Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Η ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΟΙ ¨ΔΡΑΣΕΙΣ¨ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

0 σχόλια Share:

Πρόεδρος Νετζάτ Αχμέτ : Για τους Δυτικοθρακιώτες είναι πολύ σημαντική η εθνική συνείδηση

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB) Νετζάτ Αχμέτ δήλωσε: ¨Για να διαφυλάξουμε την αδερφοσύνη και την ενότητα μας, έχουμε ενσταλάξει με εμπιστοσύνη την νεολαία μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Για τους Δυτικοθρακιώτες είναι πολύ σημαντική η συντήρηση της εθνική συνείδησης και του τουρκικού πολιτισμού. Η καρδιά μας χτυπά μαζί με την Τουρκία, σας ευχαριστώ  όλους.

Μαθητές και διοικούντες του τουρκικού σχολείου Τζελάλ Μπαγιάρ της Κομοτηνής, στα πλαίσια του ¨Σχεδίου Φιλίας Τουρκίας και Ελλάδας¨ μετείχαν σε πολιτιστική εκδήλωση που οργανώθηκε στο Κολλέγιο Μπαχτσεσεχίρ της Αδριανούπολης.

Ο πρόεδρος της GTGB Νετζάτ Αχμέτ στην ομιλία που έκανε στην εκδήλωση, ανέφερε πως η GTGB συστάθηκε το 1928, 5 έτη μετά από την ανακήρυξη της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Ο Αχμέτ ανέφερε πως η Ελλάδα τους αναγνωρίζει ως μουσουλμάνους και είπε πως ¨Η GTGB είναι γνωστή ως η καρδιά της Ροδόπης. Το κτίριο διαμορφώθηκε με δαπάνες της Τουρκίας το 1955 και συνεχίζει ακόμη ενεργά τις δραστηριότητες του. Θα σας περιμένουμε να έρθετε για ένα τσάι και έναν καφέ στο κέντρο της Κομοτηνής¨.

Ο Αχμέτ είπε πως από την άλλη μεριά του ποταμού υπάρχει μια αδερφή περιοχή και πρόσθεσε τα εξής: ¨Όλοι μας είμαστε Θρακιώτες, ο τρόπος ομιλίας και η κουζίνα μας είναι ίδιες. Απλά εμείς είμαστε οι Τούρκοι που όταν έκλεισαν τα σύνορα, μείναμε στα Βαλκάνια. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, είναι γνωστοί σε Αδριανούπολη, Προύσα και Κωνσταντινούπολη, επειδή έζησαν σε αυτές τις πόλεις. Αλλά στις άλλες περιοχές, όταν λέμε πως είμαστε Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, μας ρωτάνε ¨Εσείς είστε Έλληνες,πως μάθατε τουρκικά;¨. Θα οργανώσουμε εκδηλώσεις και σε άλλες περιοχές της Τουρκίας για να γίνουμε γνωστοί. Για να διαφυλάξουμε την αδερφοσύνη και την ενότητα μας, έχουμε ενσταλάξει με εμπιστοσύνη την νεολαία μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Για τους Δυτικοθρακιώτες είναι πολύ σημαντική η συντήρηση της εθνική συνείδησης και του τουρκικού πολιτισμού. Η καρδιά μας χτυπά μαζί με την Τουρκία, σας ευχαριστώ  όλους

O Μαχμούτ Μποζκούρτ-διευθυντής του Κολεγίου Μπαχτσεσεχίρ-Αδριανούπολης υπενθύμισε την ρήση ¨Ειρήνη στην πατρίδα , ειρήνη στον κόσμο¨ και είπε : ¨Εμείς ως τουρκικό έθνος, όσο αγαπάμε την ελευθερία μας, άλλο τόσο αγαπάμε την αδερφοσύνη και την ειρήνη. Είμαστε ένα έθνος που πάντοτε σχεδιάζουμε να περνάμε καλά και να παραμένουμε φίλοι με τους γείτονες μας. Σήμερα συγχαίρουμε εγκαρδίως αυτούς τους αδερφούς μας που ακόμη διαφυλάττουν και στηρίζουν την τουρκική ταυτότητα στην Δυτική Θράκη. Διότι αυτοί είναι οι αδερφοί μας που κατά την περίοδο του οθωμανικού κράτους, στείλαμε για τον εκτουρκισμό και εξισλαμισμό της Δυτική Θράκης και της Ευρώπη και εκεί διαφύλαξαν τα χαρακτηριστικά και την ταυτότητα τους.

Μετά από τις ομιλίες, παρουσιάστηκαν πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν ετοιμαστεί από μαθητές.

http://www.milliyet.com.tr/bati-trakyalilar-icin-milli-cok-suur-edirne-yerelhaber-3220543/

29/12/2018

Σχ: Δηλαδή αυτό ο παράνομος σύλλογος, έχουμε μάθει πως συστάθηκε με εντολή από τον Κεμάλ, το κτίριο του διαμορφώθηκε με έξοδα της Τουρκίας (εμείς δεν το γνωρίζαμε), ενώ και σήμερα πιθανότατα εξακολουθεί να ενισχύεται από την Τουρκία. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του συλλόγου δηλώνει πως η καρδιά τους χτυπά μαζί με την Τουρκία….

Τι κάνει η Αθήνα; Γιατί να κάνει η Αθήνα κάτι αν οι αξιωματούχοι της Θράκης αδιαφορούν ; Πόσοι εξ αυτών έθεσαν το θέμα της χρηματοδότησης του συλλόγου αυτού ; Υπάρχει μήπως κανείς που να πιστεύει πως οι αμέτρητες δραστηριότητες του μορφώματος αυτού καλύπτονται από τα μέλη του;

Αλήθεια υπήρχε κάποια σχετική άδεια από το υπουργείο Παιδείας για την μετάβαση καθηγητών και μαθητών του σχολείου στην Αδριανούπολη;

Previous Article

ΜΕΙΩΜΕΝΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΪΒΑΛΙ ΠΡΟΣ ΛΕΣΒΟ

Next Article

H ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΑ ΘΑΡΑΛΛΕΑ ΕΥΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!