Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙNΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

0 σχόλια Share:

Αρμόδιος της ΠΕΚΕΜ μετείχαν σε Βαλκανικό Φόρουμ

 Ανακοινώθηκε πως αρμόδιος της Πολιτιστικής Εκπαιδευτικής Εταιρίας Μειονότητας Δυτικής Θράκης μετείχαν στο 5ο ετήσιο Διεθνές Βαλκανικό Φόρουμ.

Η ανακοίνωση από την ΠΕΚΕΜ έχει ως εξής :

 Στο πέμπτο φέτος Διεθνές Βαλκανικό Φόρουμ τέθηκαν τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Το 5ο Διεθνές Βαλκανικό Φόρουμ που οργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών Τουρκο-Ασιατικών Ερευνών (TASAM) στην Κωνσταντινούπολη είχε θέμα ¨100 έτη από τους Βαλκανικούς Πολέμους : Αποτροπή των Συγκρούσεων, Όραμα Ειρήνης και Ευημερίας¨.

Στην σύνοδο αυτή μετείχε από την Δυτική Θράκη ο Τζεμίλ Καμπζά- πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ.

Η σύνοδος έγινε στις 26 και 26 Απριλίου και Τζεμίλ Καμπζά μετέχοντας στην συνεδρία που είχε τίτλο ¨Τα αποτελέσματα της νεωτερικότητας στα Βαλκάνια : Πολιτικές Ομογενοποίησης και Θέματα Μειονοτήτων¨, ανέπτυξε ¨Το θέμα της εθνικής ταυτότητας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης¨ μέσα από το οποίο περιέγραψε τα θέματα της μειονότητας.

Στο συνέδριο αυτό που οργανώθηκε από το TASAM με την στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκικής Δημοκρατίας, του Ταμείου Προώθησης της Πρωθυπουργίας της Τουρκικής Δημοκρατίας από την ΤΙΚΑ και από την Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων της Πρωθυπουργίας, μετείχαν πολλοί ακαδημαϊκοί και εκπρόσωποι συλλόγων από όλες τις Βαλκανικές χώρες.

………………..

Ο Γκαζαλί Τσιτσέκ μιλώντας στο συνέδριο εκ μέρους της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων έδωσε λίγες πληροφορίες σχετικά με την Διεύθυνση και ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα και αυτές που σχεδιάζει να κάνει στο μέλλον. Ο Τσιτσέκ ανέφερε πως οι πόλεμοι αποτελούνε μια ιστορική αλήθεια για τα Βαλκάνια και ότι η Οθωμανική Περίοδος ήταν πολύ σημαντική περίοδος για τα Βαλκάνια. Ο Τσιτσέκ υπενθύμισε πως μέσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία εν μέσω διαφορετικότητας ζούσαν μέσα σε ειρήνη και γαλήνη, και αναφέρθηκε στην σημασία να εξετάζονται οι στρατηγικές διαστάσεις της σημερινής κατάστασης.

………………..

Ο Τζεμίλ Καμπζά ενημέρωσε σύντομα για την ιστορική και νομική διάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης και αναφέρθηκε αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα θέματα της ταυτότητα τους και στην ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι. Ο Καμπζά περιέγραψε με παραδείγματα το πώς απορρίπτεται η ταυτότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, και την επίδραση που έχει αυτό στην ελευθερία οργάνωσης συλλόγων.

……………………..

Περιοδικό Αζινλίκτσα 30-4-2012

Previous Article

ΜΕΡΙΚΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΖΕΪΜΠΕΚ

Next Article

EΝΔΕΛΕΧΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ – ΒΙΝΤΕΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

leo sit ante. ut quis, facilisis justo velit,