Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΑΤΣΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΜΗΡ : ¨Η ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ¨

No Comments Share:

ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΚΙΤ της τουρκικής βουλής η 3η σύνοδος της Ομάδας Στήριξης της Δυτικής Θράκης. Στην σύνοδο της Ομάδας Ομάδας Στήριξης της Δυτικής Θράκης μετείχαν 70 βουλευτές από τα κόμματα ΑΚΠ, CHP και MHΡ, και αποφασίστηκε να συνέρχεται μια φορά το τρίμηνο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δικηγόρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ δήλωσε πως ¨Η στήριξη των πάνω από 70 βουλευτών ικανοποίησε με το παραπάνω και εμάς και τους συμπατριώτες μας στην Δυτική Θράκη.

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ΚΙΤ της τουρκικής βουλής η 3η σύνοδος της Ομάδας Στήριξης της Δυτικής Θράκης. Στην σύνοδο της Ομάδας Ομάδας Στήριξης της Δυτικής Θράκης μετείχαν 70 βουλευτές από τα κόμματα ΑΚΠ, CHP και MHΡ, και αποφασίστηκε να συνέρχεται μια φορά το τρίμηνο. Στην σύνοδο μετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης δικηγόρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, παλιοί πρόεδροι της BTTDD, πρόεδροι παραρτημάτων, μέλη του Τομέα Γυναικών, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καδή, ο δήμαρχος Αριανών Ιμπραήμ Σερίφ και ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ. Μετείχαν επίσης ο συμπολίτης μας βουλευτής Ανδριανούπολης του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο Χακάν Τσαβούσογλου, ο αντιπρόεδρος του ΜΗΡ Φαρούκ Μπαλ, ο βουλευτής του CHP Τουράν Ταγιάν, και οι βουλευτές του ΜΗΡ Γιουσούφ Χαλάτσογλου και Μπουλέντ Μπελέν.

……………………..

Ο Χακγκιουντέρ ανέφερε πως η εθνική ταυτότητα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης εξακολουθεί να μην γίνεται δεκτή και είπε : ¨ Παρά το ότι το ΕΔΑΔ αποφάσισε πως η πινακίδα της ΤΕΞ πρέπει να αναρτηθεί ξανά, η Ελλάδα αντιστέκεται στην εφαρμογή της απόφασης του ΕΔΑΔ. 604 άτομα επίσης που σε εφαρμογή του άρθρου 19 είχαν απολέσει την ιθαγένεια τους, ακόμη δεν την έχουν πάρει πίσω. Το εκπαιδευτικό είναι η ανοιχτή πληγή της Δυτική Θράκης. Μας πονάει ιδιαίτερα η εφαρμογή των δύο γλωσσών στα νηπιαγωγεία¨.

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ισμέτ Καδή άρχισε την ομιλία του λέγοντας πως ¨Σας φέρνω χαιρετίσματα από την Δυτική Θράκη¨ και εξέφρασε την μεγάλη ικανοποίηση που νοιώθουν βλέποντας πως έχουν πίσω τους την στήριξη της Τουρκίας. Ο Καδή στην ομιλία του περιέγραψε με παραδείγματα τα προβλήματα που υπάρχουν στα θέματα της εκπαίδευσης των μουφτειών και των βακουφίων.

 

¨ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΡ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ¨

Ο αντιπρόεδρος του ΜΗΡ Φαρούκ Μπαλ ανέφερε πως κάποιος που έχει επισκεφτεί πολλές φορές την περιοχή, ξέρει πολύ καλά τα προβλήματα που βιώνουν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης. Ο Μπαλ είπε πως ¨Η Τουρκία είναι η πατρίδα σας και το ΜΗΡ το σπίτι σας¨, καθώς και ότι είναι έτοιμοι να στηρίξουν χωρίς όρους οποιαδήποτε πρόταση στήριξης της Δυτικής Θράκης που θα έρθει στην βουλή. Ο Μπαλ ανέφερε πως ¨Μια χώρα στην οποία οι μουφτήδες δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους δεν μπορεί να είναι χώρα της Ε.Ε. ¨

 

¨ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ¨

Ο βουλευτής Ανδριανούπολης του ΑΚΠ Μεχμέτ Μουεζίνογλου δήλωσε πως είναι ανάγκη η Δυτική Θράκη και οι άλλες Βαλκανικές χώρες να μένουν περισσότερο στην επικαιρότητα. Ο Μουεζίνογλου ανέφερε πως η αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που παραμένουν πιστοί στις εθνικές και πνευματικές τους αξίες στα Βαλκάνια, είναι σημαντική και για το μέλλον εκείνων των χωρών, και είπε πως ¨Στην Δυτική Θράκη Τούρκος σημαίνει και μουσουλμάνος. Κανείς δεν χρειάζεται να ρωτήσει μετά «είσαι μουσουλμάνος» ¨. Ο Μουεζίνογλου τονίζοντας την σημασία της εκπαίδευσης είπε πως τον τελευταίο καιρό η ποιότητα και το επίπεδο στα τουρκικά σχολεία της Δυτικής Θράκης έχει πέσει, και ότι θα είναι επωφελής η οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους αδελφούς μας εκεί.

¨ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΥΣΑ, ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ¨

Ο βουλευτής του ΜΗΡ Γιουσούφ Χαλάτσογλου ανέφερε πως είναι απόλυτη ανάγκη να υπερασπισθούνε οι βακουφικές περιουσίες στην Δυτική Θράκη και στο Αιγαίο. Ο Χαλάτσογλου ανέφερε πως είναι ανάγκη στις αποφάσεις που παίρνει η τουρκική βουλή να τηρείται η αρχή της αμοιβαιότητας, και είπε πως ¨ Τις περασμένες μέρες η Ελλάδα διόρισε έναν μητροπολίτη στην Προύσα. Αμοιβαία πρέπει να διοριστεί και ένας αρχιμουφτής στην Θεσσαλονίκη. Η Δυτική Θράκη είναι η ασφάλεια της Τουρκίας. Εάν υπάρξει ζημία εκεί, εμείς δεχόμαστε χτύπημα¨.

………………….

Εφ. Μπιρλίκ 29-4-2012

Σχόλιο : Ενδιαφέρουσα η δήλωση του Χαλάτσογλου πως  ¨Η Δυτική Θράκη είναι η ασφάλεια της Τουρκίας¨. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν συμφωνούν ή αν διαφώνησαν σε αυτή τη δήλωση οι Δυτικοθρακιώτες που βρέθηκαν εκεί. Μας θυμίζει την δήλωση που είχε κάνει ο Ερντογάν όταν είχαν γίνει διαδηλώσεις στα κατεχόμενα ενάντια στην παρουσία της Τουρκίας εκεί : ¨Έχουμε στρατηγικά συμφέροντα εκεί¨ ! Να δούμε πότε θα το καταλάβουν και κάποιοι άλλοι πως και εδώ έτσι τους βλέπουν… 

Previous Article

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΦΘΟΡΑ ΣΕ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *