Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

No Comments Share:

Θετική εξέλιξη για την μειονότητα, η εκλογή Μητσοτάκη

145277616485035

Οι Μουσταφά Κατραντζί και Μπιρόλ Ακίφογλου που ήταν υποψήφιοι βουλευτές με την Ν.Δ. στις τελευταίες εκλογές, σχολίασαν στην Γκιουντέμ την εκλογή Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ.

Οι Κατραντζί και Ακίφογλου χαρακτήρισαν ως ¨μια θετική για την μειονότητα εξέλιξη¨ την εκλογή του Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ. και εξέφρασαν την ελπίδα πως το κόμμα θα ενσωματώσει μια μετριοπαθή έναντι της μειονότητας στάση.

……………

Ο Κατραντζί  σχετικά με την προεδρία Μητσοτάκη είπε : ¨Είμαι αισιόδοξος για την προεδρία του Μητσοτάκη. Στην πρώτη ευκαιρία οπωσδήποτε θα κάτσω να συνομιλήσω μαζί του. Σε αυτή την πρώτη μας συνάντηση, θα μπορέσει να μας ακούσει για πρώτη φορά και πιστεύω πως  θα δημιουργηθεί ένα περιβάλλον ανταλλαγής απόψεων. Μόνο έτσι πιστεύω θα μπορέσουμε να θέσουμε καλύτερα τα θέματα της μειονότητας και τα άλλα θέματα¨.

¨ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ¨

Ο Κατραντζί εξέφρασε την πίστη του πως θα υπάρξει θετική αλλαγή στην προσέγγιση της Ν.Δ. προς τα μειονοτικά θέματα.
…………..

Ο Κατραντζί είπε πως η μειονότητα έχει προσδοκίες από την Ν.Δ. όπως και από όλα τα κόμματα και ότι οι πρώτες προσδοκίες αφορούν τις οικονομικές δυσκολίες. Ο Κατραντζί είπε πως ελπίζει πως τα μειονοτικά μέλη στην νομαρχιακή της Ν.Δ. θα γίνουν περισσότερα και ότι έτσι με την σύνθεση ενός συμβουλίου, θα τεθούν ακόμη καλύτερα τα μειονοτικά θέματα.

¨Ο ΜΕΤΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ¨

Ο Κατραντζί υπενθύμισε πως ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε υπογράψει την υποψηφιότητα Μητσοτάκη για την προεδρία και είπε πως ο Μέτιος είναι από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές του Μητσοτάκη στην περιοχή. Ο Κατραντζί είπε : ¨Όλοι μαζί τα τελευταία βλέπουμε και ξέρουμε την προσέγγιση που έχει προς την μειονότητα ο αντιπεριφερειάρχης Μέτιος. Αυτές του τις ιδέες θα τις μεταδώσει κατά τον καλύτερο τρόπο στον φίλο του Μητσοτάκη. Διότι ο Μέτιος ήταν από τους υποστηρικτές του Μητσοτάκη από την αρχή. Άλλωστε ο Μέτιος έχει μια μετριοπαθή σκοπιά προσέγγισης έναντι της μειονότητας. Όλα αυτά που περιγράφω πιστεύω πως θα επηρεάσουν τον Μητσοτάκη. ¨

……………….
Ο Ακίφογλου σχετικά με την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης, ανέφερε πως θεωρεί πολύ πιθανό στο επόμενο διάστημα να υπάρξει κάποιο άνοιγμα στην οπτική σκοπιά της Ν.Δ. προς την μειονότητα και είπε : ¨ Βλέπουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την θετική οπτική γωνία που είχε η οικογένεια Μητσοτάκη προς την μειονότητα. Όλοι θυμόμαστε  πως στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δηλαδή ο πατέρας του σημερινού προέδρου, επισκέφτηκε τότε την δυτική Θράκη και κήρυξε την πολιτική της ισονομίας και ισοπολιτείας. Έτσι μπορέσαμε ως μέλη της  μειονότητας και αποκτήσαμε τα πολιτικά μας δικαιώματα. Όλοι γνωρίζουν την φιλική και θετική οπτική γωνία της οικογένειας Μητσοτάκη προς την μειονότητα. Πρέπει να επίσης να υπενθυμίσουμε πως και η Ντόρα Μπακογιάνη η αδερφή του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει συμπάθειες και αγαπιέται εντός της μειονότητας. Πιστεύουμε πως με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην προεδρία της, η Ν.Δ. θα έχει πολύ πιο θετική οπτική προς την μειονότητα. Δεν θα είναι έκπληξη να υπάρξει κάποιο άνοιγμα προς την μειονότητα. Στο επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να δούμε τα σημάδια τούτου. Εμάς αυτό ως μειονότητα μας δίνει ελπίδες.

http://www.gundemgazetesi.com/haber/detay/1201

14/1/2016

Previous Article

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Next Article

ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *