Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

Έπαρχος Μεβλούτ Οζμέν : ¨ Να μην ξεχνάμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου και να θεραπεύουμε μεταξύ μας τα βάσανα¨

Επιτροπή 47 ατόμων με επικεφαλής τον έπαρχο του Πινάρχισάρ Μεβλούτ Οζμέν ήρθε στην Δυτική Θράκη.Η επιτροπή αυτή αποτελούμενη από φοιτητές πετυχημένους στις πόλεις τους μαζί με τον έπαρχο Οζμέν, μετά την Βαλκανική τους περιοδεία, κατά την επιστροφή τους στην μητέρα πατρίδα, επισκέφτηκαν την Κομοτηνή. Η επιτροπή μετά από τον γύρο της πόλης, ήρθαν στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής (GTGB) και εκεί στην αυλή του συλλόγου πίνοντας τσάι και καφέ, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Ο πρόεδρος του GTGB Κοράι Χασάν ενημέρωσε σύντομα τους φοιτητές και μουσαφίρηδες για την ιστορία και τις εργασίες του συλλόγου.

Στην επίσκεψη αυτή τον έπαρχο συνόδεψαν ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης Σαλίμ Αλεμντάρ, ο διευθυντής Εκπαίδευσης Ασίμ Σουλτάνογλου, ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου του Πιναρχισάρ γιατρός Τζελάλ Οζγκιουζέλ καθώς και μουχτάρηδες χωριών.

Ο έπαρχος Μεβλούτ Οζμέν μετά την επίσκεψη στον Σύλλογο Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής έκανε προς την εφημερίδα Μπιρλίκ την εξής δήλωση : ¨ Μαζί με τους αριστούχους μαθητές μας βγήκαμε για ένα μακρύ ταξίδι, πέρσι περάσαμε από εδώ και πήγαμε μέχρι το Κόσσοβο. Ήρθαμε με μια ομάδα 44 ατόμων. Δείξαμε στους μαθητές μας αυτά που μας άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοι μας, τα εκεί τουρκικά χωριά και τις τουρκικές πόλεις. Και αφού ολοκληρώσαμε το ταξίδι μας στην ¨Μακεδονία¨ ακολούθως επισκεφτήκαμε την Θεσσαλονίκη και την Δυτική Θράκη. Τους δείξαμε τα μέρη όπου ζούσαν οι παππούδες και οι πρόγονοι τους, καθώς και τα προβλήματα αυτών που έζησαν και ζούνε ακόμη εδώ. Εν ολίγοις τα παιδιά μας είδαν πως ζούνε εδώ οι αδερφοί μας και ποια είναι τα προβλήματα τους. Διότι εμείς επιθυμούμε αν και ζούμε από την απέναντι πλευρά των συνόρων να μην ξεχνάμε ο ένας τα προβλήματα του άλλου και να θεραπεύουμε μεταξύ μας τα βάσανα. Μακάρι αυτό το ταξίδι να αποβεί επωφελές για αυτούς. Μακάρι τους αριστούχους μαθητές μας να τους πάμε και στην Ευρώπη, αλλά οπωσδήποτε κάθε φορά θα τους φέρνουμε στην Δυτική Θράκη¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 17/6/2012

Previous Article

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΣΤΟ ΧΑΤΑΙ : 1 ΝΕΚΡΟΣ, 1 ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Next Article

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ-ΙΡΑΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *