Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ;

0 σχόλια Share:

O νόμος για τους ιμάμηδες παραπέμφθηκε στις καλένδες

Η τροπολογία σχετικά με τις αλλαγές του νόμου για τους ιμάμηδες που είχε βγει το 2007, αποσύρθηκε. Μετά από προσπάθειες του υποψήφιου βουλευτή της ΔΗΜΑΡ δικηγόρου Ιλχάν Αχμέτ η τροπολογία αποσύρθηκε από την Επιτροπή της βουλής. Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Ιλχάν Αχμέτ που είπε πως ¨Την επιλογή αυτών που θα διδάξουν Κοράνιο την κάνει μόνο η μειονότητα¨.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα ο Ιλχάν Αχμέτ είπε : ¨ 12 βουλευτές της ΝΔ και 2 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν τροπολογία σχετικά με τον νόμο για τους ιμάμηδες. Όντας έτσι η κατάσταση, ο νόμος θα συζητιόταν στην Επιτροπή Εκπαίδευσης και ακολούθως θα πήγαινε στην ολομέλεια. Εμείς ως κόμμα ΔΗΜΑΡ –Δημοκρατικής Αριστεράς, συνήλθαμε στην Κομοτηνή μαζί με την οργάνωση Ξάνθης. Αναφέραμε πως αυτές οι προτάσεις των αλλαγών δεν συνάδουν με τις επιθυμίες και τα αιτήματα της μειονότητας, και ότι αποκλείεται να γίνουν αποδεκτές. Για να το εξηγήσουμε αυτό πήγαμε στον πρόεδρο μας και συναντηθήκαμε μαζί του. Είχαμε επαφές με τις εκπροσώπους μας στην Επιτροπή Μαρία Ρεπούση (βουλευτής που υπέβαλε αίτημα σχετικά με την Τουρκική Ένωση Ξάνθης) και Μαρία Γιαννακάκη. Η Μαρία Ρεπούση άλλωστε ήταν εισηγήτρια του νόμου σε αυτήν την τροπολογία. Της μεταφέραμε τις αντιρρήσεις μας, και τις δέχτηκε. Έτσι το ίδιο βράδυ στην επιτροπή, η ΔΗΜΑΡ παρά το ότι είναι κυβερνητικός εταίρος δήλωσε πως σίγουρα δεν θα ψηφίσει τον νόμο. Υπό αυτές τις συνθήκες ο νεοδημοκράτης υπουργός Αρβανιτάκης υποχρεώθηκε να πάρει πίσω την τροπολογία. Και εάν η τροπολογία επανέλθει κατά τις επόμενες μέρες ο αγώνας μας θα επανέλθει.

Ως εξ αυτού είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και σε αυτό μεγάλο μερίδιο είχε το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Οι αγώνες που δώσαμε στην Αθήνα και η θετική στάση της Ρεπούση ενάντια στην μειονότητα, έφεραν αποτελέσματα¨.

Ο Ιλχάν Αχμέτ σχετικά με το περιεχόμενο του νόμου έδωσε αυτές τις πληροφορίες :

¨Την επιλογή αυτών θα διδάξουν Κοράνιο την κάνει μόνο η μειονότητα¨.

¨Όσον αφορά τώρα το περιεχόμενο του νόμου. Έφερνε αλλαγές στο νόμο για τους ιμάμηδες του 2007. Στην θέση του ¨ιμάμη¨ χρησιμοποιείται ο όρος ¨δάσκαλος¨. Παλιότερα αναφερόταν ως ιεροδιδάσκαλοι, αλλά αυτό δεν ήταν σαφές. Αυτός ο νόμος τώρα λέει πως στα ελληνικά δημόσια σχολεία θα διδάσκεται η ισλαμική θρησκεία στα μουσουλμανόπαιδα κατά τις κενές ώρες. Αυτό ως ιδέα είναι κάτι το ωραίο. Αλλά σχετικά με τον καθορισμό αυτών των δασκάλων υπάρχει μια παγίδα. Στο μυαλό του κράτους υπάρχει κάτι άλλο. Σε μια πρώτη ανάγνωση γίνεται αντιληπτό πως θα διοριστούνε δάσκαλοι μαθήματος θρησκευτικών. Αλλά αναφέρει πως εάν δεν ζητηθούν στα σχολεία ως δάσκαλοι θρησκευτικών, τότε θα παραδίδουν μαθήματα Κορανίου στα τζαμιά ! Τα άτομα αυτά θα τα επιλέξει μια επιτροπή από πέντε άτομα. Στην επιτροπή θα υπάρχουν δύο χριστιανοί εκπρόσωποι του υπουργείου, ο τρίτος θα είναι Τουρκομουσουλμάνος αλλά διορισμένος από το υπουργείο, και οι υπόλοιποι δύο προβλέπεται πως θα είναι άτομα του διορισμένου μουφτή Μέτσο Τζεμαλή.

Δεν μπορεί μια ιδιωτική επιτροπή να εκλέγει τα άτομα που θα μας διδάξουν θρησκευτικά

Για να γίνει κάποιος άνθρωπος δάσκαλος στην Ελλάδα υπάρχει ο δρόμος του νόμου. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να γίνεται δάσκαλος μέσω της ίδρυσης μιας επιτροπής, πολλώ δε, δεν γίνεται μέσα σε οκτώ μήνες !

Εντέλει αυτό αποτελεί παραβίαση της συνταγματικής ισότητας. Διότι υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για να γίνει κάποιος δάσκαλος. Ποιος είναι ο λόγος που δεν τηρούνται εδώ αυτά τα κριτήρια ; Ίσως το κράτος έχει κάτι άλλο στο μυαλό του !

Εμείς ως Δημοκρατική Αριστερά είπαμε πως αυτό είναι κάτι σίγουρα λάθος. Εάν το Ελληνικό Κράτος είναι ειλικρινές και θέλει να παραδώσει θρησκευτικά στα τουρκάκια που πάνε σε ελληνικά κρατικά γυμνάσια και λύκεια, τότε ας το κάνει στο πλαίσιο των γενικών κανόνων που υπάρχουν. Την επιλογή αυτών που θα διδάξουν Κοράνιο την κάνει μόνο η μειονότητα. Σε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει λόγο ένας χριστιανός. Το θέμα των θρησκευτικών λειτουργών είναι ανάγκη να λυθεί μέσα σε καλή θέληση¨ .

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 9/1/2012

Σχ : Θέλουμε να ελπίζουμε πως δεν θα είναι αυτή η κατάληξη της τροπολογίας. Αναμένομεν έκπληκτοι για την ξεφτίλα των Ελλήνων πολιτικών…

Previous Article

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

Next Article

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ DEB ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ TRT

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!