Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΕΚΕΜ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

0 σχόλια Share:

……………..

……………..

bakes logo

 

Προς τον Αξιότιμο

κ. Ευάγγελο ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης

Υπουργό Εξωτερικών

Πρόεδρο Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος

Αξιότιμε κ. Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης και

κ. Υπουργέ Εξωτερικών,

Πρώτα από όλα παρακαλούμε όπως δεχτείτε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εξωτερικών. Επισημαίνουμε με περηφάνια την πίστη μας για την έξοδο της χώρας μας, της Ελλάδας, από την δύσκολη περίοδο που διανύει, με την σύμπραξη όλων των πολιτών και με την κατανόηση που θα δείξουν στα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν, και σας ευχόμαστε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μάθαμε από τα MME την απάντηση που δώσατε στην υπ’ αριθμό 27.6.2013/28922 ερώτηση του Βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή κ. Χρήστου Παππά, ενός κόμματος που προσπαθεί να παρασύρει την χώρα μας σε σκοτεινές εποχές και επίσης προβαίνει σε προκλήσεις με απώτερο σκοπό την κατάργηση της ειρηνικής συμβίωσης, η οποία κρατά αιώνες.

Θα θέλαμε να Σας αναφέρουμε ειλικρινά, ότι οι φράσεις στην Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στην προαναφερόμενη ερώτηση “Ορισμένα μέλη της κοινότητας των Πομάκων ισχυρίστηκαν ότι μέλη της τουρκόφωνης κοινότητας τους πίεσαν να αρνηθούν την ύπαρξη πομακικής ταυτότητας χωριστή από την τουρκική ταυτότητα. Ορισμένοι Πομάκοι ισχυρίστηκαν πως μέλη της κοινότητας των Πομάκων έλαβαν χρηματικά κίνητρα για να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι.” είναι φανερό ότι δεν αποτελούν μια διαπίστωση, αλλά μεταφορά ενός ισχυρισμού.

Ως μέλη της Μειονότητας η οποία εξαιρέθηκε από την Ανταλλαγή Ελληνοτουρκικών Πληθυσμών, γνωρίζουμε ότι χαρακτηριζόμαστε ως “Μουσουλμανική Μειονότητα” στην Συνθήκη της Λωζάννης, όπως επίσης και την επίσημη θέση της χώρας μας της Ελλάδας για την Εθνική ταυτότητα μας. Όμως θεωρούμε σκόπιμη την καταγραφή του γεγονότος ότι η Μειονότητα που χαρακτηρίζεται από τις επίσημες αρχές, ως “Μουσουλμανική Μειονότητα” ή ως “Μουσουλμάνοι της Θράκης”, προσδιορίζει την εθνική της ταυτότητα δίχως καμία πίεση ή χειραγώγηση ως “Τουρκική”.

Ως πολίτες της Ελλάδας, μιας χώρας λίκνο του πολιτισμού, αλλά και ως Ευρωπαίοι πολίτες, πιστεύουμε ότι, όλοι έχουν το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού της εθνικής τους ταυτότητας όπως θέλουν και παράλληλα ουδείς έχει το δικαίωμα επιβολής σε άλλον εθνικής και πολιτιστικής ταυτότητας εν εικοστό πρώτο αιώνα.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί έχουν εκφραστεί σκόπιμα από μέλη συλλόγων που στις επωνυμίες τους φέρουν το χαρακτηρισμό “Πομάκος – ικος” και “Ρωμά”, που όμως ο αριθμός μελών τους συχνά δεν φτάνουν καν τριψήφιους αριθμούς και δεν εκπροσωπούνε την Μειονότητα επ’ ουδενί τρόπω. Οι γονείς και οι κηδεμόνες των μαθητών του χωριού Εχίνος Ξάνθης, ενός χωριού το οποίο οι προαναφερόμενοι σύλλογοι προσπαθούν να χαρακτηρίσουν ως Πομακοχώρι, έχουν καταγράψει με τις αιτήσεις τους στις επίσημες αρχές, την επιθυμία τους για την φοίτηση των παιδιών τους σε Μειονοτικά νηπιαγωγεία που θα ιδρυθούν σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάννης και θα διδάσκουν την Ελληνική και Τουρκική γλώσσα. Οι υπάλληλοι του Υπουργείου σας μπορούν να σας ενημερώσουν σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον Εχίνο, για τα οποία δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με την λεπτομερή αφήγηση τους. Επίσης θεωρούμε ότι η πολύμηνη επιμονή των γονέων, σε βαθμό που τα παιδιά τους να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο της μη εγγραφής τους στο σχολείο μέχρι να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους με την φράση “Μειονοτικά Νηπιαγωγεία στην Ελληνική – Τουρκική Γλώσσα”, φανερώνει την αποφασιστικότητα για την Τουρκική εθνική ταυτότητα της Μειονότητας.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επί της ευκαιρίας, σχετικά με το θέμα της εθνικής ταυτότητας, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας την κατάσταση των Μειονοτικών συλλόγων μας. Διάφορες Ευρωπαϊκές αποστολές, κατά την διάρκεια επίσκεψης τους στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης θέλουν να μάθουν για ποιο λόγο η θέση της πινακίδας με την επωνυμία της παραμένει κενή. Ειλικρινά σας αναφέρουμε ότι, εμείς ως Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες ντρεπόμαστε όταν τους λέμε ότι οι σύλλογοι με την επωνυμία “Τούρκος – ικός” στην χώρα μας ή καταργούνται ή οι αιτήσεις αναγνώρισης τους απορρίπτονται. Σίγουρα, γνωρίζετε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) σχετικά με τις υποθέσεις Τουρκική Ένωση Ξάνθης, Πολιτιστικός Σύλλογος Τούρκων Γυναικών Ροδόπης και Σύλλογος Νεολαίας Μειονότητας Νομού Έβρου.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Δυτική Θράκη προτρέπεται η ίδρυση σωματείων με την επωνυμία “Πομάκος – ικός” ή “Ρωμά”, τουναντίον σωματεία υπό την επωνυμία “Τούρκος – ικός” καταργούνται και/ή δημιουργούνται κωλύματα στην ίδρυση τους όπως ακόμα και η μη εφαρμογή σχετικών αποφάσεων της ΕΔΑΔ με αιτιολογίες δύσκολα κατανοητές, στην ουσία φανερώνουν την καταπίεση που δέχονται η τουρκική Εθνική ταυτότητα και πολιτισμός.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα σωματεία όπως Τουρκική Ένωση Ξάνθης, Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής και Ένωση Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης που έχουν καταργηθεί με αβάσιμες αιτιολογίες όπως αντίθεση στην δημόσια τάξη κλπ, έχουν στο ενεργητικό τους, ως και σήμερα, έστω και μια ενέργεια που να επιβουλεύεται την χώρα μας. Σήμερα τα ονόματα των μελών της Μειονότητας που έχουν πέσει υπέρ της Πατρίδας κατά την διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κοσμούν με υπερηφάνεια τους τοίχους της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Ως Έλληνες πολίτες με πίστη στην Δικαιοσύνη περιμένουμε εδώ και χρόνια την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ και στο εθνικό δίκαιο. Αυτό λαμβάνει μέρος και στην προαναφερόμενη Έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Στην απάντηση Σας στην εν λόγω ερώτηση αναφέρετε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα σέβεται τα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες των Μουσουλμάνων πολιτών της. Δυστυχώς όμως τα γεγονότα στη Θράκη δεν επαληθεύουν τα λεγόμενα Σας. Οι Μουφτήδες που εκλέξαμε δεν αναγνωρίζονται. Ούτε εμείς έχουμε σε υπόληψη τους διορισμένους από το κράτος “Μουφτήδες”. Τα μέλη των Διαχειριστικών Επιτροπών που διαχειρίζονται τις περιουσίες των Βακουφιών μας από την εποχή της Χούντας μέχρι και σήμερα διορίζονται. Τα ώτα παραμένουν κλειστά στις απαιτήσεις μας για την ίδρυση νηπιαγωγείων με πρόγραμμα στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα. Είναι φανερό ότι τα δυο λειτουργούντα Μειονοτικά γυμνάσια – λύκεια δεν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες ανάγκες, όμως οι οικείες αρχές έχουν τα μάτια και τα ώτα κλειστά στις αιτήσεις μας για την ίδρυση πρόσθετων Μειονοτικών γυμνασίων – λυκείων. Πέρυσι το Υπουργείο είχε εκδώσει άδειες για δυο νεκροφόρα, αλλά μάλλον και αυτό θεωρήθηκε υπερβολική παραχώρηση και οι άδειες ανακλήθηκαν. Τέλος, θέλουμε να Σας αναφέρουμε ότι θεωρούμε τον Νόμο 4115/2013 περί διορισμού ιεροδιδασκάλων στα δημόσια σχολεία και στα τεμένη μας που ψηφίστηκε στις αρχές του έτους 2013, ως μια παρέμβαση στην θρησκευτική μας ελευθερία και στην ελευθερία συνείδησης μας και δεν θα την αποδεχθούμε.

Θα είμαστε ευγνώμονες για την προσωπική Σας υποστήριξη για την μη εφαρμογή του εν λόγω Νόμου, το οποίο όπως και οι προηγούμενοι, ετοιμάστηκε χωρίς διάλογο με την Μειονότητα και ψηφίστηκε παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των βουλευτών που μας εκπροσωπούν στην Βουλή των Ελλήνων και την διόρθωση ενός τραγικού λάθους πριν να είναι αργά.

Ευχόμαστε να έχουμε την τιμή να Σας φιλοξενήσουμε σύντομα στην Δυτική Θράκη.

Με τιμή

 Εφ. Μπιρλίκ  17/9/2013

Σχ : Θα μπορούσε να τα στείλει απευθείας και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αυτά τα αιτήματα. Ποιός ο λόγος να μπαίνει ¨υπεργολάβος¨ ; 

Previous Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟΥΡΚΟΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

Next Article

ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΨΑΝΕ ΓΙΑ ΑΙΜΑ….

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *