Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

0 σχόλια Share:

Γεύμα ιφτάρ από το ¨Καραβάνι της Αφθονίας¨

kervan

Το ¨Καραβάνι της Αφθονίας ¨ που με το σύνθημα ¨Η αδερφοσύνη σύνορα δεν γνωρίζει¨, άρχισε πριν από 11 χρόνια τα ταξίδια του στα Βαλκάνια, παρέθεσε στις 12 Ιουλίου γεύμα ιφτάρ στην Κομοτηνή.
Στο ιφτάρ που οργανώθηκε στην αυλή του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, μετείχαν πολλοί ομογενείς από την Κομοτηνή και από γύρω χωριά.

kervan1

Μεταξύ των μετεχόντων σε αυτό το ιφτάρ ήταν ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Αττίλα Αϊντινέρ, ο βουλευτής Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο βουλευτής Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο εκλεγμένος μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ, ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Μακεδονίας Θράκης για την Ροδόπη Χρήστος Μέτιος, ο πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ακιντζή, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Ριντβάν Μολλά Ισά, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί, ο Τουνάλπ Μεχμέτ-διευθυντής του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, ο πρόεδρος του συλλόγου ΕΠΑΘιτών Ροδόπης-Έβρου Μεχμέτ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων ιμάμ χατίπ Ασίμ Τσαβούσογλου, ο Μεχμέτ Χουσείν-πρόεδρος του συλλόγου γονέων του μειονοτικού γυμνασίου-λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το πρόγραμμα άρχισε με ανάγνωση Κορανίου πριν από το ιφτάρ. Μετά από το ιφτάρ άρχισαν οι ομιλίες των επισήμων.
………………
ΙΜΠΡΑΗΜ ΣΕΡΙΦ
¨Εμείς ως μουσουλμάνοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης, πλέον έχουμε δεχτεί την σκηνοθεσία του καραβανιού αυτού ως την αφθονία του μηνός του Ραμαζανιού¨ είπε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και τόνισε πως η αποψινή διοργάνωση είναι ένα πολιτιστικό γεγονός με θρησκευτικό περιεχόμενο.
…………
ΑΤΙΛΛΑ ΑΪΝΤΙΝΕΡ
Ο δήμαρχος του Μπαϊράμπασά Αττίλα Αϊντινέρ εξέφρασε τις σκέψεις και τα συναισθήματα του λέγοντας : ¨Μου έρχεται τέτοια μυρωδιά, μου έρχεται τέτοια ομορφιά, που όλα τούτα μου θυμίζουν τους προγόνους μου. Μου έρχεται η μυρωδιά των προγόνων μου, από εδώ, από την Δυτική Θράκη μου έρχεται. Μου έρχεται από την Κομοτηνή και από την Ξάνθη. Ο Αλλάχ να είναι βοηθός σας. Ο Αλλάχ να δώσει να μην σας λείψει τίποτε¨.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΤΙΟΣ
Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ανέφερε πως είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε κάθε είδους ανάγκη και ευχήθηκε για το Μπαϊράμι.
………………..
Εφ. Γκιουντέμ 14/7/2015

Σχ : Σε ποιά ακριβώς ανάγκη είναι έτοιμοι στην περιφέρεια (κατά τον Μέτιο) να βοηθήσουν ; Στην διενέργεια της τουρκικής προπαγάνδας που ασκεί αυτή η διοργάνωση ; Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την εφημερίδα Παρατηρητής και εικονίζει τον Μέτιο εν μέσω προφανώς φίλων του που ήταν από τους συντελεστές της διοργάνωσης αυτής. Άξιος !

Metios

Previous Article

ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΑ…ΚΡΑ !

Next Article

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ !

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *