Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Δήμαρχος Ιάσμου : “Είναι απαράδεκτο ένας δήμαρχος να δικάζεται για ομιλία του”…

0 σχόλια Share:

Είναι απαράδεκτο σε κράτος δικαίου να δικάζεται δήμαρχος για ομιλία που έκανε και για ποίημα που διάβασε

Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντερ Μουμιν, έδωσε κατάθεση στην αστυνομία Κομοτηνής σχετικά με την ομιλία που έκανε στην Προύσα

Ο δήμαρχος απάντησε στις ερωτήσεις της εφημερίδας Γκιουντέμ.
……..

……..
ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ : Μας ενημερώνετε για τη διαδικασία κλήσης σας σε κατάθεση ;  Για ποιο λόγο κλήθηκα τε να καταθέσετε ;

Οντερ Μουμιν: μετά από μήνυση που υπέβαλε ο ρατσιστής φασίστας ευρωβουλευτής Ιωάννης λαγός με εισαγγελική εντολή κλήθηκα για κατάθεση στο Τμήμα  Δημόσιας Ασφάλειας Κομοτηνής. Στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων μου, υπέβαλα στις 27 Απριλίου την γραπτή μου κατάθεση. Ο λόγος για τον οποίο κλήθηκα να καταθέσω, είναι ότι η εισαγγελία ερευνά αν η ομιλία που έκανα στην Προύσα τον Φεβρουάριο και το ποίημα “Γράμμα από την φυλακή στον Μεχμέτ” του Νετζιπ Φαζίλ Κισακιουρεκ, που διάβασα εκεί, συνιστούν ή όχι αδίκημα. Αυτά τα οποία ερευνώνται, οι αποδιδόμενες δηλαδή κατηγορίες είναι “Πρόκληση έχθρας και μίσους”, “Παρότρυνση τέλεσης αδικημάτων” και “Απόπειρα διατάραξης κοινωνικής ειρήνης”.

ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ: Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι το θέμα αυτό μεγεθύνθηκε τόσο και μάλιστα κληθήκατε για κατάθεση ; Πώς σχολιάζετε το ότι ένας δήμαρχος δέχεται σκληρές κριτικές και επιθέσεις λόγω μιας ομιλίας ;

Οντέρ Μουμίν: Εν προκειμένω υπάρχει μία μήνυση. Η εισαγγελία είναι επιφορτισμένη να το ερευνήσει. Δυστυχώς στην κοιτίδα της δημοκρατίας στη χώρα μας την Ελλάδα, συναντάμε ακραία τμήματα και ρατσιστικές φωνές. Δεχόμαστε επιθέσεις από αυτά τα τμήματα. Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη. Είναι απαράδεκτο σε κράτος δικαίου να δικάζεται δήμαρχος για ομιλία που έκανε και για ποίημα που διάβασε. Είμαι ψύχραιμος και πιστεύω πως το κράτος δικαίου θα βγει νικητής και θα επικρατήσει. Πιστεύω πως ο φάκελος θα κλείσει. Το αντίθετο θα είναι μία ακραία στάση.

ΓΚΙΟΥΝΤΕΜ: Η κλήση σας για κατάθεση έγινε θέμα στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο. Τι έχετε να πείτε για αυτό;

Οντερ Μουμιν: Η διαρροή της κλήσης για κατάθεση και των αποδιδόμενων κατηγοριών, αποτελεί παραβίαση και του τεκμηρίου της αθωότητας και του άρθρου 252 του ελληνικού ποινικού κώδικα περί “απορρήτου προδικασίας”. Διατηρούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας σχετικά με αυτούς οι οποίοι τα δημοσίευσαν αυτά στον τύπο και αυτούς που τα κοινοποίησαν. Επί χρόνια η γραμμή μας είναι σαφής. Δεν απομακρυνθήκαμε από την αρχές της δημοκρατίας, των δικαιωμάτων των ελευθεριών και του μειονοτικού άξονα. Δεν υποχωρήσαμε από την όρθια στάση μας. Κατά τον ίδιο τρόπο θα προχωρήσουμε. Τα εμπόδια που εμφανίζονται μπροστά μας ούτε μας ανησυχούν ούτε μας φοβίζουν. Το αντίθετο μας καθιστούν πιο ισχυρούς και πιο στέρεους. Τέλος επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί εντός της μειονότητας που βοηθάνε, συμπράττουν και διαρρέουν πληροφορίες στο Λαγό και σε άτομα σαν τον Λαγό. Αυτά τα άτομα αποτελούν την ντροπή της μειονότητας καθώς για χάρη πολιτικών συμφερόντων, προκαλούν ζημιά στις αξίες μας. Επιθυμώ να γνωρίζουν πως δεν θα ξεχαστούν και όταν έρθει η ώρα και ο τόπος θα λογαριαστούμε μαζί τους”.

https://gundemgazetesi.com/haber/detay/7021

30/4/2020

Σχ. : Θυμίζουμε κάποια τμήματα της επίμαχης ομιλίας :

¨Χαιρετίζω όλα τα αδέρφια μου μέλη της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζουν στην Προύσα. Σας φέρνω τα χαιρετίσματα των αδελφών σας από τον Ίασμο, από τη Δυτική Θράκη, από τον Δήμο Ιάσμου. Έξω, καθώς περιμέναμε πριν μπούμε στην αίθουσα, μιλούσα με φίλους. Και ρώτησα: Πιο πριν είχε τιμήσει καθόλου με την παρουσία του ο δήμαρχος Ιάσμου άλλοτε τη συνέλευση του Συλλόγου σας; Είπαν όχι. Η νέα αποστολή του Δήμου Ιάσμου, το νέο όραμα του Δήμου μας από ‘δω και πέρα, θα είναι μια αποστολή ανοιχτή προς τη μητέρα πατρίδα, μια αποστολή που θα αγκαλιάζει τη μητέρα πατρίδα”.
“Ο πρόεδρος μου είπε πως δεν δίστασαν και πρόσφεραν τη στήριξή τους και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις βουλευτικές εκλογές στη Δυτική Θράκη. Κι εγώ είμαι μάρτυρας σ’ αυτό. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που ήρθατε στη Δυτική Θράκη και χρησιμοποιώντας το δημοκρατικό σας δικαίωμα συμμετείχατε στις εκλογές και με στηρίξατε με τις ψήφους σας”.
“Ήρθα να κάνουμε αδελφοποίηση με τον Δήμο Γιλντιρίμ. Και επ’ ευκαιρία, θα ήθελα να καλέσω όλους σας στο Φεστιβάλ Κερασιού του Δήμου μας που θα πραγματοποιηθεί στις 5-7 Ιουνίου. Επίσης, ως νέα διοίκηση του Δήμου Ιάσμου, θα διοργανώσουμε ένα καινούριο φεστιβάλ, ένα καινούριο πρότζεκτ, την 1η Σεπτεμβρίου, για την παγκόσμια ημέρα ειρήνης, “Φεστιβάλ Ειρήνης”. Έχουμε πραγματοποιήσει τις επαφές μας με τους Δήμους μας Μομτσίλγκραντ, Κουρούμογκραντ και Σμόλιαν της γειτονικής Βουλγαρίας. Αυτοί οι Δήμοι θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ μας. Επίσης έχουμε συνεννοηθεί με τους Δήμους Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Θάσου. Μεγάλη πιθανότητα υπάρχει και για συμμετοχή του Δήμου Αθήνας. Και απευθύνω πρόσκληση σε δύο Δήμους της Προύσας για τη συμμετοχή τους. Και ελπίζω ο τρίτος Δήμος θα είναι άλλος ένας Δήμος από τη Θράκη”.
“Τον Ίασμο, που για μας αποτελεί τη γέφυρα των Βαλκανίων, εγώ τον βλέπω ως εξής: Ο Δήμος Ιάσμου είναι ένας Δήμος στον οποίο ζουν μαζί Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, Τούρκοι και Έλληνες. Σκοπεύουμε να γίνουμε η πρωτεύουσα της πολυπολιτισμικότητας. Και σ’ αυτό το θέμα ελπίζουμε να έχουμε και τη δική σας στήριξη”.
“Οι προηγούμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν στα προβλήματα στη Δυτική Θράκη. Εγώ στο θέμα των Λυκείων είμαι της άποψης ότι πρέπει να είμαστε κοντά στους φίλους αποφοίτους από ελληνικά λύκεια. Κι εγώ ο ίδιος είμαι απόφοιτος ελληνικού γυμνασίου και λυκείου, όπως επίσης και ελληνικού πανεπιστημίου. Αλλά δόξα τον Αλλάχ, όπως κι εσείς, δεν έχω χάσει τίποτα από το μουσουλμανικό και από το τουρκικό μου στοιχείο”.
“Δυστυχώς άτομα που εδώ και δεκατρία χρόνια ήταν στη διοίκηση του Δήμου Ιάσμου και έχουν εκλεγεί χρησιμοποιώντας τα εθνικά και θρησκευτικά συναισθήματα της κοινωνίας, σήμερα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχουν ενσωματωθεί με το ελληνικό μέρος. Η τουρκική λίστα της αντιπολίτευσης σε συνεργασία με την ελληνική λίστα της αντιπολίτευσης, προσπαθούν να μας εμποδίσουν”.
“Τι προσπαθώ να πω: Ο εχθρός στην απέναντι πλευρά είναι γνωστός. Αυτοί που μας πιέζουν είναι γνωστοί”.
“Με ευγνωμοσύνη θυμόμαστε όσους αγωνίστηκαν για τη Θράκη, και πρώτον απ’ όλους τον αείμνηστο γιατρό Σαδίκ Αχμέτ ο οποίος θυσιάστηκε σε αυτόν τον δρόμο. Τα σέβη και την αγάπη μου σε όλους σας”.

Καταλήγοντας, απήγγειλε στίχους ποιήματος που έχει απαγγείλει και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συνελεύσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του και απευθυνόμενος προς τους Τούρκους στρατιώτες:

“Μεχμέτ μου (σ.σ. ο Τούρκος στρατιώτης), χαρείτε, τα κεφάλια ψηλά κι αν πεθάνουμε, χαρείτε κι αν γυρίσουμε σπίτι. Μη νομίζεις πως οι ρόδες μένουν στην ανηφόρα. Το αύριο και βέβαια είναι δικό μας, και βέβαια δικό μας. Ο ήλιος βγήκε, ο ήλιος έπεσε, η αιωνιότητα είναι δική μας”.

Previous Article

Βίντεο από ¨μάχη¨ Πακιστανών με Νιγηριανούς κάτω από την Ακρόπολη…

Next Article

Καταπατούν το κτήμα του, καίνε τις ελιές του, κάνει καταγγελία, αλλά…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *