος του Γκαζίεμίρ μιλώντας στην εκδήλωση Πομακικός Κόσμος που οργανώθηκε από κοινού από τον δήμο Γκαζιεμίρ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πομάκων Σμύρνης και το Πανεπιστήμιο 9ης Σεπτεμβρίου, ανέφερε πως ¨Οι μετανάστες αποτελούν το σίδερο, το τσιμέντο και το χαρτς αυτής της χώρας. Είναι οι φρουροί της δημοκρατίας¨.

Με την συνεργασία του δήμου Γκαζιεμίρ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Σμύρνης και του Πανεπιστημίου 9ης Σεπτεμβρίου, οργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Ατατούρκ Συνέδριο Πομακικού Κόσμου. Στο συνέδριο που οργανώθηκε υπό την ηγεσία του πομακικής καταγωγής δημάρχου του Γκαζιεμίρ Χαλίλ Ιμπραήμ Σενόλ, εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πομάκοι.

Στην εκδήλωση στην οποία μετείχαν Πομάκοι που ζούνε σε Προύσα, Εσκισεχίρ, Νικομήδεια και Μπίγκα και την προεδρία της οποίας είχε ο δήμαρχος, ο Ερτζάν Τσοκμπανκίρ σχετικά με την Ελλάδα, ο καθηγητής δρ.Χαλίμ Τσαβούσογλου σχετικά με την Βουλγαρία, η καθηγήτρια Ζεϊνέπ Ζαφέρ σχετικά με την FYROM και ο κοσμήτορας Δρ. Σερίφ Αρντινόφσκι σχετικά με το Κόσσοβο, εξέτασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν από το παρελθόν ως τις μέρες μας οι Πομάκοι. Στην εκδήλωση τονίστηκε η σημασία που έχει, οι Πομάκοι που ζούνε στην Τουρκία να ενωθούν σε συλλόγους, ώστε να μην ξεχαστεί ο πολιτισμός τους.

¨ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΟΜΑΚΟΣ¨

Ο δήμαρχος Σενόλ ανέφερε πως και ο ίδιος είναι Πομάκος και ότι οι Πομάκοι που έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στην ιστορία, αποτελούν το σίδερο και το τσιμέντο της Τουρκικής Δημοκρατίας και είπε : ¨Όλοι είμαστε πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας αλλά δεν ξεχνάμε πως είμαστε και Πομάκοι. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα μέρη όπου ζούμε στηρίζοντας τον πολιτισμό μας και δίχως να ξεχνάμε τα ήθη και τα έθιμα μας. ΟΙ Πομάκοι που είναι το σίδερο και το τσιμέντο αυτής της χώρας, πάντοτε μιλώντας για σημαία και πατρίδα στήριξαν την Δημοκρατία και θα συνεχίσουν να την στηρίζουν. Κάθε Πομάκος πρέπει να είναι υπερήφανος για το παρελθόν του. Είμαι εγγονός του Τιμρασλή Σάχη Ισμαήλ και είμαι υπερήφανος για αυτό¨.

Πρακτορείο Ιχλάς 3/3/2014

 Σχ : Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα ….μακαριότητα ! Όλα πάνε καλά , δεν χρειάζεται κανένα συνέδριο και καμμιά έρευνα για του Πομάκους…Άλλωστε αφού ενδιαφέρεται η Τουρκία για αυτούς στην ελληνική Θράκη εμείς γιατί να εμπλακούμε ;!!! 

Previous Article

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Next Article

ΔΟΚΙΜΗ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Praesent Nullam elit. efficitur. id, accumsan ipsum consectetur mattis ut