Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

MHNYMA TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ¨

No Comments Share:

Μήνυμα για την εκπαιδευτική χρονιά από τον Σύλλογο Δασκάλων

Ας είναι χαρμόσυνη για όλη την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης η εκπαιδευτική-ακαδημαϊκή χρονιά 2012-2013.

Αγαπητοί μαθητές εσείς αποτελείτε το μέλλον μας. Η συνέχιση του τουρκικού πολιτισμού και η δυνατότητα μιας πιο ελπιδοφόρας ματιάς για το αύριο της μειονότητας, συνδέεται με την εκπαίδευση που θα πάρετε και τις εργασίες που θα κάνετε.

Αξιότιμοι δάσκαλοι, σε εσάς αναλογεί το μεγάλο καθήκον για την εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό της μειονότητας μας, καθώς και για την ανάπτυξη της τουρκικής γλώσσας και την βελτίωση της έκφρασης των μελών της μειονότητας. Στόχος μας πρέπει να είναι η εξύψωση του επιπέδου και της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται στα παιδιά μας, και η ανατροφή γενεών μορφωμένων, σύγχρονων και συνδεδεμένων με την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, και τις εθνικές και πνευματικές μας αξίες.

Αξιότιμοι γονείς μεγάλη είναι και η δική σας συμβολή στην ανατροφή των παιδιών σας, που είναι και το πιο πολύτιμο περιουσιακό σας στοιχείο. Συνεργαστείτε με τους γονείς στο σχολείο και παρακινήστε τα παιδιά σας να μετέχουν σε κάθε είδους δραστηριότητες. Ενδιαφερθείτε για τα μαθήματα των παιδιών σας.

Αξιότιμοι γονείς σας, γράψτε τα παιδιά σας στα μειονοτικά σχολεία.

Για όσο ενδιαφέρεστε για τα παιδιά σας, θα δείτε να αυξάνονται και οι επιτυχίες.

Στην Δυτική Θράκη θα πρέπει να ανοίξουν δίγλωσσα νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια που θα ανήκουν στην μειονότητα.

Δεν είναι σωστό το μέτρο του κατ΄επιλογήν μαθήματος των τουρκικών σε κάποια κρατικά σχολεία στην Δυτική Θράκη.

Στην Δυτική Θράκη πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα παιδιά της τουρκικής μειονότητας να επιλέγουν τους δικούς τους εκπαιδευτικούς φορείς.

…………….

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 31/8/2012

 Σχ : Η φωτογραφία δεν είναι από το δημοσίευμα αλλά την βάλαμε σαν πιο ¨αντιπροσωπευτική¨ μια και δείχνει τον πρόεδρο του συλλόγου αυτού Σαμί Τοραμάν με το ίνδαλμα του. Τώρα επί της ουσίας για τα αιτήματα νομίζουμε πως θα ήταν καλύτερα να βγάζει μια ανακοίνωση το τουρκικό προξενείο, και όχι να τα μαθαίνουμε από…αναμεταδότη ! 

Previous Article

¨ΕΔΩ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΚΚ¨

Next Article

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΩΝ REDHACK

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *