fbpx

TourkikaNea.gr

Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ-ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΙΧ…

2 Comments Share:
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ-ΛΟΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΙΧ...

Μητσοτάκης: ¨Πρόθεση μου η δημιουργία ενός Μουσουλμανικού Συμβουλίου υπαγόμενου στον πρωθυπουργό¨

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλάισια της επίσκεψης του στην Δυτική Θράκη, στις 15 Μαρτίου μετά από τον νομό Ροδόπης, επισκέφτηκε τον νομό Ξάνθης.

Αρχικά μετέβη στην Γενησέα που είναι το κέντρο του δήμου Αβδήρων, όπου και επισκέφτηκε εμπαγγελματίες και συνομίλησε με τον κόσμο. Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για τα θέματα της περιοχής από τον δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη.

…………………..

Ο Μητσοτάκης κατήγγειλε την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Ν.Ζηλανδία και είπε πως η ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη είναι παράδειγμα για όλο τον κόσμο. Ο Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας τα εξής : Την δεκαετία του 90 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έθεσε σε εφαρμογή την Ισονομία-Ισοπολιτεία.  Με αυτό τον τρόπο διασφάλισε σε όλους ίσα δικαιώματα ανεξαρτήτως θρησκείας. Αυτήν την πολιτική την συνέχισαν όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις. Παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμη ανεπίλυτα θέματα. Θέματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, τον εκσυγχρονισμό και την εφαρμογή του νόμου για τα Βακούφια.  Για αυτό τον λόγο πρόθεση μου είναι η σύσταση Μουσουλμανικού Συμβουλίου υπαγόμενου στον πρωθυπουργό. Ώστε η μειονότητα να μπορέσει να έχει επίσημη έκφραση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και ο διάλογος αυτός κεντρικής πολιτείας με μειονότητα, να αποκτήσει θεσμικά χαρακτηριστικά… ¨

………………….

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση, ανέφερε πως δίνει μεγάλη σημασία στην παιδεία και είπε πως είναι πολύ σημαντικό όταν τα παιδιά της μειονότητας τελειώνουν το σχολείο να ξέρουν στον ίδιο βαθμό ελληνικά και τουρκικά. Στο θέμα αυτό ο Μητσοτάκης είπε πως υπάρχουν πολλές προτάσεις και πρόσθεσε: Ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο, προχωρώντας στο δημοτικό, πηγαίνοντας στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Κατά το πόσο, παραδείγματος χάρη στο δημόσιο σχολείο, θα μπορεί να διδάσκεται η Τουρκική ως ξένη γλώσσα, ώστε τα παιδιά της μειονότητας, τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο, όπως ολοένα και περισσότερα ή αρκετά εν πάση περιπτώσει το κάνουν, να έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν την επαφή τους με τη μητρική τους γλώσσα, τη γλώσσα που έμαθαν και ομιλείται μέσα στο σπίτι τους. Πρέπει να δείξουμε ανοιχτό πνεύμα σε αυτή τη συζήτηση. Το πιο κακό σενάριο για τα παιδιά της μειονότητας θα είναι αν όταν τελειώσουν το σχολείο δεν ξέρουν να μιλήσουν καλά ούτε ελληνικά ούτε τουρκικά. Στο θέμα αυτό υπάρχουν παραδείγματα δίγλωσσης εκπαίδευσης σε πολλές χώρες που εφαρμόζονται καλά. Εγώ πιστεύω πως μπορούν να εξευρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν στο καλύτερο δυνατό επίπεδο την μειονοτική εκπαίδευση και έτσι να μπορούμε όταν τα παιδιά τελειώνουν το σχολείο, δίπλα στην επιλογή του να σπουδάσουν στην Τουρκία, κάτι που εμείς ως ελεύθερη χώρα δεν μπορούμε να εμποδίσουμε, να μπορούμε όμως να προσφέρουμε περισσότερες δυνατότητες για εκπαίδευση στην χώρα μας.

……………..

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/5567

15/3/2019

Σχ: Όποιος πολιτικός (σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο) μιλά για τα θέματα της Θράκης και δεν αναφέρεται στον άθλιο ρόλο του προξενείου είναι τουλάχιστον ανεπαρκής. Δεν μπορεί να ασχολείσαι με την ¨παρανυχίδα¨ που ενοχλεί και να μην κάνεις τίποτε για τον ¨επιθετικό καρκίνο¨ της Θράκης.

Previous Article

ΤΟΥΡΚΟ-ΙΡΑΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ

Next Article

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ-Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ…

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

2 Comments

  1. (…τα οποία επιλέγουν τελικά το ελληνικό δημόσιο σχολείο…). Τι με λες Κούλη; Υπάρχουν και ξένα σχολεία; Κι εγώ νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο ελληνικά!

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.