Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !

6 Comments Share:

Ιστοσελίδα http://proxeneio-stop.org/     15-5-2011

Αντιδήμαρχος της Κομοτηνής στις αρχαιρεσίες παρακρατικού αλυτρωτικού συλλόγου της Τουρκίας!

Το θέμα έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής ο «Σπάρτακος» με ερώτηση, στην οποία βεβαία οι απαντήσεις που δόθηκαν υπήρξαν κωμικές…

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη οι αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» (BTTDD), που έληξαν με την εκλογή του Μπυρχανεντίν Χακγκιουντέρ (και των υπολοίπων μελών του νέου ΔΣ) και την…παμηγυρική σκηνή που βλέπετε στη φωτογραφία κάτω από τη σημαία της Τουρκίας, αλλά και εκείνη της… «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»! Μεταξύ των παρόντων όμως στην εκδήλωση, ήταν σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας της τουρκόφωνης εφημερίδας της Κομοτηνής «Μπιρλίκ» (απ’ όπου άλλωστε και η φωτογραφία) και ο αντιδήμαρχος της Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριτβάν. Το θέμα έγινε φυσικά αμέσως αντιληπτό και έφτασε μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο με τη μορφή ερώτησης προ ημερησίας διατάξεως που κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σπάρτακος» Νεκτάριος Δαπέργολας στη συνεδρίαση της 12ης Μαΐου 2011. Το κείμενο που κατετέθη ήταν το εξής:

«Κύριε δήμαρχε.

Σε δημοσίευμα τοπικής τουρκόφωνης εφημερίδας αναφέρεται το όνομα του αντιδημάρχου Κομοτηνής κ. Μολλά Ισά Ριτβάν στους μετέχοντες στις αρχαιρεσίες του «Συλλόγου Αλληλοβοηθείας Τούρκων Δυτικής Θράκης» στην Κωνσταντινούπολη. Η φωτογραφία που προσκομίζουμε (σ.σ. μιλάμε για την ίδια φωτογραφία που βλέπετε από την τελετή) δείχνει την κυρίαρχη θέση της τουρκικής και της δυτικοθρακιώτικης σημαίας της ανεξαρτησίας του 1913.

Ρωτάμε αν το δημοσίευμα αληθεύει. Στην περίπτωση που αληθεύει ρωτάμε αν συμβιβάζεται το αξίωμα του αντιδημάρχου της πόλης μας με την ιδιότητα του μέλους σ’ ένα παρακρατικό-αλυτρωτικό σωματείο της αλλοδαπής, που με τόσο ξεκάθαρο τρόπο επιβουλεύεται την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Επίσης, αν δεν είναι μέλος του συγκεκριμένου σωματείου, ρωτάμε γιατί βρέθηκε εκεί και, αν πήρε τον λόγο, τι δήλωσε.

Ν. Δαπέργολας (Δημ. Σύμβουλος-Επικεφαλής «Σπάρτακου»)

Η στάση τώρα των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν η εξής: ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Κοτσάκης (ΝΔ) δέχθηκε μεν να συζητηθεί το θέμα, αλλά ούτε ο ίδιος, ούτε άλλο μέλος της παράταξής του πήραν την παραμικρή θέση (!). Το ίδιο ακριβώς έγινε και από τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευης (ΠΑΣΟΚ): όλοι τους μάλλον κοίταζαν κάπου…αλλού. Η Σιμπέλ Μουσταφάογλου δεν τόλμησε να ψελλίσει ούτε λέξη (καλά, για τον…συνοδό της, δημ. σύμβουλο και πρόεδρο της – παράνομης – «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» Κοράι Χασάν, δεν το συζητάμε, δεν έχουμε ακόμη καν ακούσει τη φωνή του εκεί μέσα), ο εκλεγείς σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ Μαρούδας ψέλλισε τις γνωστές προμφόλυγες για εθνικιστικές ερωτήσεις που προκαλούν (σ.σ. δηλαδή δεν προκαλεί ο αντιδήμαρχος του ΠΑΣΟΚ με τις παρακρατικές του παρέες και προκαλούν όσοι απλώς ρωτάνε τα αυτονόητα;) και έτερες ακόμη μπούρδες που θα μπορούσαν να απευθύνονται μόνο σε διανοητικά καθυστερημένους και ο μονίμως μανιχαϊστικός σύμβουλος του ΚΚΕ Φακιρίδης κάτι πήγε να πει για δημοκρατικά δικαιώματα του οποιουδήποτε να πηγαίνει όπου θέλει. Στο ίδιο πνεύμα όμως κινήθηκε και η (λέμε τώρα) απάντηση του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη. Τι μας είπε; Ότι ο Μολλά Ισά Ριτβάν πράγματι παρέστη στις αρχαιρεσίες του (αυτονομιστικού για τη Θράκη) πρακτοροσυλλόγου, εκπροσωπώντας όμως όχι τον Δήμο (καλά, αυτό δα έλειπε!) αλλά μόνο τον εαυτό του, ότι στον βαθμό που έτσι παρέστη ήταν προσωπικό του δικαίωμα και ακόμη ότι ό ίδιος ο δήμαρχος ήταν κατά τα άλλα ενήμερος γι’ αυτό.

Δηλαδή για να καταλάβουμε τον εκπληκτικό δημαρχιακό συλλογισμό: είμαι δημόσιο πρόσωπο με κάποιο πολιτικό αξίωμα και μπορώ να πηγαίνω όπου θέλω επικαλούμενος…προσωπικά δημοκρατικά δικαιώματα και χωρίς αυτό να έχει την παραμικρή αντανάκλαση ή παρενέργεια στον πολιτικό χώρο, τον οποίο γενικά εκπροσωπώ; Είμαι π.χ. Δήμαρχος ή Υπουργός ή Βουλευτής και δικαιούμαι να μετέχω σε προκλητικές εκδηλώσεις, σωματείων που εργάζονται ξεκάθαρα σε βάρος της εθνικής ασφάλειας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μου, λέγοντας ότι εκτάκτως καταθέτω τις παραπάνω μου ιδιότητες (τις οποίες και ξαναπαίρνω μόλις φύγω από κει); Και αν ναι σε τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί όχι άραγε και σε τρομοκρατικές γιάφκες, συνάξεις νεοναζί, κυκλώματαα σωματεμπορίας, παρέες παιδοφίλων, κλπ, κλπ; Εμείς αντιλαμβανόμαστε την αμηχανία του δημάρχου Κομοτηνής και κατανοούμε ακόμη και την επιλογή του να «προσφέρει» κάλυψη στον αντιδήμαρχό του, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να του τραβήξει το αυτί (πράγμα που θα προκαλούσε νέα ένταση στις σχέσεις Πασόκων και Προξενείου, εδώ ακόμη τη Σιμπέλ καλά-καλά δεν τόλμησαν να διαγράψουν). Την επόμενη φορά πάντως καλό θα ήταν να επιλέξει λιγότερο κωμικούς τρόπους απάντησης, που – αν μη τι άλλο – δεν θα προσβάλλουν και τη νοημοσύνη μας. Και θα του επισημάνουμε ότι, αν λάβουμε υπόψη και τη γενικότερη στάση του αντιδημάρχου Μολλά Ισά Ριτβάν, που δείχνει να παίρνει «εργολαβία» και τις…εντός των συνόρων εκδηλώσεις των τουρκοφρόνων (βλ. επόμενή μας ανάρτηση), αυτή η επόμενη φορά μάλλον δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά. Ο «Σπάρτακος» δεν θα σταματήσει ούτε μια στιγμή να αναδεικνύει τις παρενέργειες της φοβικότητας, του ραγιαδισμού και της ψηφοτσομπάνικης λογικής των τοπικών μας κομματικών παραγόντων και να μάχεται για τα αυτονόητα. Αυτό να το θυμούνται καλά όλοι…

Σχόλιο : στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε τον αντιδήμαρχο που παπραβρέθηκε στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Και φυσικά δεν κατηγορούμε τόσο τον ίδιο όσο αυτούς από το ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο φυσικά…) που τον καλύπτουν. Που τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Που προφανώς βάζουν το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Όσον αφορά τον ισχυτιρμό τους πως παραβρέθηκε εκεί ως … ιδιώτης δημοσιεύουμε τώρα  την φράση από την εφημερίδα Μπιρλίκ της 8ης Μαίου στην οποία αναφερόταν η παρουσία του αντιδημάρχου εκεί :

Kongreye Batı Trakya’dan B.T.T.Ö.B. Başkanı sami Toraman, Gümülcine Belediyesi başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Güney Meriç Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu katıldı

Η εφημερίδα όπως βλέπετε κύριε δήμαρχε γράφει για τον ¨αντιδήμαρχο Κομοτηνής Μολλά Ισά Ριντβάν¨.

Previous Article

5 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΟΥΛΟΥΝΤΕΡΕ

Next Article

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

6 Comments

  1. Να τους διώξουν όλους αυτούς τους χαραμοφαιδες εφιάλτες και να βάλουν στην θέση τους πραγματικούς Έλληνες που νοιάζονται για την Ελλάδα. Αλλά και τα αφεντικά τους τις ίδιες αντιλήψεις δεν έχουνε; Από γιουσουφάκια τι να περιμένουμε. Όπως φαίνεται είμαστε χαμένοι από χέρι.

  2. Να τους διώξουν όλους αυτούς τους χαραμοφαιδες εφιάλτες και να βάλουν στην θέση τους πραγματικούς Έλληνες που νοιάζονται για την Ελλάδα. Αλλά και τα αφεντικά τους τις ίδιες αντιλήψεις δεν έχουνε; Από γιουσουφάκια τι να περιμένουμε. Όπως φαίνεται είμαστε χαμένοι από χέρι.

  3. Να τους διώξουν όλους αυτούς τους χαραμοφαιδες εφιάλτες και να βάλουν στην θέση τους πραγματικούς Έλληνες που νοιάζονται για την Ελλάδα. Αλλά και τα αφεντικά τους τις ίδιες αντιλήψεις δεν έχουνε; Από γιουσουφάκια τι να περιμένουμε. Όπως φαίνεται είμαστε χαμένοι από χέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *