Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ομιλια-σκανδαλο του δημάρχου που ¨γνωρίζει ποιός είναι ο εχθρός¨…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολογίου  14/2/2020

Ακούσαμε με προσοχή ξανά και ξανά το βίντεο με την ομιλία του δημάρχου Ιάσμου Οντερ Μουμιν. Σας παραθέτουμε τη μετάφραση μας.

¨Εγώ καταρχήν θέλω να χαιρετίσω αυτούς οι οποίοι για μένα είναι πάνω από τους επίσημους, αυτούς οι οποίοι γέμισαν αυτή την αίθουσα και είναι οι πλέον επίσημοι και πλέον αγαπημένοι-τα μέλη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης από την Προύσα. Απευθύνω τον πλέον εγκάρδιο χαιρετισμό, στα αδέρφια μας στο Γιλντιρίμ, στο Νιλουφερ και στο Οσμανγκαζι, σας έφερα τα χαιρετίσματα από τα αδέρφια σας της Δυτικής Θράκης και του δήμου Ιάσμου.

Πολυτίμοι  υπουργοί μου, κύριε Τζαβιτ Τσαγλαρ,  κύριε Χακάν Τσαβούσογλου, κύριε γενικέ διευθυντή του IRCICA Χαλιτ Ερεν, κύριε πρόεδρε του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, βουλευτές μου, ομολογοι μου δήμαρχοι, κύριε πρόεδρε της Συμβουλευτικής Επιτροπής και εκλεγμένε μουφτή, κύριοι επίσημοι, σας χαιρετίζω με σεβασμό και αγάπη.
Έξω πριν να μπω μέσα, συζητήσαμε με μερικούς φίλους. Και ρώτησα. “Παλιότερα δήμαρχος του Ιάσμου έχει τιμήσει ποτέ την Προύσα, τίμησε ποτέ την συνέλευση του συλλόγου σας;”. “Όχι” μου είπαν. Η νέα αποστολή και το νέο όραμα του δήμου Ιάσμου, από τώρα και μετά, θα είναι ένα όραμα ανοιχτό που θα αγκαλιάζει την μητέρα πατρίδα. Δηλώνω πως θα  συσπειρωθούμε σφιχτά ο ένας με τον άλλον, με τα αδέρφια μας στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στην Άγκυρα και στην Προύσα.
Αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο ήρθα. Ο δεύτερος λόγος ήταν για να ευχαριστήσω . Ο Πρόεδρος μου από εδώ, είπε πως  “Στις γενικές και τοπικές εκλογές στη δυτική Θράκη δεν στερήσαμε την στήριξή μας.” Και εγώ είμαι μάρτυρας σε αυτό.  Εγώ όλους εσάς οι οποίοι στις  εκλογές που έγιναν στις 25 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου, ήρθατε από εδώ στην Δυτική Θράκη και κάνατε χρήση του δημοκρατικού σας δικαιώματος για ψήφο, σας ευχαριστώ εγκάρδια για τη στήριξη προς τα αδέλφια σας και σας υποβάλλω την αγάπη και τον  σεβασμό τους.
Ήρθα για να πάρω αδελφικό δημο. Ο δήμος του Οσμανκάζι είναι αδελφός δήμος με τον δήμο Αρριανών . Έτσι και εμείς θα γίνουμε αδελφοί δήμοι με τον Δήμο Γιλντιρίμ, κύριε δήμαρχε μου. Αύριο κατά τον ίδιο τρόπο θα επισκεφθώ τον δήμαρχο του Οσμανγκαζι και τον δήμαρχο του Γιλντιρίμ. Με αυτή την ευκαιρία θέλω να σας καλέσω όλους, στο φεστιβάλ κερασιού που θα οργανώσουμε στις 5-6 και 7 Ιουνίου. Επίσης στην νέα διοργάνωση του δήμου Ιάσμου, σε ένα δικό μας σχέδιο, στις 1 Σεπτεμβρίου παγκόσμια ημέρα της ειρήνης, θα οργανώσουμε φεστιβάλ ειρήνης.   Πραγματοποιήσαμε συνομιλίες με τους δήμους της Βουλγαρίας, Μαστανλι, Κοσουκαβακ και Σμολιαν, αυτοί οι δήμοι θα συμμετάσχουν σε αυτό το φεστιβάλ.  Από την Ελλάδα έχουμε συμφωνήσει με τους δήμους Ορεστιάδας -συγγνωμη Κουμτσιφλικ- και Θάσου, ενώ πολύ πιθανόν είναι να μετάσχει και ο δήμος Αθήνας. Ενώ από εδώ, αύριο θα καλέσω τους δύο δήμους της Προύσας και μακάρι θα είναι και ένας ακόμη δήμος από Θράκη.

Εγώ τον δήμο Ιάσμου τον βλέπω ως εξής.  Ο Δήμος Ιάσμου είναι ένας δήμος όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι, Ρωμιοί και Τούρκοι ζούνε μαζί. Σκοπεύουμε να τον καταστήσουμε πρωτεύουσα του πολυπολιτισμού. Γνωρίζω ότι σε αυτό το θέμα δεν θα μας  στερήσετε την στήριξή σας. Οι προηγούμενοι ομιλητές μίλησαν για μία σειρά από θέματα που υπάρχουν στη δυτική Θράκη. Εγώ σχετικά με το ελληνικό λύκειο και σχετικά με τους αποφοίτους των ελληνικών λυκείων, υποστηρίζω πως όντως πρέπει να προσεχθούν. Και εγώ είμαι απόφοιτος ελληνικού Λυκείου και επλληνικού Πανεπιστημίου. Αλλά όπως και εσείς, δεν έχω χάσει τίποτα απολύτως από τον μουσουλμανισμό μου και τον τουρκισμό μου -δοξα τον Αλλάχ !
Έχουμε και μεταξύ μας κάποια προβλήματα. Κάποιοι φίλοι μου και σύμβουλοι μας, μου λένε “μη μιλάς πολύ, έχεις φαρμακερή γλώσσα, άστο κλειστό το θέμα”. Εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Ενώ οι αντίπαλοί μας λένε ότι κάνω σόου.

Συνέβη το εξής στον Δήμο Ιάσμου και αισθάνομαι υποχρεωμένος να το περιγράψω. Για μένα ως πολιτικό, πολιτική είναι αυτό που περνάει από το μυαλό και την καρδιά. Εμείς έτσι ξέρουμε και τέτοια είναι η πολιτική που ασκούμε. Οι φιλοι οι οποίοι επί 13 έτη βρισκόταν στην διοίκηση του δήμου Ιάσμου και είχαν κερδίσει εκλογές προβάλλοντας εθνικά και θρησκευτικά αισθήματα, δυστυχώς στο 27 μελών δημοτικό μας συμβούλιο, σε ενότητα μαζί με τον Έλληνα, μας ασκούν αντιπολίτευση. Μια ακατανόητη κατάσταση. Επειδή στην Ελλάδα στην τοπική αυτοδιοίκηση,  ισχύει η απλή αναλογική, παρά το ότι εμείς που στην πρώτη εβδομάδα πήραμε 43% και στην δεύτερη 65,98% κάτι που ήταν το μεγαλύτερο ποσοστό σε Αν.Μακεδονία και Θράκη, εκλέξαμε 11 δημοτικούς συμβούλους. Και ο ευρισκόμενος στην αντιπολίτευση τουρκικός συνδυασμός σε συνεργασία με τον ελληνικό συνδυασμό, προσπαθούν να μας εμποδίσουν. Ας είναι καλά. Αυτό που θέλω να πω είναι το εξής. Ο εχθρός απέναντί μας είναι γνωστός.  Και αυτός που μας ζορίζει είναι γνωστός.

Κάπου πρέπει να τελειώνουμε με τις λογομαχίες μεταξύ μας. Υπάρχουν εδώ και νέοι φίλοι μας. Εγώ απευθυνόμενος στους νέους, για να τερματίσουμε αυτές λογομαχίες και εμείς τουλάχιστον θα σταθούμε όρθιοι σε αυτό, επιθυμώ να τους ευχηθώ με τους εξής στίχους του γνωστού ποιητή :
“Μεχμέτ μου να χαίρεσαι, τα κεφάλια ψηλά
Να χαίρεσαι κι αν πεθάνουμε Να χαίρεσαι κι αν γυρίσουμε σπίτι
Μη νομίζεις πως η ρόδα θα σταματήσει στην ανηφόρα
Το αύριο φυσικά είναι δικό μας, φυσικά είναι δικό μας !
Μέρα γεννήθηκε μέρα έσβησε η αιωνιότητα είναι δική μας !”

Τιμώ  όλους τους ηγέτες μας με πρώτο τον Δρ.Αχμέτ Σαδίκ, που αφιέρωσαν τον εαυτό τους στον αγώνα για την δυτική Θράκη και έχουν περάσει στην αιωνιότητα.
Σας χαιρετιζω όλους με αγάπη και σεβασμό.”

Είναι εντυπωσιακή η περιχαράκωση που αναδύεται από τα λόγια του δημάρχου. Διότι κατηγορεί την αντιπολίτευση του μουσουλμάνου κυρίου Καδή,  πως ¨συνεργάζεται με τον ελληνικό συνδυασμό¨! Και το τονίζει με τρόπο σαν να πρόκειται για συνεργασία με τον έξω από δω ! Και βγαίνει μετά και μιλάει για πολυπολιτισμό…

Μία σημαντική διαφορά που εντοπίσαμε στη δική μας μετάφραση είναι η εξής. Ο δήμαρχος δεν είπε μόνο ότι ¨ο εχθρός απέναντι είναι γνωστός¨ εννοώντας προφανώς τους Έλληνες . Αλλά πρόσθεσε πώς “είναι γνωστός αυτός που μας ζορίζει” !!!
Εννοείται πως όλα τα ονόματα των δήμων τα αναφέρει με το τουρκικό τους όνομα. Όσο για το ποίημα με το οποίο απευθύνεται στους νέους εμείς κάναμε το εξής απλό πείραμα. Πήραμε τους στίχους του στα τούρκικα και τους βάλαμε τους βάλαμε στο YouTube. Και βγήκε το παρακάτω βίντεο….

Οι στίχοι που απήγγειλε ο δήμαρχος ακούγονται στο 50 δευτερόλεπτο.Είναι σαφές ότι πρόκειται για ένα εθνικιστικό ποίημα. Και αυτό φυσικά δεν μας ξενίζει.

Να τονίσουμε επίσης ότι ο κύριος Μουμίν ανδρώθηκε μέσα από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια.

Με την οποία προφανώς ακόμη έχει επαφές…

Previous Article

Βίντεο- Μονάδα του τουρκικού στρατού εκτοξεύει ρουκέτες παρέα με τους κατσαπλιάδες ισλαμιστές…

Next Article

Παρά τις απώλειες ο ηρωικός συριακός στρατός προχωρά !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *