Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Eπίθεση της τουρκόψυχης εφημερίδας Μπιρλίκ κατά του δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν

No Comments Share:

«Μα σε εμάς δεν υπάρχει πόλεμος στη  Θράκη όπου ζει η μειονότητα, για να ζητάμε ειρήνη. Υπάρχουν αδικίες, υπάρχουν αυθαιρεσίες, υπάρχει σφετερισμός δικαιωμάτων. Υπάρχει σφετερισμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων.»

Στην ομιλία που έκανε ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στο “Φεστιβάλ Ειρήνης” που οργάνωσε, μεταξύ αυτών που είπε ήταν και τα λόγια του Ινδού Μαχάτμα Γκάντι, «Δεν υπάρχει δρόμος για την ειρήνη, η ειρήνη είναι ο δρόμος».

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Ιάσμου αυτήν τη στιγμή έχει περισσότερο ανάγκη απ’ όσο νομίζει εκείνη την ωραία και προβληματική φράση που είπε ο Ηρωϊκός Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, «Ειρήνη στη χώρα, ειρήνη στον κόσμο.

Δεν υπάρχει πόλεμος στη Δυτική Θράκη όπου ζει η Μειονότητα, ας ζητήσουμε ειρήνη. Δηλαδή αν λάβουμε υπόψη τις δυσαρέσκειες και τις διαφωνίες που υπάρχουν την τελευταία περίοδο στο Δήμο Ιάσμου, καθώς και τις διαγραφές και τις παραιτήσεις από το Συνδυασμό “Εμπρός” που είναι ο συνδυασμός της διοίκησης, δίνει την εντύπωση ότι ο τόπος όπου υπάρχει “πόλεμος” στην πραγματικότητα είναι ο Δήμος Ιάσμου.

Κατά τη γνώμη μου θα ήταν μια πιο σωστή κίνηση εάν ο δήμαρχος Οντέρ Μουμίν στην πραγματικότητα σκεφτόταν αρχικά να διασφαλίσει την ειρήνη μέσα στη δική του διοίκηση και να ενεργούσε χωρίς να χάσει χρόνο. Τουλάχιστον από εδώ και πέρα, οι άνθρωποι της περιοχής δε θα καυγαδίζουν περισσότερο μεταξύ τους. Λένε ότι «απ’ όπου κι αν γυρίσει η ζημιά, είναι κέρδος».

Συνεπώς, αυτό το έργο είναι ένα ευρύ περιφερειακό έργο και όχι ένα έργο που θα γίνει μόνο με τη συμμετοχή 3 καλλιτεχνών από τη Βουλγαρία και την Ελλάδα και με 3-5 τραγούδια στα Βουλγαρικά και στα ελληνοτουρκικά. Επίσης, κανένας από τους καλεσμένους από την Προύσα, τη Σαμψούντα και άλλες περιοχές της Τουρκίας που προσκλήθηκαν δε συμμετείχε, λέγοντας δικαιολογίες. Γιατί άραγεεεε;;;

Άλλωστε, οι συμμετέχοντες ήταν γνωστοί. Είναι γνωστό ότι υπήρχαν κάποιοι που ήρθαν ακόμη κι από την Καβάλα για να παρακολουθήσουν τη διάσημη Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Γλυκερία. Η συμμετοχή των ανθρώπων της μειονότητας ήταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Αλλά ο ελληνικός τοπικός Τύπος ανέφερε μεγαλύτερα νούμερα για να την παρουσιάσει ως επιτυχημένη. Πόσο πικρό και ανησυχητικό γεγονός, έτσι δεν είναι; Να μην στηρίζει την ειρήνη της κοινότητας,  τις δικές του αξίες,  το δικό του πολιτισμό και τα δικά του τραγούδια. Γιατί άραγε ; Ο Θεός να μην καταδικάσει κανέναν, να τηλεφωνεί αριστερά και δεξιά!!!

Ωστόσο, ακόμη κι ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής που συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις και σε κάθε ευκαιρία δεν αφήνει μόνο του τον Οντέρ Μουμίν, δε συμμετείχε σε ένα φεστιβάλ που ονομάζεται “Ειρήνης”. Γιατί άραγε; Οι άνθρωποι της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης αναρωτιούνται για όλα αυτά.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κάτοικοι του Δήμου Ιάσμου περιμένουν χειροπιαστές ενέργειες κυρίως την τελευταία περίοδο, αντί για το “βαράτε βιολιτζήδες”. Περιμένουν να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που έδωσε στις πλατείες πριν από τις εκλογές.

Αναρωτιούνται πόσο θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του Δήμου αυτό το φεστιβάλ. Διότι οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους χρήματα στο όνομα των φόρων και του νερού. Τα διαφανή δημοτικά έργα περνάνε από διαφανή οικονομία. Πιστεύουμε ότι θα κάνει μία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το κόστος και με το ποιος φορέας ή οργανισμός το κάλυψε.

………….

…………

https://birlikgazetesi.org/bizde-savas-yok-ki-baris-isteyelim-bizde-hak-gaspi-var-bu-da-davul-zurna-ile-cozulmez/

27/10/2021

Σχ. : Η εφημερίδα ουσιαστικά εγκαλεί τον δήμαρχο για μειωμένο τουρκισμό ! Μοιάζει πάντως να είναι υπερβολική η επίθεση. 

Previous Article

Ο ¨σκακιστής¨ Ερντογάν και τα πιόνια του…

Next Article

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ : ¨Ζήτησα από την μειονότητα να στηρίξει το DEB στις ευρωεκλογές¨ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published.