Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

Χριστιανός Έλληνας πολίτης στην Ξάνθη…

No Comments Share:

Κείμενο του ιστολόγιου  27/10/2019

Για τον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Κρεοπωλών Ξάνθης και πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ξάνθης Γ. Μπατζακίδη,  είχαμε γράψει πριν από μερικά χρόνια. Τώρα την αφορμή μας δίνει μια ανάρτηση του-σχόλιο στο FACEBOOK,  με την οποία εγκαλεί (!) την μειονότητα της ελληνικής Θράκης για αδιαφορία απέναντι στα οθωμανικά μνημεία !

Επίσης επαινεί την ¨Τουρκική πολιτεία¨ για τις εκκλησίες που έχουν ανακαινιστεί στην Τουρκία….

Και όλα αυτά τις μέρες που η Τουρκία εισβάλλει στην Συρία και περιφέρεται σαν πειρατής γύρω από την Κύπρο…

Για δείτε τι γράφει…

Το όνομα του κ. Μπατζακίδη έχει ακουστεί στο παρελθόν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.  Να παραθέσουμε εδώ επιστολή που είχε στείλει ο κ. Μπατζακίδης προς το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης το 2012.

Απολαύστε την (με την πρωτότυπη ορθογραφία) :

¨Με αφορμή της επισκέψεως μελών του Σωματείου Κρεοπωλών Ν. Ξάνθης στη Θεσσαλονίκη στις 9 Δεκεμβρίου 2012 επισκεφτήκαμε το Μουσείο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ, όπου, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ήταν κλειστό λόγω ανακαινίσεως και ότι τα προσωπικά αντικείμενα του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ μεταφέρθηκαν στην Τουρκία με σκοπό να επιστραφούν στο ακέραιο μετά το πέρας της ανακαινίσεως. Η αντιπροσωπεία μελών επισκέφτηκε ως εκ τούτου μόνο την αυλή, η οποία ήταν προσβάσιμη για το κοινό.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μας με το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης στις 17 Ιουνίου 2013 λάβαμε την ενημέρωση ότι η οικία του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ παραμένει κλειστή λόγω κάποιων τελευταίων εργασιών και ότι από τα προσωπικά του αντικείμενα, μόνο ένα μέρος θα επιστραφούν. Και ως προς την επαναλειτουργία του Μουσείου λάβαμε αόριστη απάντηση και ότι απλά μπορούμε να επισκεφθούμε την αυλή που είναι προσβάσιμη.
Με απογοήτευση και δυσαρέσκεια του Σωματείου των Κρεοπωλών Νομού Ξάνθης, αλλά και πλήθος άλλων επισκεπτών ανεξαρτήτου θρησκεύματος και εθνότητας, βλέπει τη μη πρόσβαση και τη μη επισκεψιμότητα στην οικία του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ – μιας τεράστιας φυσιογνωμίας του 20ου αιώνα και που αποτελεί τιμή να βρίσκεται στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Σαφώς και με σεβασμό, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για περιουσία του Τουρκικού Κράτους και Έθνους. Το ιστορικό κομμάτι, όμως, τούτης της οικίας – Μουσείου του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ δεν ανήκει ούτε στην Τουρκία ούτε στην Ελλάδα, η Ιστορία ανήκει μόνον στους λαούς.
Επειδή πληροφορηθήκαμε την ίδρυση αντιστοίχου Μουσείου Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στην Τουρκία με τα προσωπικά του αντικείμενα από τη Θεσσαλονίκη ως εκθέματα θα θέλαμε να μας ενημερώσετε: α) αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η ανωτέρω είδηση και β) πότε ακριβώς θα επαναλειτουργήσει το Μουσείο Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ στη Θεσσαλόνικη, ώστε να καταστεί για το κοινό επισκέψιμο πολύ δε περισσότερο για τους χιλιάδες Τούρκους και μή επισκέπτες στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που επιθυμούν να δούν από κοντά τα προσωπικά αντικείμενα και την οικία του αναμορφωτή της σύχγρονης Τουρκίας.¨

Previous Article

¨Ούτε η ειρήνη τους είναι ειρήνη ούτε η εκεχειρία τους είναι εκεχειρία¨…

Next Article

Τ/Κ δημοσιογράφος στο κατεχόμενα: ¨Η Τουρκία έκανε εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο και κάνει και στην Συρία¨…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *