Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

No Comments Share:

Συγγενείς των μαρτύρων θα συναντηθούν !!!

ae518958e99d053c5e2b7ccbf7c8fc40

Συγγενείς ανθρώπων από τα Βαλκάνια που έπεσαν μάρτυρες ή γύρισαν σαν ήρωες-νηκητές στα σπίτια τους από τον πόλεμο του Τσανάκκαλε το 1915, θα συναντηθούν σε Κωνσταντινούπολη και Τσανάκκαλε.

Σύμφωνα με το σχέδιο τον συντονισμό του οποίου έχει ο καθηγητής Χαμίτ Ερ του πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνεται και η Δυτική Θράκη. Στα πλαίσια του σχεδίου θα υπάρχει περιήγηση στα ιστορικά και τουριστικά σημεία της Κωνσταντινούπολης και έπειτα όλοι μαζί θα ανοίξουν τα ιφτάρ (σημ. μεταφρ : το δείπνο κατά το Ραμαζάνι). Στο δεύτερο στάδιο του ταξιδιού θα γίνει επίσκεψη στην ιστορική χερσόνησο του Τσανάκκαλε, και τα εγγόνια θα δούνε τα εδάφη στα οποία πολέμησαν οι παππούδες τους. Τα έξοδα για την μετάβαση και την διαμονή των μετεχόντων στο σχέδιο αυτό θα καλυφθούν από την συντονιστική επιτροπή.

Στην σύντομη σχετική ενημέρωση που έκανε στην Κομοτηνή ο καθηγητής Δρ. Χαμί Ερ, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και ο ιδιοκτήτης του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί Ιμπραήμ Μπαλταλί.

Ο καθηγητής Χαμίτ Ερ σχετικά με το σχέδιο έκανε την εξής ενημέρωση :

¨Συνάντηση εγγονιών¨

Στον πόλεμο του Τσανάκκαλε, έθνη από μια πολύ μεγάλη περιοχή και από τις χώρες τους, ως κοινότητα μουσουλμανικών εθνών, στα πλαίσια της αδελφότητας των εθνών, και για να διαφυλάξουν την ακεραιότητα της πατρίδας και για χάρη της ενότητας, της ομοψυχίας και για την προστασία της θρησκείας και της πνευματικότητας, έστειλαν στρατιώτες στο μέτωπο του Τσανάκκαλε. Σύμφωνα με τα σημερινά σύνορα ο αριθμός αυτών των χωρών ξεπερνά τις 20.

Το τουρκικό έθνος είναι ευγνώμον προς αυτές τις χώρες που έστειλαν στρατιώτες στον πόλεμο του Τσανάκκαλε για να υπερασπιστούν το υπό κάποια έννοια κέντρο του χαλιφάτου, την Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία εκφράζει αυτήν της την ευγνωμοσύνη σε κάθε ευκαιρία, και επιδιώκει να πληρώνει και το αντίτιμο. Αυτό ταυτόχρονα αποτελεί και ένα καθήκον πίστης. Η Τουρκία πάντοτε τρέφει αισθήματα αδερφοσύνης για αυτά τα έθνη, θρέφει αγάπη και συμπάθεια, και αυτήν μας την συμπάθεια την συνεχίζουμε. Ζητάμε τώρα από όλη αυτή την περιοχή, να συγκεντρώσουμε εγγόνια των παππούδων μας που πολέμησαν δίπλα δίπλα το 1915 και έγιναν μάρτυρες και να τους βάλουμε να αγκαλιαστούν….¨

Εάν και εσείς έχετε στην οικογένεια σας κάποιον μάρτυρα ή ήρωα του Τσναάκκαλε, μπορείτε να πάρετε στο τηλέφωνο 6946471488 ή να στείλετε μέιλ στο ibrahimbaltali@hotmail.com.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 27/6/2013

 Σχ : Όπου τουρκικά συμφ’έροντα εκεί και ο Χατζηοσμάν ! Λοιπόν φτάνει με τους εθνικισμούς ! Η στήλη έχει να προτείνει έναν ακόμη υποψήφιο βουλευτή για το ΠΑΣΟΚ του Ν.Ροδόπης. Σας τον παρουσιάζουμε :

07102012-8-1

Ναί είναι ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής !  Γιατί όχι παρακαλώ ; Θα κάνει μήπως κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνει ο Χατζηοσμάν ;  Άσε που μπορεί να ξέρει και καλύτερα ελληνικά και από εκείνον…

Previous Article

ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Next Article

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟY ΤΟΥ ΠΚΚ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *