Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

No Comments Share:

Έργα οθωμανικής τέχνης εκτέθηκαν με εργασίες Τουρκάλων γυναικών Δυτικής Θράκης.

Οι Τουρκάλες της Δυτικής Θράκης συνεχίζουν τις πρωτιές με τις υπέροχες εργασίες τους.

¨Εφαρμογή της πυρογραφίας στις γραμμές, στον φωτισμό και στις μινιατούρες της Οθωμανικής Τέχνης¨ ήταν ο τίτλος της έκθεσης που άνοιξε στις 10 Ιουλίου με επικεφαλής την πυρογράφο Αϊφέρ Μπακίογλου και τις μαθήτριες της, στον χώρο της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB). Η έκθεση αυτή αποτέλεσε μια πρωτιά για την μειονότητα μας, και δεν διέφυγε της προσοχής το μεγάλο ενδιαφέρον των Τουρκάλων γυναικών Δυτικής Θράκης, ενώ μετείχαν και πολλοί φιλότεχνοι.

Στα εγκαίνια την εναρκτήρια ομιλία την έκανε το μέλος του ΔΣ του GTGB Οζτζάν Νουρί Χουσείν. Μετά έκανε μια ομιλία ο πρόεδρoς τoυ DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς. Ο πρόεδρος Αλή Τσαβούς είπε πως βλέπει τι μπορούν να κάνουν οι Τουρκάλες γυναίκες όταν έχουν την δυνατότητα και πρόσθεσε πως εδώ πλέον υπάρχει ανάγκη για σχολή τέχνης.

Η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου δήλωσε πως στον GTGB κάθε χρόνο εκτίθενται και ακόμη ωραιότερα έργα, συνεχάρη για αυτό τη Αϊφέρ Μπακίογλου και τις μαθήτριες της, και ευχήθηκε να έχουν επιτυχίες.

………………….

Στην έκθεση μετείχαν καταρχήν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, η υποπρόξενος Μπερίν Οκούρ, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριτβάν Μολλά Ισά, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης Οσμάν Ισμαήλ, ο επικεφαλής του συνδυασμού ¨Κοινωνικό Κίνημα¨ του δήμου Αρριανών Σακίρ Χουσείν, ο Μουσταφά Χασάνογλου-βασικός διανομέας των ελαστικών Petlas στην Ελλάδα, ο επιχειρηματίας Ιμπραήμ Χαλίλ Χασάν (Neo Elektrik) και πολύς κόσμος από την μειονότητα.

…………………..

Αϊφέρ Μπακίογλου : Ο στόχος μας με αυτή την έκθεση ήταν να φέρουμε περισσότερο σε πρώτο πλάνο τις Οθωμανικές τέχνες¨.

…………..

 Εφ. Μπιρλίκ 11/7/2012

Previous Article

¨ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΡΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΝΑΝΕ…¨

Next Article

AΛEBITEΣ, ΣOYNITEΣ, KOYΡΔOI, TOYΡKOI

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *