Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ TRT ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΗΣ ΜΙΛΛΕΤ-ΞΑΝΘΗΣ

0 σχόλια Share:
Spread the love

Σε 15μηνη ποινή φυλάκισης καταδικάστηκαν Τούρκοι δημοσιογράφοι στη Δυτική Θράκη

Ο ιδιοκτήτης και ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιλλέτ καταδικάστηκαν σε 15μηνη ποινή φυλάκισης επειδή επέκριναν τον διορισμό μουφτήδων στην Ελλάδα
08.02.2019 ~ 08.02.2019
Σε  ποινή φυλάκισης 15 μηνών καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Μιλλέτ,  Τζενγκίζ Ομέρ και ο αρχισυντάκτης της ίδιας εφημερίδας Φεϊζουλλάχ Χασάνκαχγια, οι οποίοι εκδικάζονταν με την κατηγορία ότι επέκριναν τoυς διορισμούς από την Αθήνα στις θέσεις των μουφτήδων στη Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Το Εφετείο της Θράκης μείωσε σε 15 μήνες την απόφαση 20μηνης ποινής φυλάκισης που είχε λάβει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης σε βάρος των Ομέρ και Χασάνκαχγιά με την κατηγορία προσβολής κατά των διορισμένων μουφτήδων της Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου και Κομοτηνής Μέτσο Τζεμαλί δια της εφημερίδας Μιλλέτ που εκδίδεται στη Ξάνθη.

Στις δηλώσεις που προέβη ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας Τζενγκίζ Ομέρ είπε πως προσπαθούν να φιμώσουν με ποινές φυλάκισης τους δημοσιογράφους που εκφράζουν τις αδικίες που γίνονται σε βάρος της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο Ομέρ δήλωσε πως θα ασκήσουν έφεση στον Άρειο Πάγο σχετικά με την απόφαση του Εφετείου της Θράκης.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι μουφτήδες και τα διοικητικά συμβούλια των βακουφιών που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα στη Δυτική Θράκη διορίζονται από το κράτος. Ενώ η Τουρκική Μειονότητα αντιτίθεται στις συγκεκριμένες εφαρμογές και θέλει να διατελέσουν καθήκοντα οι μουφτήδες που θα εκλέξει η ίδια. Ο Χασάνκαχγια στο άρθρο του που αποτέλεσε αντικείμενο καταγγελίας είχε γράψει πως οι μουφτήδες οποίοι διορίζονται στο αξίωμα στη Ξάνθη και την Κομοτηνή επειδή δεν ορίζονται από τον Μουσουλμανικό-Τουρκικό λαό δεν συνάδουν με τις συμφωνίες και τους νόμους και επομένως δεν είναι άξιοι να φέρουν τον τίτλο του «μουφτή»

http://www.trt.net.tr/

8/2/2019

Σχ: Προσέξτε τα καραμπινάτα ψέματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας…. Καταδικάστηκαν λέει επειδή επέκριναν τον διορισμό των μουφτήδων ! Μα ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ για αυτό . Καταδικάστηκαν γιατί σε κείμενα τους ανέφεραν  τους νόμιμους μουφτήδες ως   “κίβδηλους”, “απατεώνες”, “ψεύτες”, “προδότες”, “ασυνείδητους” και “μαριονέτες”.

Δεν περίμενε βέβαια κανείς αλήθειες από το πρακτορείο ειδήσεων του Ταγίπ…

Στους ανθρώπους της Μιλλέτ συμπαραστάτης φυσικά υπήρξε ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε…

Previous Article

ΣΤEΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ : KAI ΚΛΕΦΤΗΣ NA EINAI O ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ !¨- ΒΙΝΤΕΟ

Next Article

ΒΙΝΤΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΟ ΑΦΡΙΝ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *