Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΙΛΛΕΤ-ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΚΠ

0 σχόλια Share:

Η Τουρκία γαλήνεψε και ο τουρκικός και ισλαμικός κόσμος ανάσαναν

akparti

Το ότι η Τουρκία στις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου βρήκε την σταθερότητα της, ήταν κάτι που προκάλεσε μεγάλη χαρά στον ισλαμικό κόσμο. Υπό αυτό τον τρόπο η γαλήνευση της Τουρκίας, γαλήνευσε και τον τουρκικό και ισλαμικό κόσμο, του οποίου προστάτης είναι η Τουρκία. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όλοι οι καταπιεσμένοι που διώκονται από τα Βαλκάνια μέχρι την Συρία πήραν μια βαθιά ανάσα.

Με αυτό το αποτέλεσμα η Τουρκία που είχε φτάσει σε αδιέξοδο με τις εκλογές της 7/6, τώρα πέτυχε πάλι την σταθερότητα. Ο τουρκικός λαός που γαλήνεψε την χώρα του επιλέγοντας το ΑΚΡ που φέρνει την σταθερότητα στην Τουρκία, ταυτόχρονα γαλήνεψε και τον καταπιεσμένο ισλαμικό κόσμο που ελπίζει στην Τουρκία. Η πιο μεγάλη επιβεβαίωση για αυτό υπήρξαν οι ενθουσιώδεις εορτασμοί που έγιναν στον τουρκικό και ισλαμικό κόσμο σε μια περιοχή που εκτείνεται από την Ευρώπη ως την Μέση Ασία

Η επίτευξη της σταθερότητας στην Τουρκία ήταν κάτι που αντιμετωπίστηκε με χαρά τόσο στην Τουρκία όσο και στον τουρκικό και ισλαμικό κόσμο. Τα καντήλια στο Μεστζίτ Ακσά στολίστηκαν, ενώ οι σχετικοί εορτασμοί στις αραβικές χώρες διήρκεσαν μέχρι το πρωί. Στην χαρά μετείχαν ιδιαίτερα οι βαλκανικές χώρες. Πολίτες σε Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σερβία και Αλβανία βγήκαν στους δρόμους. Τούρκοι πολίτες και Βόσνιοι συγκεντρώθηκαν στην βιβλιοθήκη Βιτσένιτσα στο Σεράγεβο και γιόρτασαν μαζί την εκλογική νίκη του ΑΚΡ.

ΜΕΤΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΒΟΣΝΙΟΙ

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σχημάτισαν κομβόι, ενώ φώναζαν συνθήματα υπέρ του ΑΚΡ, του πρωθυπουργού Νταβούτογλου  ενώ έλεγαν και το τεκμπίρ. Στους εορτασμούς μετείχε από τους Βόσνιους η Βιλντάν Τόμπτζιτς η οποία συναντήθηκε με φίλους που γιόρταζαν την νίκη του ΑΚΡ και εξέφρασε την ικανοποίηση της για αυτό. Η Τόμπτζιτς ανέφερε πως μοιράζεται αυτή τη χαρά με τους Τούρκους φίλους της και πρόσθεσε πως ¨Η Τουρκία έδειξε πολλές φορές πως είναι φίλος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης¨.

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ

Οι εκλογές στην Τουρκία όπως σε όλες τις Βαλκανικές χώρες έτσι και στο Κόσσοβο παρακολουθήθηκαν από κοντά.  Οι Κοσοβάροι που παρακολουθούσαν λεπτό προς λεπτό τα εκλογικά αποτελέσματα, όταν ολοκληρώθηκε το άνοιγμα των κάλπεων, βγήκαν στους δρόμους για να στηρίξουν το ΑΚΡ.  Πολίτες που συγκεντρώθηκαν στην ιστορική πλατεία του σιντριβανιού  φώναξαν συνθήματα υπέρ του ΑΚΡ που βγήκε αυτοδύναμο από τις εκλογές. Κοσσοβάροι πολίτες αδιαφορώντας για το κρύο, δίπλα στις σημαίες της Τουρκίας και του Κοσσόβου κρατούσαν και σημαίες του ΑΚΡ.

…………….

……………

Εφ. Μιλλέτ – Ξάνθης   4/11/2015

Previous Article

NA H NEA TOYΡKIA !

Next Article

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΡΚΟΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *