Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Η ¨ΔΟΥΛΕΙΑ¨ ΤΟΥ…

No Comments Share:

H Περβίν Χαϊρουλλάχ μετείχε στο ¨Διεθνές συνέδριο ισλαμοφοβίας στα πλαίσια του δικαίου και των ΜΜΕ- Ταραμπίγια¨

b605cad05d1e5dc007666005ee343da7_XL

Η Γενική Διευθύντρια της Πολιτιστικής και Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δ. Θράκης (ΠΕΚΕΜ) Περβίν Χαϊρουλλάχ μετείχε στο ¨Διεθνές συνέδριο ισλαμοφοβίας στα πλαίσια του δικαίου και των ΜΜΕ- Ταραμπίγια¨

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Grand Tarabya της Κωνσταντινούπολης, υπό την αιγίδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της τουρκικής δημοκρατίας κυρίου Μπουλέντ Αρίντς και οργανώθηκε από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας σε συνεργασία με την Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών της πρωθυπουργίας. Στο συνέδριο μετείχαν ειδικοί επιστήμονες, πολιτικοί, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, και πολλοί εκπρόσωποι από διεθνείς οργανώσεις και ΜΚΟ.

Τις εναρκτήριες ομιλίες έκαναν ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Τύπου και Πληροφοριών της πρωθυπουργίας Μουράτ Καράκαγια, ο Γ.Γ. του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας κ. Εκμέλεντίν Ιχσάνογλου και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κύριος Μπουλέντ Αρίντς.

……………..

Πριν από το συνέδριο στις 11 Σεπτεμβρίου οργανώθηκαν συνεδρίες : 1 – Ισλαμοφοβία και ρόλος των ΜΜΕ, 2- Ισλαμοφοβία και Δίκαιο, 3 – Ισλαμοφοβία και πολιτική. Η Περβίν Χαϊρουλλάχ μετείχε στην συνεδρία ¨Ισλαμοφοβία και Δίκαιο¨.

………………

Στην συνεδρία αυτή η Περβίν Χαϊρουλλάχ δίνοντας παραδείγματα νομικών πρακτικών από την Ελλάδα, περιέγραψε πως η Ελλάδα ενίοτε δεν λαμβάνει υπόψη της το διεθνές δίκαιο. Στο θέμα αυτό ανέφερε πως η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τους μουφτήδες και τους τουρκικούς συλλόγους και ότι οι αρμόδιοι λένε πως οι αποφάσεις αυτές δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα.

Η Περβίν Χαϊρουλλάχ μετείχε ως ομιλήτρια στην Πέμπτη συνεδρία και μαζί με τον επίσης ομιλητή ευρωβουλευτή κ. Σαγιάντ Καρίμ, σχολίασε το θέμα των μουφτειών στην Δυτική Θράκη και εν συντομία περιέγραψε τα προβλήματα στο θέμα της ¨θρησκευτικής ελευθερίας¨.

Arinc

 

Pervin-Xalit

Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 23/9/2013

Σχ : Στην 2η φωτογραφία φαίνεται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς και στην 3η η κ. Περβίν με τον Χαλίτ Ερέν του IRCICA. Η κ. Περβίν δηλαδή 11 με 13/9 ήταν στην Κωνσταντινούπολη για να καταγγείλει την Ελλάδα σε αυτό το συνέδριο και λίγες μέρες αργότερα στις 18/9 έκανε πάλι την ίδια ¨δουλειά¨ στην Αθήνα με τον απεσταλμένο του ΟΑΣΕ. Ωραία δουλειά! Τα ¨γρόσια¨ ποιός τα βάζει άραγε ; 

Previous Article

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

Next Article

H ΑΠΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *