Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΦΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΨΑΡΙ….

No Comments Share:

Kάποιες ελληνικές ιστοσελίδες με ειδήσεις τους προσπαθούν να διαιρέσουν την μειονότητα

olimpiyat-1

Η επιτυχία των Κομοτηναίων κοριτσιών Ζεϊνέπ Πανταλί και Ελίφ Αχμέτ που κέρδισαν μετάλλιο στην κατηγορία ¨ποίηση και έκθεση στην μητρική γλώσσα¨ εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Τουρκικών που έγινε στην Τουρκία το 2011, έγινε αντιληπτή από κάποιες ελληνικές ιστοσελίδες μόνο δύο χρόνια αργότερα. Μάλιστα δεν αρκέστηκαν σε αυτό αλλά αναφέροντας τις δύο Τουρκάλες που με περηφάνια εκπροσώπησαν την Ελλάδα ως ¨Πομάκισσες¨, προσπάθησαν να τις δείξουν ως ένα ξεχωριστό κομμάτι από την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Οι ιστοσελίδες www.national-pride.org, www.faros24.gr και veteranos.gr μετέδωσαν προς τους αναγνώστες τους κείμενα με τίτλους ¨Πομάκισες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Τουρκία, Πομάκισσες της Θράκης εκπροσώπησαν την Ελλάδα¨.

Παρά το ότι οι Ολυμπιακοί έγιναν πριν από δύο χρόνια, οι ελληνικές ιστοσελίδες ανακοίνωσαν την είδηση στους αναγνώστες τους στις 5 και 6 Νοεμβρίου, ενώ από τους τίτλους και από το περιεχόμενο των άρθρων φαίνεται η ανησυχία τους από το ότι η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης αποτελεί μια ολότητα, όπως και η προσπάθεια τους να διαιρέσουν την μειονότητα.

Κάποια στοιχεία στα κείμενα τραβάν την προσοχή. Πρώτο εξ αυτών η προσπάθεια που γίνεται να προβληθούν οι πεντακάθαρες Πομάκισσες Τουρκάλες ως Ελληνο-Πομάκισσες, κάτι ξεχωριστό δηλαδή από τους Τούρκους. Αλλά αυτές οι ειδήσεις επιχειρώντας αυτόν τον διαχωρισμό, διέφυγε της προσοχής τους πως τα κορίτσια που χαρακτηρίζουν ως ¨Πομάκες¨ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ¨ποίησης και έκθεσης στην μητρική γλώσσα¨. Δηλαδή οι αδερφές μας που επιχείρησαν να τις παρουσιάσουν ως ¨Πομάκισσες¨ κέρδισαν χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία ατόμων με μητρική γλώσσα τα τουρκικά. Στην πραγματικότητα αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις διασπαστικές ειδήσεις.

Ένα άλλο διασπαστικό και προκλητικό σημείο είναι εκεί όπου αναφέρουν πως “Οι Πομάκοι Τιμούν και σέβονται την Πατρίδα τους την Ελλάδα και την Σημαία !” . Με αυτή την φράση γίνεται προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα πως όσοι δεν είναι ¨Πομάκοι¨ δεν αισθάνονται σεβασμό για την πατρίδα μας την Ελλάδα και την σημαία. Και όμως η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης ως σύνολο σέβεται και τιμά την πατρίδα της και την σημαία της. Η Τουρκική μειονότητα ποτέ δεν εισήλθες σε διασπαστικές κατά της πατρίδας της δραστηριότητες. Στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης είναι κρεμασμένη η λίστα των αγίων Τούρκων μαρτύρων-Ελλήνων πολιτών που έγιναν μάρτυρες πολεμώντας για την Ελλάδα.

……………..

Εφ. Μιλλέτ 7/11/2013

 Σχ : Είναι σαφές πιστεύουμε. Οι κοπέλες πήραν μέρος στην κατηγορία ¨ποίηση και έκθεση στην μητρική γλώσσα¨ στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ. Τώρα αν εμείς θέλουμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι…

Previous Article

Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΜΟΝΟ Ο ΤΑΓΙΠ ΞΕΡΕΙ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *