Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΣΗ

No Comments Share:

Εφ. Μιλλέτ αρθρ. Φειζουλάχ Χασάκαγια 25-2-2010

Η ωριμότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το όταν δεν θέλουμε κάτι για τον εαυτό μας να μην το θέλουμε και για τον άλλο. Ταύτιση είναι όταν κάποιος τοποθετώντας τον εαυτό του στη θέση του άλλου αντιλαμβάνεται αληθινά τα συναισθήματα και τις σκέψεις του. Η ταύτιση είναι ¨είδη συμπεριφορών και νοοτροπίας¨ που εξασφαλίζουν με υγιή τρόπο τις σχέσεις μεταξύ ατόμων και κοινωνιών. Με μια άλλη έκφραση είναι ¨οι προσπάθειες και συμπεριφορές αντίληψης των συναισθημάτων των άλλων, και η επιτυχία της ρύθμισης τους ανάλογα με τις ψυχολογικές καταστάσεις των άλλων. Αυτή η επιτυχία αποτελεί το θεμέλιο για την υγιή ανάπτυξη των ανθρώπινων σχέσεων.

Ελληνικές εφημερίδες της περασμένης εβδομάδας έγραψαν πως περατώθηκε η με χρηματοδότηση της μητρόπολης Ξάνθης επισκευή μιας εκκλησίας στο Γενίκιοι της Ινστανμπούλ, και πως ο μητροπολίτης Ξάνθης με μια πολυπληθή συνοδεία θα έκαναν τα εγκαίνια. Λειτουργώντας με ταύτιση αισθάνομαι ικανοποίηση όταν ένας ναός επισκευάστηκε, έστω κι αν αυτός ο ναός δεν είναι της θρησκείας μου. Το ότι όμως ένας επικεφαλής ενός θρησκευτικού φορέα, αν και αναλαμβάνει τόσα έξοδα και κόπο για έναν ναό που αποτελείται από πέτρες και τοίχους, καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες για την ερήμωση ναών άλλης πίστης με εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, είναι πολύ λυπηρό.

Οι Τουρκομουσουλμάνοι της Δ. Θράκης ξέρουν πολύ καλά τον Μητροπολίτη Ξάνθης από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Ο Μητροπολίτης Ξάνθης κατά τον πρώτο καιρό που είχε αναλάβει, κατά την διάρκεια μιας επίσκεψης του σε νοσοκομείο της Ξάνθης, η διοίκηση του έδωσε μια πληροφορία που τον συνέτριψε. Τα 3 από τα 10 νεογέννητα των τελευταίων 24 ωρών ήταν μουσουλμάνοι…

Αυτή η ανατριχιαστική είδηση οδήγησε τον έμπιστο και στενός φίλο του Βαρθολομαίου, την πιο σεβάσμια μορφή της αρχιεπισκοπής της Ελλάδας τον μητροπολίτη Ξάνθης σε φαραωνικές αναζητήσεις.

Η Ιερά σύνοδος σύντομα κινητοποιήθηκε για την εξασφάλιση έξτρα βοήθεια και κινήτρων στα νεογέννητα παιδιά των χριστιανών. Ειδικότερα λήφθηκαν αποφάσεις για την εξασφάλιση ενίσχυσης και κινήτρων προς τις χριστιανικές οικογένειες που ζούνε στην Δ. Θράκη. Παρακαλώ να μην υπάρχει παρεξήγηση, στην Ιερά Σύνοδο τα λεφτά είναι δικά τους. Δεν ζηλεύουμε. Παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουνε, βοηθούνε αυτούς που θέλουνε. Άλλωστε εμείς δεν μπορούμε να ανακατευτούμε σε αυτό.

Αυτοί οι οποίοι έλαβαν αυτές τις αποφάσεις, εξέλαβαν όλα τα αθώα παιδάκια των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ως δυνητική απειλή, υποπτευόμενοι πως απειλούνε τις δημογραφικές ισορροπίες. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει και μας λυπεί βαθιά.

Με λύπη μου αναφέρω πως αυτή η νοοτροπία με στεναχώρησε πολύ και με οδήγησε στα βάθη της ιστορίας. Μου θύμισε μια παραβολή που πρέπει να υπάρχει στα ευαγγέλια.

Οι μάγοι σχολιάζοντας ένα όνειρο του φαραώ, προφήτεψαν πως ένα από τα νεογέννητα αρσενικά παιδιά θα έδινε τέλος στην βασιλεία του. Μετά από αυτό ο φαραώ εξέλαβε ως δυνητική απειλή τα νεογέννητα αθώα παιδάκια.

Έγινε έξαλλος, καθώς στην καρδιά του κυριάρχησε ο φόβος και ο τρόμος. Τότε εξόντωσε όλα τα νεογέννητα αρσενικά παιδιά. Διέπραξε μια ανεξίτηλη στην ιστορία απανθρωπιά.

Αν όμως σήμερα χιλιάδες χρόνια μετά, σε μια χώρα λίκνο του πολιτισμού, με τα προσόντα του προηγμένου μέλους της Ε.Ε., ένας επικεφαλής θρησκευτικός ηγέτης φέρει ακόμα παρόμοια νοοτροπία, τότε σκεφτείτε εσείς τα υπόλοιπα. Τι έμεινε άλλωστε για τους κατώτερους ιερείς, υπαλλήλους και πολιτικούς…

Άλλωστε οι διαβιούντες στην Δ. Θράκη χριστιανικές οικογένειες πάντοτε και ανεξαιρέτως από όλες τις κυβερνήσεις, στηρίζονταν με καλυμμένες ή όχι πληρωμές και έξτρα κίνητρα και βοήθειες. Η έξτρα βοήθεια και τα κίνητρα της εκκλησίας αρκούσαν και με το παραπάνω για να ανατραπεί η ισορροπία σε βάρος των αποστερηθέντων από κάθε βοήθεια Τούρκων της Δ. Θράκης.

Μέχρι σήμερα στον Τουρκομουσουλμάνο της Δ. Θράκης δεν έφτασε καμμία βοήθεια και κανένα κίνητρο, ούτε από την Ε.Ε., ούτε από το ελληνικό κράτος( με την εξαίρεση κάποιων συνεργατών συμμάχων).Μάλιστα ληφθήκαν έκτακτα μέτρα για να εμποδιστεί να φτάσει η πρέπουσα κατώτατη βοήθεια και τα κίνητρα. Η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ότι η Δ. Θράκη είναι η πλέον καθυστερημένη και χαμηλού εισοδήματος περιοχή.

Μπορεί στη θεωρία και στα χαρτιά η μεγαλύτερη βοήθεια να πήγε σε αυτήν τη περιοχή. Μπορεί να ήρθαν οι ενισχύσεις. Όμως το σε τίνων τα χέρια εξατμίστηκαν, με ποια ψέματα και ποιες λοβιτούρες και τίνος τον λογαριασμό μπήκαν, ο Θεός το ξέρει.

Αν μια μέρα στην Ε. Ε. και στην Ελλάδα οι γενναίοι άνθρωποι δικαιούχοι της βοήθειας ζητήσουν τον λογαριασμό για την απανθρωπιά, από αυτούς τους απατεώνες, τους κομπιναδόρους και ψεύτες κλέφτες, τότε θα αποτελέσει παράδειγμα για όλους και οι καταπιεσμένοι θα έχουν πάρει την εκδίκηση τους.

Οι άνθρωποι της Δ. Θράκης πάντα έμειναν μακριά από την κλεψιά και την διαφθορά. Πάντα δούλεψαν μέρα-νύχτα με τίμιο τρόπο. Παρόλα αυτά το εισόδημα του έμεινε στο πιο χαμηλό επίπεδο. Τόσο μόνο μπορεί να αναπτυχθεί μια χώρα με αυτούς που δεν δουλεύουν, με επαγγελματίες κλέφτες και κομπιναδόρους. Ο Θεός να μας σώσει από τα χειρότερα ! Ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε.

Να μην θεωρηθεί πως τα γράφω όλα αυτά για να κλάψω ή να παραπονεθώ. Μόνο για να επαναλάβω κάποιες αλήθειες και να εκφράσω τα συναισθήματα του έθνους μας. ………………………….

………………………….

Καλώ τον ευρισκόμενο στην αρχή της ιεραρχίας της Ελλάδας Μητροπολίτη Ξάνθης να δείξει λίγη ταύτιση. Ας βάλει τον εαυτό του στη θέση ενός μουσουλμάνου που ζει στην Δ. Θράκη, στα νησιά, στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στα Γιάννενα ή στις Σέρρες. Άραγε τι θα σκεφτόταν και τι θα ένοιωθε με την συμπεριφορά στην Ελλάδα έναντι των μουσουλμάνων και των ιερών αξιών τους.

Όπως εκείνος σηκώνεται από τη Ξάνθη και αισθάνεται ικανοποίηση με την επισκευή μιας εκκλησίας – έστω και χωρίς ποίμνιο- στην Ινστανμπούλ, την ίδια ευχαρίστηση θα νιώσουν και οι 1 εκ. μουσουλμάνοι όταν καλυφθούνε οι ανάγκες τους σε τζαμιά.

Να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία πως όσο καιρό οι διαβιούντες μουσουλμάνοι στην Ελλάδα στερούνται από την ευτυχία και την άνεση των τζαμιών, αυτό θα παραμείνει ένα μεγάλο βάρος στις πλάτες των υπευθύνων!

Βασική αρχή της ταύτισης όπως αναφέρει ο Προφήτης είναι πως ¨ Όταν κάποιος από εσάς αυτό που θέλει για τον εαυτό του δεν το θέλει για τους άλλους δεν μπορεί να είναι πραγματικά πιστός¨. Αυτή η φράση προβλέπει την διαμόρφωση της συμπεριφοράς αντιμετωπίζοντας τα πράματα από την απέναντι πλευρά.

Με τη ευχή το Άγιο Καντήλι να φωτίσει όλα τα σκοτάδια !

Σχόλιο : Δηλαδή για να καταλάβω, αν κάποιος νοιάζεται για την εθνολογική σύσταση της Θράκης, αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμος να σκοτώσει μωρά ; Μάλλον υπάρχει κάποιο λογικό χάσμα στον συλλογισμό του αρθρογράφου… Μακάρι το Άγιο Καντήλι να  φέξει στο κεφάλι του.

Previous Article

ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Next Article

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΔΕΡΕΙΟ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *