Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΛΕΙΝΟΥΝ 8 ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

0 σχόλια Share:

Κλείνουν ακόμη 8 μειονοτικά σχολεία !

144135818867225

Το υπουργείο παιδείας με αιτία τον μικρό αριθμό των μαθητών αποφάσισε να κλείσουν ακόμη 8 μειονοτικά σχολεία.
Το υπουργείο Παιδείας στηριζόμενο στην αναφορά της Περιφερειακής Διεύθυνσης Παιδείας Αν. Μακεδονίας και Θράκης, αποφάσισε το κλείσιμο 4 μειονοτικών σχολείων στην Ροδόπη, 3 στην Ξάνθη και ενός στον Έβρο. Αποφασίστηκε οι μαθητές των εν λόγω αυτών σχολείων να συνεχίσουν σε σχολεία γειτονικών χωριών.
Στον νομό Ροδόπης αποφασίστηκε να κλείσουν τα σχολεία σε Μαυρομάτι, Τσούκα, Πάτερμα και Μίρανα. Στην Ξάνθη σε Σάτρες, Ρέμα και Προσήλιο και στον Έβρο στην Πολιά.

Το κλείσιμο 8 μειονοτικών δημοτικών σχολείων λίγες μέρες πριν από την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού έτους προκάλεσε την αντίδραση της μειονότητας και ιδίως των ομογενών που ζούνε στα χωριά αυτά. Ιδιαίτερα αυτοί που ζούνε σε ορεινές περιοχές ανέφεραν πως το κλείσιμο των σχολείων θα επιδράσει αρνητικά στην ζωή τους, ενώ παιδιά σχολικής ηλικίας θα υποχρεωθούν κάθε μέρα να διανύουν χιλιόμετρα.
Στο μεταξύ στην Ροδόπη, καθώς τα χωριά Τσούκα και Πάτερμα είναι σε ορεινή περιοχή και θα πρέπει τα παιδιά να στέλνονται μακριά, γίνονται προσπάθειες για την από μέρους το υπουργείου εξαίρεσης αυτών των σχολείων. Έγινε γνωστό πως γονείς των μαθητών από εκεί συναντήθηκαν με βουλευτές και με τον Περιφερειακό Διευθυντή και έθεσαν τα αίτημα τους.
………….
Eφ. Γκιουντέμ 4/9/2015

Previous Article

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΟΜΑΡΧΗ…

Next Article

NEO XTYΠHMA ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *