Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΜΠΖΑ ΣΤΟΝ ΟΑΣΕ

No Comments Share:

Η ελευθερία ΜΜΕ και συνεταιρίζεσθαι τέθηκε στην σύνοδο του ΟΑΣΕ

Τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στους τομείς των ΜΜΕ και της ελευθερίας συνεταιρίζεσθαι τέθηκαν στην Σύνοδο Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ.

Η σύνοδος Ανθρώπινης Διάστασης του ΟΑΣΕ που άρχισε στις 24 Σεπτεμβρίου και θα τελειώσει στις 5 Οκτωβρίου, γίνεται στην πρωτεύουσα της Πολωνίας Βαρσοβία.

Στην σύνοδο του ΟΑΣΕ μαζί με τα μόνιμα 47 μέλη και τις χώρες Αφγανιστάν, Αυστραλία, Ιαπωνία, Κορέα, Μογγολία. Ταϊλάνδη, Τυνησία, Αίγυπτος, Ισραήλ, Αλγερία και Μαρόκο που μετέχουν με εκπροσώπους, μετέχουν και πολλοί σύλλογοι.

Ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά που μετέχει στην συνάντηση εξ ονόματος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD), έθεσε τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα μειονοτικά ΜΜΕ, και παρείχε ιδιαίτερα λεπτομέρειες για τις αγωγές που υπέβαλλαν εναντίον των εφημερίδων Μιλλέτ και Γκιουντέμ, η Χαρά Νικοπούλου και ο Μουφίτ Ραμαδάνογλου

Ο Καμπζά κάλεσε όλους όσους μετείχαν στην σύνοδο να έρθουν στην περιοχή για να παρακολουθήσαν τις δίκες. Ο Καμπζά παρέθεσε επίσης μια εξασέλιδη αναφορά σχετικά με την ελευθερία των ΜΜΕ στην Δυτική Θράκη.

Ο εκπρόσωπος του BTAYTD πήρε επίσης τον λόγο στην συνεδρία για την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι, και εξέφρασε τα θέματα που αντιμετωπίζουν στην Δυτική Θράκη οι σύλλογοι με την λέξη ¨τουρκικός¨ ή ¨μειονοτικός¨. Ο Καμπζά παρέθεσε το παράδειγμα του νομικού αγώνα που δίνει η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και κάλεσε την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Απάντηση από τον Έλληνα εκπρόσωπο

Ο Εκπρόσωπος της Ελλάδας χρησιμοποιώντας το δικαίωμα της απάντησης, είπε πως η μειονότητα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα σο θέμα των ΜΜΕ, πως οι εφημερίδες εκδίδονται άνετα και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν. Ο Έλληνας διπλωμάτης υποστήριξε πως οι υποθέσεις των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ βρίσκονται στην δικαιοσύνη και ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία.

Ο Τζεμίλ Καμπζά συναντήθηκε με την εκπρόσωπο του ΟΑΣΕ για θέματα Ελευθερίας των ΜΜΕ Ντούνια Μιγιάτοβιτς και της παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με τις αγωγές σε βάρος των εφημερίδων Γκιουντέμ και Μιλλέτ και του ραδιοφωνικού σταθμού Kral FM. Η Μιγιάτοβιτς δήλωσε πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το θέμα.

Ο Έλληνας διπλωμάτης χρησιμοποιώντας το δικαίωμα απάντησης στην ομιλία του Καμπζά για το θέμα της ελευθερίας συνεταιρίζεσθαι, ανέφερε πως στην Ελλάδα οι ελευθερίες του συνεταιρίζεσθαι και συνέρχεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες. Δήλωσε πως στην Δυτική Θράκη υπάρχουν πολλοί επίσημα αναγνωρισμένοι σύλλογοι. Ο Έλληνας εκπρόσωπος ισχυρίστηκε πως το κράτος αναζητεί έδαφος για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΑΔ σχετικά με την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι.

…………………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 27/9/2012

Σχ: Για τις βρισιές που έγραφε η εφημερίδα Μιλλέτ εναντίον των μελών του συλλόγου Πομάκων ανέφερε τίποτε ο κύριος Καμπζά ; Για το ότι δημοσίευσε τα ονόματα των ιδρυτικών μελών του συλλόγου στοχοποιώντας τους το είπε ; Για το ότι αρνήθηκαν να πούνε ένα απλό συγγνώμη στην Νικοπούλου για τα ψέματα που έγραφαν είπε τίποτε ; Για το ότι δεν είχαν την ευαισθησία να πάρουν την άποψη της για τα θέματα  που την έθιγαν το είπε ;  

Ένα άλλο θέμα εδώ είναι ο ρόλος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ενός συλλόγου που εκτός από τον ρόλο του άτυπου υπουργείου Παιδείας που έχει αναλάβει με τα παράνομα νηπιαγωγεία, χρόνια τώρα αποτελεί και τον διεθνή κατήγορο της Ελλάδας. Άλλοτε με την κυρία Περβίν Χαϊρουλλάχ και άλλοτε με τον Τζεμίλ Καμπζά… 

Previous Article

ΟΛΜΟΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ — ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΠΕΣΙΡ ΑΤΑΛΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *