Μεταφράσεις Και Νέα Των Τουρκικών Εφημερίδων Και Ιστοσελίδων Που Αφορούν Την Ελλάδα

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ ¨ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ¨

No Comments Share:

¨Θα ζούμε σε αυτό τον κόσμο για όσο διάστημα θα διαφυλλάτουμε την θρησκεία, την γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμα μας¨

fa24f9745ef1d31206ce1973dbde487b_XL

Με τελετή στην αίθουσα της Ένωσης Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, γιορτάστηκε η 29/1-ημέρα εθνικής αντίστασης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Στην τελετή ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Σαδίκ Σαδίκ, ο Αχμέτ Μέτε και ο πρώην νατινομάρχης Ξάνθης Μουσά Βιντινλί.
Στην τελετή που έγινες στις 29/1/2016, μετείχαν ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο αντιπεριφερειάρχης Μουσταφά Κατραντζί, η αντιδήμαρχος Κομοτηνής Σιμπέλ Μουσταφάογλου, o πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Εσάτ Χουσεΐν, πρόεδροι συλλόγων, ο περιφερειακός σύμβουλος Οντέρ Μουμίν, ο δήμαρχος Μύκης Τζεμίλ Καμπζά, ο δήμαρχος Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΤΕΞ Αχμέτ Κουρτ και άλλοι ομογενείς.
Στην εκδήλωση περιγράφηκαν αναμνήσεις από εκείνες τι μέρες και εν συντομία παρατέθηκαν τα εξής :


Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε :
¨Από την εποχή των γεγονότων πέρασαν πολλά χρόνια. Τι συνέβη λοιπόν ; Μήπως τοποθετήθηκαν στην θέση τους οι πινακίδες που είχαν την λέξη τουρκική ; Μήπως επανήλθαν στην θέση τους οι μουφτείες, τα βακούφια και τα σχολεία μας που μας τα είχαν αφαιρέσει; Ούτε αυτά έγιναν. Τι συνέβη λοιπόν μέσα σε τόσα χρόνια ; Δυστυχώς δεν έγινε καμία προσπάθεια να αποδοθούνε αυτά τα δικαιώματα. Υπήρχε η προσδοκία να ξεχάσει η μειονότητα αυτό το θέμα. Να ξεχάσει η μειονότητα. Μα γιατί σου λέει να δώσουμε εμείς δικαιώματα. Πολιτικές που κατατείνουν στο να ξεχαστούν, υποσχέσεις για παροχή για άδεια τουαλέτας για τον οποία γίνεται και γιορτή, ενώ ξέρετε πως ακόμη και στις πιο πίσω χώρες του κόσμου δεν χρειάζεται άδεια. Για αυτό λοιπόν αυτά που δίνονται δεν είναι δικαιώματα. Εμείς επιθυμούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας. Ζητάμε να σπουδάζουν όχι αποκοπτόμενα από την αγκαλιά της μητέρας τους και με χίλια βάσανα αλλά στην ίδια τους την πατρίδα. Ζητάμε να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και να μιλάνε πολύ καλά τα ελληνικά. Στα σχολεία μας τα τουρκικά και τα ελληνικά δεν διδάσκονται ολοκληρωμένα. Ζητώντας δίγλωσση εκπαίδευση στα νηπιαγωγεία μας, τι πετύχαμε ; Έχουμε παράπονα. Που είναι το κράτος μας όταν τα θέτουμε αυτά ; Υπάρχει εδώ μια κοινότητα. Η κοινότητα αυτή είναι τουρκομουσουλμανική και επιθυμεί να ζήσει ως τουρκομουσουλμανική. Και αυτό δεν είναι κάτι προς ψόγο. Είναι μια ομορφιά, ένα χρώμα για το ελληνικό κράτος. Αυτά θέλει η μειονότητα¨.
……………….
http://www.rodopruzgari.com/item/5410-biz-dinimizi,-dilimizi,-örf-ve-adetlerimizi-koruduğumuz-sürece-bu-dünyada-yaşayacağız.html
30/1/2016

Previous Article

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 29/1

Next Article

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Ίσως Σας Ενδιαφέρουν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *