Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ !

No Comments Share:

O περιφερειακός σύμβουλος δικηγόρος Οντέρ Μουμίν συζήτησε τα εκπαιδευτικά θέματα

3f97270d76ea705d38e384fac2ce735d_XL O περιφερειακός σύμβουλος δικηγόρος Οντέρ Μουμίν συνάντησε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Θεόδωρο Μούχτση. Κατά την συνάντηση που έγινε στις 15/6, με ευκαιρία το τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς 2014-2015,  υπήρξε ανταλλαγή απόψεων.

Σχετικά με την συνάντηση ο Οντέρ Μουμίν προέβη στην παρακάτω δήλωση :

¨Η αυτονομία της μειονοτικής εκπαίδευσης δεν συζητείται.  Στο πλαίσιο αυτό παράλληλα με το κλείσιμο των αυτιών στα δίκαια αιτήματα για την μειονοτική εκπαίδευση, είναι φανερό πως με δικτατορικές πρακτικές τίθεται σε κίνδυνο το μέλλον της μειονοτικής εκπαίδευσης και των παιδιών μας.

Σχετικά με αυτό που μάθαμε τις τελευταίες μέρες και επιβεβαίωσε ο κ. Μούχτσης, πως δηλαδή η εγγραφή των των μαθητών στα μειονοτικά γυμνάσια θα γίνει βάσει κανόνα, ανέφερα πως πάει πίσω πολλά χρόνια την μειονοτική εκπαίδευση. Μετέφερα πως μια τέτοια πρακτική δεν συνάδει με την δημοκρατία, δεν είναι σύννομη και θα προκαλέσει μη επουλώσιμες πληγές στην παιδική ψυχολογία και ζήτησα το ταχύτερο να ανασταλεί. Ο ίδιος ανέφερε πως είναι γνώστης των ανησυχιών μας αλλά πως η απόφαση ανήκει στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Κεραμάρη, στον οποίον είπε πως θα μεταφέρει το τεθέν πρόβλημα¨

 Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί  18/6/2016

Σχ : Προσέξτε τι γίνεται εν προκειμένω. Στα προηγούμενα χρόνια οι εγγραφές στα μειονοτικά γυμνάσια Ξάνθης και Κομοτηνής γινόταν κατά ΠΑΡΑΒΑΣΗ των κανόνων σχετικά με τους αριθμούς που μπορεί βάσει δυνατοτήτων να εγγράψει κάθε σχολείο. Αλλά για κάποιο λόγο κάποιοι έκαναν τα ¨στραβά μάτια¨. Τώρα λοιπόν δόθηκε εντολή στις διευθύνσεις οι εγγραφές να γίνουν όπως προβλέπουν οι κανόνες και η νομοθεσία. Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει πως κάποιοι μειονοτικοί μαθητές θα οδηγηθούν εκ των πραγμάτων στα δημόσια σχολεία. Κάτι που φυσικά ενοχλεί τους όποιους τουρκόφρονες και κυρίως τους τουρκοδίαιτους. Εξ ου και η αντίδραση και της συμβουλευτικής. 

Previous Article

ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Next Article

ΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *